Παρασκευή 14 Αυγούστου 2009

Δημόσια Ασφάλεια

Ευθύνη μας η Ασφάλεια των Πολιτών
www.tsigris.gr

Η ασφάλεια των πολιτών και η πάταξη της εγκληματικότητας συνιστούν ευθύνη και υποχρέωση της Πολιτείας απέναντι στον πολίτη και η Κυβέρνηση εκσυγχρονίζει διαρκώς το νομοθετικό πλαίσιο, προκειμένου να διευκολύνει το έργο της Αστυνομίας και της Δικαιοσύνης.
Σε μία κοινωνία, που οι προκλήσεις στην έννομη τάξη όλο και αυξάνονται, δεν μπορούμε να τις αντιμετωπίσουμε αποτελεσματικά, εάν δεν εξοπλίσουμε το κράτος με ένα ισχυρό θεσμικό πλαίσιο, που να του δίνει περισσότερες δυνατότητες.

Νομοθετήσαμε την ονομαστικοποίηση των καρτοκινητών τηλεφώνων, όπως ακριβώς συμβαίνει με τις πάγιες συνδέσεις σταθερής και κινητής τηλεφωνίας, διότι, έχει αποδειχτεί ότι η ανωνυμία των καρτοκινητών χρησιμοποιείται ως εργαλείο παράνομης δράσης. Οι τρομοκράτες, έμποροι ναρκωτικών και όπλων, διακινητές παράνομων μεταναστών, ληστές, απαγωγείς, μαστροποί, εκβιαστές, ακόμη και άτομα που απειλούν ή παρενοχλούν συστηματικά πολίτες, βασίζονται στη χρήση πολλαπλών καρτοκινητών και αυτό πρέπει να σταματήσει, όπως άλλωστε συμβαίνει και στις περισσότερες χώρες της Ε.Ε.

Νομοθετήσαμε τη χρήση τράπεζας γενετικών αποτυπωμάτων (DNA) που θα διευκολύνει τις Διωκτικές Αρχές και τη Δικαιοσύνη ώστε να είναι πιο αποτελεσματικές και γρήγορες στην ταυτοποίηση των δραστών παρανόμων ενεργειών, όπως άλλωστε συμβαίνει και στις υπόλοιπες χώρες της Ε.Ε.

Σε αυτή τη νομοθετική διαδικασία, τα κόμματα της αντιπολίτευσης δεν συμμετείχαν. Το ΠΑΣΟΚ εμφανίζεται ως σημαιοφόρος της ασφαλείας αλλά στην πράξη δείχνει το αντίθετο.
Αρνήθηκαν να υπερψηφίσουν την ονομαστικοποίηση των καρτοκινητών, όταν όλες οι τηλεφωνικές συνδέσεις είναι ονομαστικοποιημένες και υπάρχει ο νόμος 3674/2008 που διασφαλίζει το απόρρητο των υπηρεσιών σταθερής και κινητής τηλεφωνίας.

Αρνήθηκαν να υπερψηφίσουν την χρήση γενετικών αποτυπωμάτων (DNA) που θα διευκολύνει τις Διωκτικές Αρχές, τη Δικαιοσύνη και την Δικαστική Εξουσία να διεκπεραιώσει ταχύτερα τις υποθέσεις και με μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα και ασφάλεια ως προς την απονομή της δικαιοσύνης.

Σύσσωμη η αντιπολίτευση αρνήθηκε να υπερψηφίσει την ρύθμιση για την ενεργοποίηση των καμερών που θα βοηθήσει άμεσα και πρακτικά στην διαλεύκανση αξιόποινων πράξεων, αποδεικνύοντας την πολιτική υποκρισία και ασυνέπεια λόγων και έργων, ακόμα και αυτών που χύνουν με κάθε ευκαιρία κροκοδείλια δάκρυα για τη Δημόσια Τάξη και Ασφάλεια προς άγρα ψήφων.

Το χαρακτηριστικό παράδειγμα της πολιτικής σύγχυσης που προκαλεί στην Αντιπολίτευση ο κομματικός καιροσκοπισμός της, είναι ότι έφτασαν έως το σημείο να καταψηφίσουν τη μετατροπή του δουλεμπορίου, από πλημμέλημα, σε κακούργημα.

Η απόσταση ανάμεσα στα λόγια και στις πράξεις υπάρχει μόνο όταν λες ψέματα, μόνο όταν πολιτεύεσαι ευκαιριακά, μόνο όταν ασκείς καιροσκοπική πολιτική.

Για εμάς τα πράγματα είναι ξεκάθαρα. Οι Έλληνες μας ψήφισαν για να αναλαμβάνουμε ευθύνες, να προσφέρουμε λύσεις και να υπηρετούμε το δημόσιο συμφέρον. Και όχι να κωλυσιεργούμε ή να διστάζουμε, εμπρός στις κενές περιεχομένου αιτιάσεις και στις καιροσκοπικού χαρακτήρα ενστάσεις της Αντιπολίτευσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: