Δευτέρα 31 Μαρτίου 2008

Περιβάλλον

Ο Άγγελος ΤΣΙΓΚΡΗΣ για την Προστασία του Περιβάλλοντος

Ο πολιτευτής Αχαίας της Νέας Δημοκρατίας Άγγελος ΤΣΙΓΚΡΗΣ έδωσε στη δημοσιότητα τις προτάσεις και τις απόψεις του για τις κυβερνητικές πρωτοβουλίες στον τομέα της προστασίας του περιβάλλοντος.

Μεταξύ των άλλων, ο πολιτετής της ΝΔ Άγγελος ΤΣΙΓΚΡΗΣ, τονίζει ότι: «Τα αίτια της περιβαλλοντικής κρίσης και οι κίνδυνοι που τη συνοδεύουν, αφορούν ολόκληρο τον πλανήτη. Αφορούν την κατασπατάληση φυσικών πόρων και τη μόλυνση εδαφών και νερών, το νέφος των μεγαλουπόλεων και την καταστροφή του όζοντος, την υπερθέρμανση της Γης και την κλιματική αλλαγή. Βασικός όρος και προϋπόθεση για την αποτελεσματική προστασία του περιβάλλοντος είναι ο συντονισμός σε διεθνές επίπεδο. Η Ελλάδα επικύρωσε το Πρωτόκολλο του Κιότο και συνεισφέρει στο πρόγραμμα της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την κλιματική αλλαγή. Διεθνής συνεργασία, όμως, απαιτείται και για την αντιμετώπιση καταστάσεων έκτακτης ανάγκης και φυσικών καταστροφών -όπως οι πυρκαγιές και οι σεισμοί- με τη σύσταση μιας ευρωπαϊκής δύναμης άμεσης παρέμβασης».

Σύμφωνα με τον πολιτευτή της ΝΔ: «Στη νέα περίοδο διακυβέρνησης ξεκινήσαμε με νέα δυναμική. Ορίσαμε την προστασία του περιβάλλοντος ως βασική παράμετρο σε όλες τις πολιτικές μας και έναν από τους κεντρικούς άξονες στους οποίους αναπτύσσεται το Εθνικό Στρατηγικό Πλαίσιο Αναφοράς, για τη νέα Προγραμματική Περίοδο. Προβλέψαμε τη διάθεση 4,3 δισεκατομμυρίων ευρώ, για δράσεις και έργα που αφορούν το περιβάλλον. Στα χρόνια που προηγήθηκαν, δρομολογήσαμε σημαντικά έργα. Μειώσαμε τις υποθέσεις που εκκρεμούσαν στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή εναντίον της χώρας μας, ενσωματώσαμε στο Εθνικό δίκαιο περίπου 30 κοινοτικές οδηγίες, εκπονήσαμε προσχέδια για τις χρήσεις γης και βάλαμε ισχυρές βάσεις στην κατάρτιση του Εθνικού Κτηματολογίου, αναμορφώσαμε το νομοθετικό πλαίσιο για τα επικίνδυνα απόβλητα, δημιουργήσαμε νέο πλαίσιο για την ανακύκλωση, και κατασκευάσαμε στην Ψυτάλλεια το μεγαλύτερο εργοστάσιο αποξήρανσης στην Ευρώπη».

Κλείνοντας τη δήλωσή του ο πολιτευτής της ΝΔ Άγγελος ΤΣΙΓΚΡΗΣ επισημαίνει ότι: «Η Ελλάδα σταθεροποιεί σήμερα την πορεία της προς μια αναπτυξιακή πολιτική με βασικό της γνώμονα την προστασία του περιβάλλοντος. Η περιβαλλοντική ευθύνη μπαίνει στη ζωή όλων μας. Διαπνέει όλες τις αναπτυξιακές πολιτικές μας. Είναι σε παράλληλη πορεία με όλες τις άλλες προτεραιότητές μας. Είναι μέγιστη εθνική προτεραιότητα. Είναι εθνική υπόθεση. Η προστασία του περιβάλλοντος στη νέα εποχή, απαιτεί οριζόντιες πολιτικές που εκτείνονται σε όλους τους τομείς και αυτό ακριβώς πράττει η Κυβέρνηση του Κώστα Καραμανλή θέτοντας τον τομέα του περιβάλλοντος ως μέγιστη εθνική προτεραιότητα».

Δεν υπάρχουν σχόλια: