Τρίτη 22 Σεπτεμβρίου 2009

Οικονομία

Λέμε την Αλήθεια για την Οικονομία
www.tsigris.gr

Η Κυβέρνηση έθεσε, από την πρώτη στιγμή, ξεκάθαρους στόχους για την Εθνική μας Οικονομία: 1) Τη δημοσιονομική εξυγίανση, για να αντιμετωπίσουμε τα τεράστια ελλείμματα και τα χρέη του χθες. 2) Την αυτοτροφοδοτούμενη -και όχι κρατικοδίαιτη- ανάπτυξη. 3) Την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας και της εξωστρέφειας της Οικονομίας. 4) Την προσέλκυση νέων επενδύσεων. 5) Τη δημιουργία νέων θέσεων απασχόλησης. 6) Το νοικοκύρεμα των οικονομικών και την εξοικονόμηση πόρων ώστε να ενισχυθεί το κοινωνικό Κράτος, η κοινωνική συνοχή, η καλυτέρευση της ζωής των πολιτών. 7) Την προώθηση των αλλαγών και μεταρρυθμίσεων, σε όλο το φάσμα της οικονομίας και της κοινωνίας.

Δημιουργήσαμε ένα νέο μείγμα οικονομικής πολιτικής και δώσαμε προτεραιότητα στην αντιμετώπιση της σπατάλης, την εξυγίανση των δημόσιων οικονομικών, τη δημιουργία ευνοϊκού επενδυτικού κλίματος, τη στήριξη της επιχειρηματικότητας, τη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας, τη σταδιακή μείωση της ανεργίας.

Η Ελλάδα είναι η μόνη χώρα στην ΕΕ, που κατάφερε να μειώσει το δημοσιονομικό έλλειμμα από το 7,8% κάτω από το 4% του ΑΕΠ. Ενώ περιορίσαμε δραστικά τη σπατάλη δημόσιων πόρων. Η ελληνική οικονομία, παρά τις δυσοίωνες προβλέψεις της Αντιπολίτευσης, διατήρησε υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης. Η ανάπτυξη έφτασε το 4,4% του ΑΕΠ, σχεδόν διπλάσια του μέσου όρου της Ευρωζώνης. Η Ελλάδα έχει από τους υψηλότερους ρυθμούς ανάπτυξης σε όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση. Βελτιώσαμε, κατά οκτώ (8) θέσεις, τη διεθνή κατάταξή μας, ως προς την ανταγωνιστικότητα, σημειώνοντας την τρίτη καλύτερη παγκόσμια επίδοση, μετά την Κίνα και την Ινδία.

Μειώσαμε τους φορολογικούς συντελεστές για τις επιχειρήσεις έως και δέκα (10) ποσοστιαίες μονάδες. Εφαρμόζουμε πάνω από 30 μέτρα για τη στήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων. Θωρακίσαμε την Κεφαλαιαγορά. Προχωρήσαμε στη εισαγωγή των Δημόσιων Λογιστικών Προτύπων. Θεσπίσαμε νέο πλαίσιο για την ενίσχυση της υγιούς εμπορικής δραστηριότητας. Απλοποιήσαμε τις διαδικασίες ίδρυσης μεταποιητικών επιχειρήσεων και προχωρούμε στην απλοποίηση των διαδικασιών ίδρυσης των εμπορικών επιχειρήσεων και τη δημιουργία Γενικού Εμπορικού Μητρώου. Προχωρήσαμε στην αναθεώρηση του νόμου για τις Ανώνυμες Εταιρείες και του Πτωχευτικού Κώδικα. Ψηφίσαμε νέο σύγχρονο και αυστηρότερο νόμο για τον ανταγωνισμό και ενεργοποιήσαμε την Επιτροπή Ανταγωνισμού. Εξασφαλίσαμε για τους αγρότες μας επιδοτήσεις, στο πλαίσιο της νέας ΚΑΠ, που, έως το 2013, φτάνουν τα 18 δισ. ευρώ.

Για την Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, ο δρόμος είναι συγκεκριμένος. Είναι ο δρόμος της ευθύνης, που οδηγεί στην ήπια και αποτελεσματική δημοσιονομική προσαρμογή, στην ανταγωνιστική και εξωστρεφή οικονομία, στη δυναμική και βιώσιμη ανάπτυξη και στην κοινωνική συνοχή. Οι παραπάνω είναι βασικοί οικονομικοί και κοινωνικοί στόχοι στην οικονομική πολιτική της Νέας Διακυβέρνησης και αποτελούν τη νέα οικονομική στρατηγική της Χώρας. Είναι όροι και προϋποθέσεις για την κοινωνία που θέλουμε. Την κοινωνία που γίνεται πιο δυναμική, πιο δίκαιη, πιο αισιόδοξη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: