Κυριακή 6 Σεπτεμβρίου 2009

ΝΔ

Επιλογή Ευθύνης
www.tsigris.gr

Ήρθε η ώρα να πάρουμε σημαντικές αποφάσεις.

Δεν υπάρχουν ευχάριστες και ανώδυνες λύσεις.

Το 2010 θα είναι ένας χρόνος πολύ δύσκολος και καθοριστικός για την πορεία της οικονομίας τα επόμενα χρόνια. Αν δεν δράσουμε άμεσα, οι κίνδυνοι θα είναι μεγάλοι.

To 2010 πρέπει να παρθούν, χωρίς καθυστερήσεις, χωρίς παλινωδίες, όλα τα αναγκαία μέτρα για την αντιμετώπιση των προβλημάτων. Οι αυταπάτες και ο λαϊκισμός του ΠΑΣΟΚ δεν προσφέρουν ελπίδα και προοπτική. Η ελπίδα και η προοπτική βρίσκονται στα χέρια μας.

Ένα ενδιαφέρει τους πολίτες και είναι τώρα το ζητούμενο: πώς θα ξεπεράσουμε τα προβλήματα τα δύο δύσκολα χρόνια που έρχονται, χτίζοντας τις βάσεις για μακροχρόνια οικονομική ανάπτυξη του τόπου.

Στρατηγικός μας στόχος και σχεδιασμός ήταν όλα αυτά να προχωρήσουν και τα αναγκαία μέτρα να εφαρμοστούν αταλάντευτα μέχρι το τέλος της θητείας αυτής της κυβέρνησης, τον Σεπτέμβριο του 2011.

Όμως ένας τέτοιος στόχος είχε μια καθοριστική προϋπόθεση: Να υπάρχει το σταθερό πολιτικό περιβάλλον.

Ο κος Παπανδρέου και η ηγετική του ομάδα υιοθέτησαν μια απαράδεκτη, καιροσκοπική και εκβιαστική στάση στο θέμα της Προεδρικής εκλογής. Αυτό οδηγεί την χώρα σε αναπόφευκτες εκλογές στις αρχές του 2010 και σε μακρά προεκλογική περίοδο. Επέλεξαν μια συμπεριφορά ακραίας ανευθυνότητας, απέναντι στους θεσμούς, την οικονομία, τον Τόπο.

Η χώρα δεν αντέχει, ειδικά στη σημερινή συγκυρία, μια προεκλογική περίοδο μέχρι τον Φεβρουάριο και μάλιστα με μια Αξιωματική Αντιπολίτευση που πολιτεύεται με ανευθυνότητα και λαϊκισμό. Αυτό συνιστά την χειρότερη μορφή θεσμικής υπονόμευσης.

Ο κίνδυνος από τον λαϊκισμό του ΠΑΣΟΚ και την θεσμική υπονόμευση είναι σαφής: Τα πάντα θα παρασυρθούν στην δίνη ενός έντονα προεκλογικού κλίματος. Είναι αναπόφευκτο να εγερθούν υπερβολικές διεκδικήσεις και να προκληθούν κοινωνικές εντάσεις. Και αυτό είναι ό,τι χειρότερο για την οικονομία, είναι ό,τι χειρότερο για την χώρα.

Τα αναγκαία μέτρα, η αναγκαία οικονομική στρατηγική, απαιτούν σταθερότητα και ήπιο πολιτικό κλίμα.

Οι πολίτες μας ψήφισαν με την εντολή να υπηρετούμε την πατρίδα, παίρνοντας τις σωστές αποφάσεις, όσο δύσκολες κι αν μοιάζουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια: