Τετάρτη 2 Απριλίου 2008

Εξωτερική Πολιτική

Ο Άγγελος ΤΣΙΓΚΡΗΣ για την Εξωτερική μας Πολιτική
Ο πολιτευτής της Νέας Δημοκρατίας Άγγελος ΤΣΙΓΚΡΗΣ, με αφορμή τη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ στο Βουκουρέστι, έδωσε στη δημοσιότητα τις απόψεις του για τις κυβερνητικές πρωτοβουλίες στον τομέα της Εξωτερικής Πολιτικής και της Οικονομικής Διπλωματίας.

Μεταξύ των άλλων, ο πολιτευτής της ΝΔ Άγγελος ΤΣΙΓΚΡΗΣ, τονίζει ότι: «Η Ελλάδα ακολουθεί σήμερα εξωτερική πολιτική ευθύνης και προοπτικής. Εφαρμόζει πολιτικές ανοικτών οριζόντων. Κινείται με διορατικότητα και εθνική αυτοπεποίθηση, στο σύγχρονο Κόσμο: 1) Ενισχύουμε τις σχέσεις της χώρας μας με τους παραδοσιακούς συμμάχους και τους εταίρους μας στην Ευρωπαϊκή Ένωση. 2) Στηρίζουμε την προσπάθεια ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης, αποβλέποντας στην Ευρώπη που γίνεται πιο ισχυρή, πιο πολιτική και πιο κοινωνική. 3) Αναπτύσσουμε διμερείς και πολυμερείς σχέσεις συνεργασίας με όλους τους βόρειους γείτονές μας και στηρίζουμε την ευρωπαϊκή προοπτική τους. 4) Ενθαρρύνουμε τον ευρωπαϊκό προσανατολισμό της γειτονικής Τουρκίας, έτσι ώστε η πλήρης προσαρμογή της να σημάνει, τελικά, και την πλήρη ένταξή της. 5) Επιδιώκουμε, παράλληλα, την πλήρη αποκατάσταση των διμερών σχέσεων, με απαρέγκλιτη προϋπόθεση το σεβασμό του Διεθνούς Δικαίου και των Διεθνών Συνθηκών, αλλά και την επίλυση του Κυπριακού. 6) Υποστηρίζουμε την αποκατάσταση της ειρήνης στη Μέση Ανατολή και τη δημιουργία Παλαιστινιακού Κράτους, έτσι ώστε να ζουν με ασφάλεια, στο δικό τους Κράτος, όλοι οι λαοί της περιοχής».

Σύμφωνα με τον πολιτευτή της ΝΔ Άγγελο ΤΣΙΓΚΡΗ: «Αξιοποιούμε την Οικονομική Διπλωματία και διευρύνουμε τη συνεργασία μας με τις χώρες του Μεσογειακού Νότου, της Μέσης Ανατολής και του Αραβικού Κόσμου. Αλλά και με τις χώρες της Άπω Ανατολής, που βγαίνουν δυναμικά στην παγκόσμια αγορά. Αναπτύσσουμε, στο μεταξύ, δυναμική ενεργειακή πολιτική, που εντάσσει τη χώρα μας στον παγκόσμιο ενεργειακό χάρτη».

Δεν υπάρχουν σχόλια: