Δευτέρα 14 Απριλίου 2008

Επίσκεψη στο Δασαρχείο

Ο Άγγελος ΤΣΙΓΚΡΗΣ στο Δασαρχείο Αιγίου

Την Παρασκευή 11 Απριλίου, ο πολιτευτής Αχαΐας της Νέας Δημοκρατίας Άγγελος ΤΣΙΓΚΡΗΣ επισκέφθηκε το Δασαρχείο Αιγίου, όπου συναντήθηκε με τη Δασάρχη κυρία Θεώνη Καρόγιαννη. Ο υποψήφιος βουλευτής της ΝΔ ενημερώθηκε από τη Δασάρχη Αιγίου για την κατάσταση που επικρατεί στις πυρόπληκτες περιοχές, για τις πρωτοβουλίες αναδάσωσης που βρίσκονται σε εξέλιξη, καθώς και για τα μέτρα που λαμβάνονται ενόψει της νέας αντιπυρικής περιόδου.

Μετά το τέλος της συνάντησης, ο πολιτευτής Αχαΐας της ΝΔ Άγγελος ΤΣΙΓΚΡΗΣ έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Στο διάστημα που διανύουμε, βασική προτεραιότητα της Κυβέρνησης είναι η στήριξη των πυρόπληκτων συμπολιτών μας και η ανασυγκρότηση των πυρόπληκτων περιοχών. Η Κυβέρνηση δεσμεύθηκε ότι όπου υπήρχε δάσος, θα ξαναγίνει δάσος. Αντιμετωπίζει με ιδιαίτερη ευαισθησία την πολύπαθη Αιγιάλεια. Έχει ήδη εκταμιευθεί το ποσό των 10.000.000 ευρώ, το οποίο άμεσα θα σταλεί στην περιοχή μας για την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας και της ανάπτυξης, προκειμένου η Αιγιάλεια να μπορέσει άμεσα να επουλώσει τις πληγές της».

Κλείνοντας τη δήλωσή του ο πολιτευτής Αχαΐας της ΝΔ Άγγελος ΤΣΙΓΚΡΗΣ επισημαίνει ότι: «Στη νέα περίοδο διακυβέρνησης ξεκινήσαμε με νέα δυναμική. Ορίσαμε την προστασία του περιβάλλοντος ως βασική παράμετρο σε όλες τις πολιτικές μας και έναν από τους κεντρικούς άξονες στους οποίους αναπτύσσεται το Εθνικό Στρατηγικό Πλαίσιο Αναφοράς, για τη νέα Προγραμματική Περίοδο. Προβλέψαμε τη διάθεση 4,3 δισεκατομμυρίων ευρώ, για δράσεις και έργα που αφορούν το περιβάλλον. Η προστασία του περιβάλλοντος στη νέα εποχή, απαιτεί οριζόντιες πολιτικές που εκτείνονται σε όλους τους τομείς και αυτό ακριβώς πράττει η Κυβέρνηση του Κώστα Καραμανλή θέτοντας τον τομέα του περιβάλλοντος ως μέγιστη εθνική προτεραιότητα».

Δεν υπάρχουν σχόλια: