Πέμπτη 13 Αυγούστου 2009

H1 - N1

Η Υγεία δεν Προσφέρεται για Προπαγάνδα
www.tsigris.gr

Ο Υπουργός Υγείας κατέθεσε το εξειδικευμένο Εθνικό Σχέδιο Δράσης το οποίο θα επικαιροποιείται συνεχώς ακολουθώντας την εξέλιξη της νέας γρίπης. Η αντιμετώπιση της πανδημίας της γρίπης Η1-Ν1, απαιτεί πάνω απ’ όλα σχέδιο, ετοιμότητα, σύνεση και υπευθυνότητα. Στόχος του Εθνικού Σχεδίου Δράσης είναι να ξεπεράσουμε την κρίση με το λιγότερο δυνατό κόστος.
Η ηγετική ομάδα του ΠΑΣΟΚ για μια ακόμη φορά αποδεικνύει ότι:
1. Έχει πολύ αργά πολιτικά αντανακλαστικά. Όχι μόνο αντιλήφθησαν την παγκόσμια επιδημία της γρίπης με μερικούς μήνες καθυστέρηση (συνήθης ικανότητα της ηγεσίας τους, δοκιμασμένη και στην παγκόσμια οικονομική κρίση) αλλά ξέχασαν επίσης κατά τη συνήθη πρακτική τους την παγκοσμιότητα της κρίσης.
2. Ασκούν μηδενιστική κριτική χωρίς να υποβάλλουν προτάσεις, χωρίς να επισημαίνουν παραλείψεις, χωρίς να αντιπροτείνουν οτιδήποτε.
3. Επενδύουν στο φόβο για να αποκομίσουν κομματικά οφέλη. Η δοκιμασμένη ικανότητα τους να μεταδίδουν τον «ιό του φόβου» θα προσκρούσει στα ισχυρά αντισώματα που η Ελληνική κοινωνία έχει αναπτύξει απέναντι στις προπαγανδιστικές τακτικές τους.
4. Δεν μπορούν να συνεννοηθούν ούτε μεταξύ τους με αποτέλεσμα οι αντιφάσεις τους να προκαλούν το κοινό περί σοβαρότητας αίσθημα.
Συγκεκριμένα, στην επιστολή του προς τον Πρωθυπουργό, αναφορικά με την πανδημία της νέας γρίπης, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κ. Γ. Παπανδρέου, παραδέχεται ότι υπάρχει «…σωστός επιχειρησιακός σχεδιασμός» και ότι, αδιαμφισβήτητα, έχουν γίνει βήματα. Την ίδια μέρα, ο εκπρόσωπος τύπου κ. Γ. Παπακωνσταντίνου δήλωνε στους δημοσιογράφους ότι υπάρχει «…έλλειψη σοβαρού σχεδίου» και έκανε λόγο για διαχειριστική ανικανότητα της Κυβέρνησης στο εν λόγω ζήτημα.

Η αντιπολιτευτική επιλογή της ηγετικής ομάδας του ΠΑΣΟΚ προκαλεί σοβαρές αντιδράσεις ακόμη και μεταξύ κορυφαίων στελεχών του, τα οποία ζητούν σε αυτό το θέμα το ΠΑΣΟΚ να μην αντιπολιτεύεται αλλά να προτείνει και να στηρίζει.

Η καθημερινή επίδειξη αντιπολιτευτικής υστερίας, η καλλιέργεια ανησυχίας, φόβου και σκόπιμης σύγχυσης, με δηλώσεις αναρμοδίων και η πλειοδοσία στη συνθηματολογία έχει ως στόχο τη διασάλευση και ναρκοθέτηση του κλίματος ασφάλειας και εμπιστοσύνης, που έχει εμπεδωθεί στους πολίτες από την άμεση και αποτελεσματική ενεργοποίηση όλου του κρατικού μηχανισμού.

Ενώ θα περίμενε κανείς πως η αξιωματική αντιπολίτευση θα έδειχνε υπευθυνότητα για την από κοινού αντιμετώπιση αυτού του παγκοσμίου προβλήματος, επιχειρεί για μία ακόμη φορά να παραπλανήσει την κοινή γνώμη, να δημιουργήσει ψευδείς εντυπώσεις και να σπείρει τον πανικό.

Η Κυβέρνηση επιδιώκει την συναίνεση όλων των πολιτικών κομμάτων. Χρειάζεται ψυχραιμία, σύνεση και αυτοσυγκράτηση. Σε καμία περίπτωση αυτή η υπόθεση δεν προσφέρεται για μικροκομματικές προσεγγίσεις ή για κομματικούς ανταγωνισμούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια: