Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου 2009

Πράσινη Ανάπτυξη

Βιώσιμη Ανάπτυξη και Πράσινη Οικονομία
www.tsigris.gr

Για την Κυβέρνηση του Κώστα Καραμανλή η «βιώσιμη ανάπτυξη» και η «πράσινη οικονομία» δεν είναι γενικόλογα συνθήματα, αλλά ουσιαστικοί στόχοι μιας ολοκληρωμένης πολιτικής στρατηγικής ανάπτυξης και προόδου της χώρας.

Στηρίζουμε τις Ελληνικές επιχειρήσεις. Επιδιώκουμε την οικονομική ανάπτυξη, στηρίζουμε και ενισχύουμε την απασχόληση, δίνουμε αναπτυξιακά κίνητρα στις επιχειρήσεις, επενδύουμε στις νέες τεχνολογίες και προωθούμε τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας. Ταυτόχρονα δεν θυσιάζουμε τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις στον βωμό της οικονομικής ανάπτυξης.

Η χώρα μας για πρώτη φορά απέκτησε Εθνικό Χωροταξικό Σχέδιο και Ειδικό Πλαίσιο Χωροταξικού Σχεδιασμού και Αειφόρου Ανάπτυξης για τη Βιομηχανία.

Με την υλοποίησή τους διαμορφώνουμε ένα εθνικό πρότυπο ανάπτυξης, στο πλαίσιο των αρχών της αειφορίας, διασφαλίζοντας παράλληλα την πολιτιστική μας κληρονομιά.

Πεποίθησή μας είναι ότι για να είναι αποτελεσματικές οι πολιτικές για την οικονομική ανάπτυξη και τη χωροταξία, πρέπει να λαμβάνουν υπόψη τους τα διαφορετικά διαρθρωτικά προβλήματα των περιφερειών, τις πιθανές μεταβολές στο μέλλον και την προστασία του φυσικού μας πλούτου.

Με βάση αυτές τις πολιτικές μας σταθερές καταθέσαμε στη Βουλή το σχέδιο νόμου για την «Ανάπτυξη Επιχειρηματικών Πάρκων». Προτείνουμε λύση σε ένα πάγιο αίτημα της Ελληνικής κοινωνίας βάζοντας ένα οριστικό τέλος στην άναρχη εγκατάσταση βιομηχανιών και βιοτεχνιών μέσα σε πόλεις ή σε περιοχές όπου δεν προβλέπεται βιομηχανική ή βιοτεχνική δραστηριότητα.

Αντιμετωπίζουμε ουσιαστικά μια σειρά από θέματα που προκύπτουν από την χωρίς σύγχρονους κανόνες δραστηριοποίηση των επιχειρήσεων που οδηγούν στην καταστροφή του περιβάλλοντος και την υποβάθμιση της ποιότητας ζωής του κοινωνικού συνόλου.

Εκσυγχρονίζουμε την νομοθεσία που διέπει την εγκατάσταση για την λειτουργία των διαφόρων μορφών επιχειρηματικών πάρκων και δίνουμε οικονομικά κίνητρα σε όλες τις επιχειρήσεις να εγκατασταθούν σε αυτούς του χώρους και να μην δρουν ανεξέλεγκτα. Αποκαθιστούμε εδάφη μολυσμένα από παρελθούσα βιομηχανική δραστηριότητα, σε ολόκληρη τη χώρα.

Η προστασία του περιβάλλοντος και η αναβάθμιση της ποιότητας ζωής είναι κεντρικός στόχος της κυβέρνησης και απαίτηση της κοινωνίας.

Στην προσπάθεια αυτή, η κυβέρνηση βρίσκει πάντα απέναντί της την Αξιωματική Αντιπολίτευση του «ΟΧΙ ΣΕ ΟΛΑ», η οποία -αν και υποκριτικά κόπτεται δήθεν για την «πράσινη ανάπτυξη»- κατ’ ουσίαν εκφράζει αξιόπιστα το παράδειγμα της χαμένης ειλικρίνειας στην πολιτική.

Δεν υπάρχουν σχόλια: