Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου 2009

Μικρομεσαίοι

Διασφαλίσαμε την Επιβίωση των Μικρομεσαίων
www.tsigris.gr

Η κυβέρνηση στήριξε έμπρακτα τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Σε μία δύσκολη περίοδο, διασφάλισε την συνέχιση της λειτουργίας χιλιάδων μικρομεσαίων επιχειρήσεων, που είναι η ραχοκοκαλιά της Εθνικής Οικονομίας, ώστε να επιτύχει την όσο πιο δυνατή ομαλή λειτουργία της αγοράς.

Σε σχέση με το 2004, σήμερα μια μικρομεσαία επιχείρηση: 1. Πληρώνει πολύ λιγότερους φόρους (μειώθηκαν κατά 10% οι φορολογικοί συντελεστές) 2. Παίρνει με το νέο αναπτυξιακό νόμο ενισχύσεις που φτάνουν έως και το 60% της επένδυσης. (είναι ο πιο προωθημένος νόμος που εφαρμόστηκε ποτέ) 3. ΄Εχει κατά 15% αυξημένη χρηματοδότηση από τα Κοινοτικά Προγράμματα. 4. Έχει στη διάθεσή του νέες Τεχνολογίες με τη συνδρομή της Πολιτείας. 5. Χρειάζεται λιγότερο χρόνο σε γραφειοκρατικές διαδικασίες.

Η επέλαση της παγκόσμιας κρίσης ανέκοψε τη φορά των πραγμάτων και στη χώρα μας. Η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας αντέδρασε άμεσα στην οικονομική κρίση: 1. Πρώτοι στην Ευρώπη εγγυηθήκαμε όλες τις καταθέσεις. 2. Ψηφίσαμε, αμέσως, νέες διατάξεις για πρόσθετη προστασία στους δανειολήπτες. 3. Θεσπίσαμε πλαίσιο για την υποστήριξη της πιστωτικής επέκτασης, παρά τη λυσσαλέα αντίδραση του λαϊκισμού της αντιπολίτευσης.

Σχεδιάσαμε και προωθούμε, στη νέα θητεία μας, σημαντικές διαρθρωτικές αλλαγές. 1. Το άνοιγμα κλειστών επαγγελμάτων, που θεωρούνται κρίσιμα για την οικονομία. 2. Ακόμη μεγαλύτερη απλοποίηση στις διαδικασίες για την ίδρυση επιχειρήσεων. Μειώνουμε τα στάδια από 14-18 σε μόνο 4. 3. Κατάργηση του Κώδικα Βιβλίων και Στοιχείων και την αντικατάστασή του από ένα απλοποιημένο σύγχρονο σύστημα κανόνων. 4. Μείωση των βαρέων και ανθυγιεινών επαγγελμάτων. 5. Διαθέτουμε το 80% των κοινοτικών πόρων του ΕΣΠΑ στην ξεχασμένη από τις κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ ελληνική Περιφέρεια.

Η κυβέρνηση απέδειξε από την πρώτη στιγμή -στην πράξη και όχι στα λόγια- ότι ασκεί οικονομική πολιτική με επίκεντρο τις οικονομικές ανάγκες τόσο των μικρομεσαίων επιχειρηματιών και των εργαζομένων τους, όσο και στο σύνολο της κοινωνίας.

Η ακατάσχετη παροχολογία του ΠΑΣΟΚ θα οδηγήσει χωρίς αμφιβολία σε ένα και μοναδικό δραματικό αποτέλεσμα: ανεξέλεγκτο δανεισμό της χώρας και εκτίναξη του δημόσιου χρέους. Με βαρύτατες συνέπειες για τη χώρα. Με τελικό θύμα τους πολίτες, τις επιχειρήσεις, το παραγωγικό δυναμικό της χώρας.

Το ΠΑΣΟΚ δεν έχει σχέδιο. Υπόσχεται τα πάντα στους πάντες. Την μόνη υπόσχεση που θα τηρήσει, αν εκλεγεί, είναι ότι θα μας φορτώσει με χρέη. Θα αυξήσει το δημόσιο δανεισμό, θα υπερφορολογήσει τις επιχειρήσεις, θα μειώσει την ανταγωνιστικότητα της Ελληνικής οικονομίας. Θα οδηγήσει τις μεγάλες επιχειρήσεις στην έξοδο από τη χώρα και τις μικρομεσαίες στο λουκέτο.

Η Ελλάδα χρειάζεται υπεύθυνα χέρια στο τιμόνι. Η Νέα Δημοκρατία έχει έργο. Έχει πρόγραμμα. Έχει όραμα για να βγει η χώρα από την κρίση.

1 σχόλιο:

minelis είπε...

Είναι αλήθεια ότι η στήριξη των πολύ μικρών επιχειρήσεων έγινε σε ικανοποιητικό βαθμό,έστω για πρώτη φορά,τα τελευταία χρόνια αλλά χρειάζονται ακόμα πιο δραστικές παρεμβάσεις.