Πέμπτη 3 Σεπτεμβρίου 2009

Εκλογές

Πέρα από Κομματικές Σκοπιμότητες
www.tsigris.gr

Διακηρυγμένη επιδίωξη της Ν.Δ. -από τον ίδιο τον Πρωθυπουργό- είναι ότι: «...επιλογή και απόφασή μας είναι να αλλάξουμε ό,τι πικραίνει κι ό,τι απογοητεύει τους πολίτες», «…μπορούμε να ανταποκριθούμε. Είναι υποχρέωσή μας. Η υπευθυνότητα είναι αδιαπραγμάτευτη επιλογή μας».

Η Ν.Δ. αρνείται τη διατήρηση της εξουσίας με ανταλλάγματα, δημαγωγικές κορόνες και υποσχέσεις. Η παράταξή μας διαθέτει ευρύ ιδεολογικό οπλοστάσιο, ικανό και αποτελεσματικό για την αντιμετώπιση, των εθνικών θεμάτων και των κοινωνικών ζητημάτων της χώρας και των προκλήσεων της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης.

Η πολιτική φυσιογνωμία της Ν.Δ. είναι ευκρινής. Είμαστε η παράταξη της κοινωνικής αλληλεγγύης και της ανθρωπιάς, της κοινωνικής οικονομίας της αγοράς και της οικολογίας. Με αυτό τον ανθρωποκεντρικό προσανατολισμό με έμφαση στην κοινωνική προστασία και δικαιοσύνη, η Ν.Δ. αρνούμενη να προσδεθεί σε κοινωνικές τάξεις, κομματικές πελατείες και ταμπέλες, εκφράζει τις προσδοκίες και αγωνίζεται για τα συμφέροντα ολόκληρου του ελληνικού λαού.

Αιχμή του δόρατος της ιδεολογίας μας, είναι η εφαρμογή βαθιών τομών στα μεγάλα ζητήματα που αφορούν την ελληνική κοινωνία, αλλά και η διάθεση για διαρκή ανανέωση και μεταρρυθμίσεις.

Απορρίπτουμε τις περιχαρακώσεις, τους διαχωρισμούς και τις διακρίσεις. Απευθυνόμαστε σε ένα ευρύ κοινωνικό φάσμα, που προσδιορίζεται με κοινωνικά κριτήρια και απευθύνεται σε όλους τους πολίτες, χωρίς κανένα αποκλεισμό. Αυτή την πλατιά κοινωνική συμμαχία, χωρίς να εισάγουμε καμία καινούρια πολιτική γεωγραφία, αποκαλέσαμε «μεσαίο χώρο», ένα χώρο διακριτό, διαυγή και σαφώς προσδιορισμένο. Ένα χώρο πρότυπο κοινωνικής και πολιτικής συμπεριφοράς. Ένα ευρύτερο πολιτικό και κοινωνικό πεδίο που απευθύνεται στην πλειοψηφία των Ελλήνων πολιτών.

Προς την κατεύθυνση αυτή και σύμφωνα με τις ιδεολογικές μας αρχές, διαμορφώσαμε την πολιτική μας πλατφόρμα πιστεύοντας πως το αξιακό σύστημα των πολιτών δεν ορίζεται με βάση τις παλιές ιδεολογικές οχυρώσεις, αλλά σύμφωνα με το νέο πλαίσιο ζωής και τις πραγματικές ανάγκες της κοινωνίας.

Η ιδεολογία μας, βρίσκεται πάνω από τις οριοθετήσεις του παρελθόντος, πολύ πιο πάνω από τις κομματικές σκοπιμότητες του παρόντος, και βεβαίως, μακριά από τα άκρα.

Συγκροτούμε και σηματοδοτούμε την πολιτική του μέλλοντος συνεχίζοντας τις τομές, τις αλλαγές και τις μεταρρυθμίσεις, που έχει ανάγκη η Ελλάδα με υπευθυνότητα και κοινωνική ευαισθησία. Τα πολλαπλά μηνύματα που λάβαμε, μεγιστοποιούν ακόμα περισσότερο την ευθύνη μας και πολλαπλασιάζουν το χρέος μας απέναντι στους πολίτες που απογοητεύσαμε, απέναντι στην κοινωνία και στον Τόπο.

Ο βασικός αντίπαλος της Κυβέρνησης ήταν και παραµένουν τα κρίσιµα προβλήµατα που αντιµετωπίζει ο Τόπος. Στην κατεύθυνση αυτή, εντείνει διαρκώς τις προσπάθειές της. Αποφασισμένη να πάει πιο γρήγορα, πιο δυνατά, πιο ψηλά. Έχει τη θέληση, έχει τη δύναμη, έχει την τόλμη, να πάει τη Χώρα μπροστά. Προχωρά χωρίς αιφνιδιασμούς. Με την κοινωνία παρούσα. Χωρίς δογµατισµούς. Με τον πολίτη συµµέτοχο. Χωρίς προκαταλήψεις. Με διάλογο, συνεννόηση, σύνθεση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: