Τετάρτη 20 Μαΐου 2009

Οικονομική Διπλωματία

Ισχυρή Ελλάδα στην Ευρώπη και τον Κόσμο
www.tsigris.gr

Η Ελλάδα αξιοποιεί τη γεωπολιτική θέση της. Ενισχύει τη διεθνή παρουσία της. Συνεισφέρει έμπρακτα στην ενδυνάμωση της ασφάλειας και της σταθερότητας, σ’ ολόκληρη την περιοχή μας.

Οι στόχοι της οικονομικής διπλωματίας είναι σαφείς. Μέσα από την εξωστρέφεια της δράσης μας επιδιώκουμε την αύξηση των εξαγωγών μας, την προσέλκυση ξένων επενδύσεων, την στήριξη της διεθνούς επιχειρηματικότητας των ελληνικών επιχειρήσεων με στόχο τα ανταποδοτικά οφέλη για την εθνική οικονομία και την εξωτερική πολιτική της χώρας μας.
Προβάλλουμε διεθνώς την Ελλάδα, όχι ως μία μικρή περιφερειακή αγορά των 11 εκατ. καταναλωτών, αλλά ως κέντρο μίας μεγάλης περιφερειακής αγοράς που συμπεριλαμβάνει τη Ν.Α. Ευρώπη, τις χώρες του Εύξεινου Πόντου, την Τουρκία και τη Μεσογειακή Λεκάνη.

Καταστήσαμε τα λιμάνια μας πύλες εισόδου για τα ξένα προϊόντα και προχωρήσαμε στη δρομολόγηση και την υλοποίηση όλων των υποδομών που θα καταστήσουν την Ελλάδα διαμετακομιστικό και εμπορευματικό κέντρο συνδυασμένων μεταφορών.

Ολοκληρώνουμε την Εγνατία Οδό και εγκαινιάσαμε τον Άξονα Καβάλα-Δράμα-Βουλγαρία, υπογράψαμε τη συμφωνία για την κατασκευή της δεύτερης γέφυρας στον Έβρο με την Τουρκία, ενώ δημοπρατούνται στο επόμενο διάστημα οι Άξονες Κομοτηνής-Βουλγαρίας και Ξάνθης-Βουλγαρίας. Αναβαθμίζεται ο Άξονας 4 (Σόφια, Βουκουρέστι) πιθανότατα και με τη συμμετοχή ελληνικών εταιριών. Δρομολογείται ο Άξονας 10 (Θεσσαλονίκη, Σκόπια, Βελιγράδι Κεντρική Ευρώπη), ο οποίος θα συγχρηματοδοτηθεί από το Ελληνικό Σχέδιο Οικονομικής Ανασυγκρότησης των Βαλκανίων (ΕΣΟΑΒ) αποκαθιστώντας τις εμπορικές και τουριστικές μας σχέσεις με τα Δυτικά Βαλκάνια και την Κεντρική Ευρώπη, ενώ ελήφθησαν οι πολιτικές αποφάσεις στον Οργανισμό Οικονομικής Συνεργασίας Ευξείνου Πόντου για τη δρομολόγηση του «Δρόμου των Αργοναυτών», δηλαδή του οδικού δακτυλίου που θα ξεκινά από το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης, θα ταυτίζεται αρχικά με τον Πανευρωπαϊκό Άξονα 9 και θα αγκαλιάζει την αγορά της Μαύρης Θάλασσας.

Ενεργοποιήσαμε το Ελληνικό Σχέδιο για την Ανασυγκρότηση των Βαλκανίων, πολλαπλασιάζοντας την απορροφητικότητα των κονδυλίων και υλοποιώντας ήδη τα πρώτα σημαντικά έργα στα Βαλκάνια όπως λόγου χάρη το Κτίριο Φιλίας Ελλάδος Βοσνίας- Ερζεγοβίνης στο Σεράγεβο.

Ο Πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής και η Νέα Διακυβέρνηση αποτελούν τη σταθερή επιλογή των πολιτών. Η Νέα Δημοκρατία αποτελεί την κυρίαρχη κοινωνική και πολιτική δύναμη.

Στο νέο παγκόσμιο περιβάλλον, μπορούμε να πετύχουμε μόνον όταν ορίζουμε συγκεκριμένους στόχους και γνωρίζουμε πώς να τους πετύχουμε. Σήμερα, ξέρουμε πού θέλουμε να πάμε, ξέρουμε και πώς να πάμε. Έχουμε τις πολιτικές, πετυχαίνουμε τους στόχους μας. Γι’ αυτό, οφείλουμε, όλοι να επιλέγουμε την υπευθυνότητα έναντι του λαϊκισμού. Να μην υποτιμά κανένας την ωριμότητα των Ελλήνων. Εμείς αυτό τον δρόμο έχουμε επιλέξει, τον δρόμο της ευθύνης. Και αυτόν το δρόμο ακολουθούμε, απαρέγκλιτα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: