Κυριακή 20 Σεπτεμβρίου 2009

Μεγάλα Λόγια

Τα Ψεύτικα τα Λόγια τα Μεγάλα
www.tsigris.gr

Εδώ και καιρό το ΠΑΣΟΚ προσπαθεί να πείσει τους πολίτες ότι έχει πολιτικές θέσεις και πρόταση για την πορεία της χώρας. Όπως δείχνουν όλες οι έρευνες της κοινής γνώμης, η προσπάθεια του κόµµατος της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι ανεπιτυχής.

Το ΠΑΣΟΚ εμφανίζεται ένα τριχοτοµηµένο κόµµα, ένας οργανισμός όπου οι «εκσυγχρονιστές», οι «παλαιοπροεδρικοί» και οι «νεοπροεδρικοί» αντιμάχονται μεταξύ τους. Υπό το πρίσμα αυτό η επίκληση του «άλλου δρόμου» για την πορεία της Ελλάδας δεν μπορεί παρά να προκαλεί αισθήματα αμφιβολίας και βαθιάς αμφισβήτησης στους πολίτες.

Ισχυρίζεται το ΠΑΣΟΚ ότι στον «άλλο δρόμο», η δηµοσιονοµική πειθαρχία πρέπει να πάει χέρι-χέρι µε την αναπτυξιακή πορεία της χώρας µας. Αλήθεια, αυτό δεν ίσχυε στην ενδεκαετή διακυβέρνηση ΠΑΣΟΚ 1993-2004; Τι δεν ίσχυε αυτήν την περίοδο; Η δηµοσιονοµική πειθαρχία ή η οικονομική ανάπτυξη;

Ισχυρίζεται το ΠΑΣΟΚ ότι κεντρικό του μέλημα για την ανάπτυξη και την ανταγωνιστικότητα είναι η επένδυση στην αξία που λέγεται άνθρωπος. Επί είκοσι χρόνια η Ελλάδα δεν κατοικούνταν από ανθρώπους; Ή μήπως ο κρατικοδίαιτος κοµµατικός στρατός επένδυε στον πλουτισμό των ολίγων;

Ισχυρίζεται το ΠΑΣΟΚ ότι θέλει την αποτελεσματική σύνδεση της παιδείας µε την κοινωνία, την ανάπτυξη, την εργασία. Η παιδεία, η εκπαίδευση, η κατάρτιση και η επανακατάρτιση, η δια βίου μάθηση, δεν είναι απλώς ωραίες λέξεις. Είναι ουσιαστικά εργαλεία για τη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας της χώρας µας.

Ισχυρίζεται το ΠΑΣΟΚ ότι για τους σοσιαλιστές υπάρχει άλλος δρόμος και είναι η κοινωνική συνοχή ως απαραίτητος συντελεστής για την ανάπτυξη. Υποθέτουμε ότι το κόµµα της αξιωματικής αντιπολίτευσης απευθύνεται στους χαµηλοσυνταξιούχους, τους χαµηλόµισθους, και τις μικρές επιχειρήσεις. Σε όλους αυτούς που η οικονομική κακοδιαχείριση των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ καταδίκασε σε οικονομική στενότητα. Υποθέτουμε ότι απευθύνεται στους βαρύτατα φορολογηθέντες από τις κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ Έλληνες πολίτες. Στους χιλιάδες μικροεπενδυτές που πίστεψαν τις υποσχέσεις τους και εγκλωβίστηκαν στο σκάνδαλο του Χρηματιστηρίου.

Ισχυρίζεται το ΠΑΣΟΚ ότι γι’ αυτούς το εργαλείο αναπτυξιακής πολιτικής και κοινωνικής συνοχής θα είναι μια μεγάλη φορολογική μεταρρύθμιση που θα στοχεύει στη δικαιότερη κατανομή των φορολογικών βαρών και στη μείωση του βάρους που φέρουν τα εισοδήματα από εργασία σε σχέση µε τα εισοδήματα που προέρχονται από το κεφάλαιο. Τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ οφείλουν να απολογηθούν για τους 85 νέους φόρους που επέβαλλαν οι κυβερνήσεις Σημίτη. Και βέβαια, θα πρέπει να µας εξηγήσουν πώς µε τέτοιο βεβαρημένο παρελθόν αυτά που λένε είναι αξιόπιστα.

Αναρωτιέται ο κ. Παπανδρέου: «Πόσο κοστίζει να εφαρμοστεί η αξιοκρατία; Είναι πολύ μεγάλο το ποσό; Είναι δυσβάσταχτο; Θα επιβαρύνει το έλλειµµα και το δημόσιο χρέος;» Πολύ σωστές ερωτήσεις αλλά δεν αφορούν την κυβέρνηση του Κώστα Καραµανλή. Υπεύθυνες για να δώσουν τις απαντήσει είναι οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ.

Το ΠΑΣΟΚ θα πρέπει, έστω και αργά, να αντιληφθεί ότι ο θεσμικός του ρόλος είναι σημαντικός για τη λειτουργία της Δηµοκρατίας στη χώρα. Όσο πιο γρήγορα αντιληφθεί τη νέα πραγματικότητα που διαμορφώνεται στην Ελληνική κοινωνία και οικονομία τόσο το καλύτερο θα είναι και για το ίδιο, αλλά και για την Ελλάδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: