Κυριακή 24 Μαΐου 2009

Εγκληματικότητα

Ο Άγγελος ΤΣΙΓΚΡΗΣ στο Υπουργείο Υγείας για την Εγκληματικότητα
www.tsigris.gr

Ο πολιτευτής της ΝΔ στο Νομό Αχαίας και διδάκτωρ της Εγκληματολογίας Άγγελος ΤΣΙΓΚΡΗΣ θα μιλήσει, την Τετάρτη 27 Μαΐου και ώρα 12, σε ημερίδα που διοργανώνεται υπό την αιγίδα του Υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης με θέμα: «Έγκλημα και Ψυχική Νόσος». Η ημερίδα θα λάβει χώρα στο κεντρικό αμφιθέατρο του νέου κτιρίου του Υπουργείου στην Αθήνα.

Την έναρξη των εργασιών της ημερίδας θα κηρίξει ο Υπουργός Υγείας Δημήτρης ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟΣ που θα απευθύνει χαιρετισμό. Στη συνέχεια θα μιλήσει ο Άγγελος ΤΣΙΓΚΡΗΣ ο οποίος θα αναφερθεί στους δείκτες της εγκληματικότητας στην Ελλάδα και τον υπόλοιπο Κόσμο, στους παράγοντες που οφείλεται η αύξησή της, καθώς και στα μέτρα πρόληψης και αντιμετώπισής της. Ο καθηγητής της Εγκληματολογίας θα αναφερθεί στις διεθνείς τάσεις της αντεγκληματικής πολιτικής και θα παρουσιάσει μοντέλα πρόληψης της εγκληματικότητας που εφαρμόζονται σε άλλα κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Μεταξύ των άλλων, ο πολιτευτής της ΝΔ και διδάκτωρ της Εγκληματολογίας Άγγελος ΤΣΙΓΚΡΗΣ θα τονίσει ότι: «Προκειμένου να προληφθεί μια μελλοντική έξαρση της εγκληματικότητας θα πρέπει να καταβληθεί συντονισμένη προσπάθεια για τη μείωση των δεικτών κοινωνικής παθογένειας που ενδημούν στις σύγχρονες κοινωνίες. Πρέπει, δηλαδή, να καταβληθούν προσπάθειες για να μειωθεί η ανεργία, κυρίως των νέων ανθρώπων, να αυξηθεί το βιοτικό και το εκπαιδευτικό επίπεδο των πολιτών, να αναβαθμισθεί το κοινωνικό κράτος, να δοθούν ευκαιρίες στους νέους και να διασφαλισθούν τα μέσα για την επίτευξή τους, να επαναπροσδιορισθούν οι στόχοι της νέας γενιάς, να μειωθεί το άνοιγμα της ψαλίδας μεταξύ πλουσίων και φτωχών, να ενσωματωθούν οι κοινωνικά αποκλεισμένοι και οι μειονοτικές ομάδες του πληθυσμού. Πρέπει, δηλαδή, να καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια για τη δημιουργία μιας κοινωνίας συνοχής και αλληλεγγύης. Μια κοινωνία με ανθρώπινο πρόσωπο».

Δεν υπάρχουν σχόλια: