Σάββατο 23 Μαΐου 2009

30 Χρόνια στην ΕΕ

Ο Άγγελος ΤΣΙΓΚΡΗΣ για τα Τριάντα (30) Χρόνια της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή Ένωση
www.tsigris.gr

Ο πολιτευτής Αχαίας της Νέας Δημοκρατίας Άγγελος ΤΣΙΓΚΡΗΣ, με αφορμή τα τριάντα (30) χρόνια από την ένταξη της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Η Ελλάδα ακολουθεί σήμερα εξωτερική πολιτική ευθύνης και προοπτικής. Εφαρμόζει πολιτικές ανοικτών οριζόντων. Κινείται με διορατικότητα και εθνική αυτοπεποίθηση, στο σύγχρονο Κόσμο: 1) Ενισχύουμε τις σχέσεις της χώρας μας με τους παραδοσιακούς συμμάχους και τους εταίρους μας στην Ευρωπαϊκή Ένωση. 2) Στηρίζουμε την προσπάθεια ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης, αποβλέποντας στην Ευρώπη που γίνεται πιο ισχυρή, πιο πολιτική και πιο κοινωνική. 3) Αναπτύσσουμε διμερείς και πολυμερείς σχέσεις συνεργασίας με όλους τους βόρειους γείτονές μας και στηρίζουμε την ευρωπαϊκή προοπτική τους. 4) Ενθαρρύνουμε τον ευρωπαϊκό προσανατολισμό της γειτονικής Τουρκίας, έτσι ώστε η πλήρης προσαρμογή της να σημάνει, τελικά, και την πλήρη ένταξή της. 5) Επιδιώκουμε, παράλληλα, την πλήρη αποκατάσταση των διμερών σχέσεων, με απαρέγκλιτη προϋπόθεση το σεβασμό του Διεθνούς Δικαίου και των Διεθνών Συνθηκών, aλλά και την επίλυση του Κυπριακού. 6) Υποστηρίζουμε την αποκατάσταση της ειρήνης στη Μέση Ανατολή και τη δημιουργία Παλαιστινιακού Κράτους, έτσι ώστε να ζουν με ασφάλεια, στο δικό τους Κράτος, όλοι οι λαοί της περιοχής».

Σύμφωνα πάντα με τον πολιτευτή της ΝΔ Άγγελο ΤΣΙΓΚΡΗ: «Στο νέο παγκόσμιο περιβάλλον, μπορούμε να πετύχουμε μόνον όταν ορίζουμε συγκεκριμένους στόχους και γνωρίζουμε πώς να τους πετύχουμε. Σήμερα, ξέρουμε πού θέλουμε να πάμε, ξέρουμε και πώς να πάμε. Έχουμε τις πολιτικές, πετυχαίνουμε τους στόχους μας. Γι’ αυτό, οφείλουμε, όλοι να επιλέγουμε την υπευθυνότητα έναντι του λαϊκισμού. Να μην υποτιμά κανένας την ωριμότητα των Ελλήνων. Εμείς αυτό τον δρόμο έχουμε επιλέξει, τον δρόμο της ευθύνης. Και αυτόν το δρόμο ακολουθούμε, απαρέγκλιτα».

Κλείνοντας τη δήλωσή του ο πολιτευτής Αχαίας της ΝΔ Άγγελος ΤΣΙΓΚΡΗΣ επισημαίνει ότι: «Υπηρετούμε την Ελλάδα με την καρδιά, το νου και τη σκέψη στο όραμα μιας ισχυρής και περήφανης Πατρίδας στην καρδιά της Ευρώπης. Που λειτουργεί ως δύναμη ειρήνης, ασφάλειας και σταθερότητας στην ευρύτερη αυτή γειτονιά του κόσμου. Που προασπίζεται αποτελεσματικά τα εθνικά μας δίκαια και αναβαθμίζει το κύρος της».

Δεν υπάρχουν σχόλια: