Τετάρτη 9 Σεπτεμβρίου 2009

Ανευθυνότητα

Το ΠΑΣΟΚ Διχάζει την Κοινωνία
http://www.tsigris.gr/

Η ηγετική ομάδα του ΠΑΣΟΚ δεν δεσμεύεται για τα προγράμματα εγγυοδοσίας των δανείων των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, τα καταγγέλλει ως προεκλογικά και υπόσχεται ότι θα τα καταργήσει, αν ποτέ κληθεί να κυβερνήσει.

Η ηγετική ομάδα του ΠΑΣΟΚ δεν δεσμεύεται για τα προγράμματα ενίσχυσης της απασχόλησης και καταπολέμησης της ανεργίας, τα καταγγέλλει ως προεκλογικά και υπόσχεται να τα αναθεωρήσει από «μηδενική» βάση κλείνοντας το μάτι στα «πράσινα παιδιά», αν ποτέ κληθεί να κυβερνήσει.

Οι πραγματικές προθέσεις του ΠΑΣΟΚ μέρα με την μέρα αποκαλύπτονται όλο και περισσότερο.

Μιλούν απροκάλυπτα για το «σχέδιό τους» ενώ την ίδια στιγμή προαναγγέλλουν γενικευμένο σχέδιο απολύσεων και μετακινήσεων στον δημόσιο τομέα.

Ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ, κάτω από την δημοσιογραφική πίεση, στις 29 Ιουλίου, χρησιμοποίησε ακραία ψευδείς και προφανείς ανακρίβειες περί «800.000 προσλήψεων την τελευταία πενταετία», όταν το σύνολο των Δημοσίων Υπαλλήλων είναι περίπου 700.000, μόνο και μόνο για να προαναγγείλει απολύσεις και μετακινήσεις για χιλιάδες εργαζόμενους.

Η αναπληρωτής εκπρόσωπος τύπου ερωτώμενη, στις 6 Αυγούστου, εάν υφίσταται θέμα αντικατάστασης εργαζομένων στο Δημόσιο, απήντησε: «Δεν έχω κάτι συγκεκριμένο, σας αναφέρω όμως πάλι ότι εμείς έχουμε μιλήσει για μία εντελώς διαφορετική προσέγγιση».

Ο πρώην υπουργός και υπεύθυνος για θέματα Ανάπτυξης κ. Μιχάλης Χρυσοχοΐδης σε συνέντευξη του στις 5 Αυγούστου δήλωσε: «Επιχειρούν να δεσμεύσουν τη χώρα με προσλήψεις, ρουσφέτια, μονιμοποιήσεις, υποσχέσεις παροχών. Αυτά δεν μπορούν να αποτελούν δεσμεύσεις για το ΠΑΣΟΚ».

Η πολιτική εκπρόσωπος για θέματα απασχόλησης, στις 7 Αυγούστου υποστήριξε πως: «...έχουν γνώση οι φύλακες: το μόνο μέτρο για την εργασία της κυβέρνησης Καραμανλή είναι η πρόσκαιρη τοποθέτηση γαλάζιων παιδιών στο Δημόσιο από την πίσω πόρτα».

Το μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ κ. Ντίνος Ρόβλιας σε συνέντευξή του στις 7 Αυγούστου δήλωσε ότι: «Τα προγράμματα απασχόλησης θα επανεξεταστούν από την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ. Θα επανεξεταστούν από μηδενική βάση».
Τα μέλη της ηγετικής ομάδας του ΠΑΣΟΚ αποδεικνύουν ότι είναι αμετανόητοι, γιατί υπόσχονται να επαναλάβουν πρακτικές του παρελθόντος, όταν οι διώξεις ήταν η καθημερινότητα. Ότι είναι αλαζόνες, γιατί απροκάλυπτα αποκαλύπτουν τα «σχέδια» τους χωρίς να φοβούνται την τιμωρία της «ύβρεως». Ότι είναι διχαστικοί γιατί προσπαθούν να επαναφέρουν διαχωριστικές γραμμές πολιτικού φανατισμού στην κοινωνία.

Άλλωστε, είναι αυτοί που απροκάλυπτα χρησιμοποιούν το θεσμό του Προέδρου της Δημοκρατίας για μικροκομματικά παιχνίδια και απροσχημάτιστα δηλώνουν ότι: «...το εθνικό συμφέρον υπερισχύει της ερμηνείας και εφαρμογής ενός νομικού κειμένου, ακόμα και αν αυτό το νομικό κείμενο είναι το Σύνταγμα της χώρας».

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Το ΠΑΣΟΚ δεν διχάζει εσείς διχάζετε την κοινωνία με τα ψέματα και την διαφθορά σας κύριε αλλά ένα συγκρότημα σας τα λέει ωραία αν θέλετε ψάξετε να το βρείτε Λέγετε ΕΛΛΑΔΑ ΣΥΓΝΩΜΗ