Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου 2009

Περιβάλλον

Κάνουμε Πράξη την Προστασία του Περιβάλλοντος
www.tsigris.gr

H κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας άσκησε πολιτική για το Περιβάλλον με σχέδιο, ευαισθησία και προσήλωση στις αρχές της βιώσιμης ανάπτυξης.

Όσα δεν τόλμησαν και δεν κατάφεραν να πραγματοποιήσουν οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ σε είκοσι χρόνια τα έκανε πράξη η Νέα Δημοκρατία σε πέντε.
Συγκεκριμένα:
· Θεσμοθετήσαμε ολοκληρωμένο Εθνικό Χωροταξικό Σχεδιασμό.
· Θέσαμε τις βάσεις και τους κανόνες για την δημιουργία Κτηματολογίου.
· Αντιμετωπίζουμε την Κλιματική Αλλαγή και είμαστε μία από τις μόλις 4 χώρες της Ε.Ε. που είμαστε εντός των στόχων του Κιότο.
· Παραλάβαμε την απορροφητικότητα για το Πρόγραμμα «Περιβάλλον» στο 14% - και σήμερα είναι στο 96%.
· Τετραπλασιάσαμε την ανακύκλωση.
· Τριπλασιάσαμε την εγκατεστημένη ισχύ Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας.
· Κλείσαμε και αποκαταστήσαμε πάνω από 2600 παράνομες χωματερές, σε όλη την Ελλάδα.
· Καταρτίσαμε Εθνικά προγράμματα για τη διαχείριση και την προστασία των υδάτων, για την αντιμετώπιση της ατμοσφαιρικής ρύπανσης.
· Οριοθετήσαμε 20 νέες Προστατευόμενες Περιοχές .
· Προγραμματίσαμε, για την περίοδο 2007 – 2013, έργα επεξεργασίας λυμάτων και δικτύων αποχέτευσης σε 325 οικισμούς, προϋπολογισμού περίπου 1,4 δισ. €.
· Αυξάνουμε τους πόρους για την προστασία του Δασικού Πλούτου και για την αποκατάσταση από φυσικές καταστροφές.

Όταν οι άλλοι ευαγγελίζονται την Πράσινη Ανάπτυξη στα λόγια, η Νέα Δημοκρατία την εφαρμόζει στην πράξη. Όταν οι άλλοι διατυμπανίζουν με ευχολόγια και βαρύγδουπες προγραμματικές δηλώσεις την Πράσινη Ανάπτυξη, η Νέα Δημοκρατία απαντάει με το ουσιαστικό της έργο.

Η Νέα Δημοκρατία δημιουργεί τις στέρεες βάσεις για την Αειφόρο Ανάπτυξη και την προστασία του περιβάλλοντος. Έχει έργο. Έχει πρόγραμμα. Έχει όραμα για την προστασία του περιβάλλοντος. Το ΠΑΣΟΚ ΟΧΙ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: