Τρίτη 22 Απριλίου 2008

Παγκόσμια Ημέρα της Γης

Ο Άγγελος ΤΣΙΓΚΡΗΣ για την Παγκόσμια Ημέρα της Γης
http://www.tsigris.gr/

Ο πολιτευτής Αχαΐας της Νέας Δημοκρατίας Άγγελος ΤΣΙΓΚΡΗΣ με αφορμή τη σημερινή Παγκόσμια Ημέρα της Γης έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Τα αίτια της περιβαλλοντικής κρίσης και οι κίνδυνοι που τη συνοδεύουν, αφορούν ολόκληρο τον πλανήτη. Αφορούν την κατασπατάληση φυσικών πόρων και τη μόλυνση εδαφών και νερών, το νέφος των μεγαλουπόλεων και την καταστροφή του όζοντος, την υπερθέρμανση της Γης και την κλιματική αλλαγή. Τα νέα δεδομένα και οι τάσεις που αναπτύσσονται, απαιτούν εργώδη και συνειδητή κινητοποίηση κρατών, λαών και τοπικών κοινωνιών, σε τρία επίπεδα: 1ο) Σε διεθνές επίπεδο, με την ανάληψη συγκεκριμένων δεσμεύσεων από όλα τα κράτη. 2ο) Σε εθνικό επίπεδο, με την εφαρμογή εθνικής περιβαλλοντικής πολιτικής, που να διαπερνά όλες τις δράσεις του δημοσίου και του ιδιωτικού τομέα. 3ο) Σε τοπικό επίπεδο, με τις τοπικές κοινωνίες και τον κάθε πολίτη χωριστά, να λειτουργούν περισσότερο αποτελεσματικά».

Κλείνοντας τη δήλωσή του ο πολιτευτής Αχαΐας της ΝΔ Άγγελος ΤΣΙΓΚΡΗΣ επισημαίνει ότι: «Η προστασία του περιβάλλοντος στη νέα εποχή, απαιτεί οριζόντιες πολιτικές που εκτείνονται σε όλους τους τομείς. Η Ελλάδα σταθεροποιεί σήμερα την πορεία της προς μια αναπτυξιακή πολιτική με βασικό της γνώμονα την προστασία του περιβάλλοντος. Η περιβαλλοντική ευθύνη μπαίνει στη ζωή όλων μας. Διαπνέει όλες τις αναπτυξιακές πολιτικές μας. Είναι σε παράλληλη πορεία με όλες τις άλλες προτεραιότητές μας. Είναι μέγιστη εθνική προτεραιότητα. Είναι εθνική υπόθεση».

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Hello. This post is likeable, and your blog is very interesting, congratulations :-). I will add in my blogroll =). If possible gives a last there on my blog, it is about the GPS, I hope you enjoy. The address is http://gps-brasil.blogspot.com. A hug.