Τετάρτη 8 Ιουλίου 2009

Υπόθεση Παναγόπουλου

Μια Μεγάλη Επιτυχία της Ελληνικής Αστυνομίας
www.tsigris.gr

Η εξιχνίαση της υπόθεσης απαγωγής του εφοπλιστή κ. Π. Παναγόπουλου, και η σύλληψη των δραστών αποτελεί μια μεγάλη επιτυχία της Ελληνικής Αστυνομίας (ΕΛ.ΑΣ.) και αξίζουν συγχαρητηρίων όσοι συνεργάστηκαν γι’ αυτή.

Οι Έλληνες Αστυνομικοί με αυτοπειθαρχία, συντονισμό, γνώση, εμπειρία και ικανότητα λειτούργησαν αποτελεσματικά και εξάρθρωσαν μια επικίνδυνη εγκληματική ομάδα. Αυτή η επιτυχία αποτελεί απάντηση σε όσους πολιτικούς απαξιώνουν και μηδενίζουν, με το λόγο τους, το έργο της ΕΛ.ΑΣ. και τρομοκρατούν την Ελληνική κοινωνία καλλιεργώντας την ανασφάλεια.

Παραθέτουμε μηδενιστικές και εκφοβιστικές απόψεις της ηγετικής ομάδας του ΠΑΣΟΚ με αφορμή την απαγωγή του κ. Π. Παναγόπουλου:
· «Απαγωγές, όπως αυτές που βλέπουμε στη χώρα μας τον τελευταίο καιρό, συναντιώνται μόνο σε τριτοκοσμικές χώρες». (Δηλώσεις Γ. Παπακωνσταντίνου προς τους πολιτικούς συντάκτες 12/01/2009).
· «Είχαμε άλλη μία απαγωγή. Η κυβέρνηση έχει, δυστυχώς, διαλύσει με τις πολιτικές της εδώ και πέντε χρόνια την Ελληνική Αστυνομία και έχει διαλύσει κάθε αίσθημα ασφάλειας, το οποίο ένιωθε ο Έλληνας πολίτης». (Δηλώσεις Γ. Παπακωνσταντίνου προς τους πολιτικούς συντάκτες 13/01/2009)
· «Οι εικόνες όπως αυτές των απαγωγών το τελευταίο χρονικό διάστημα θυμίζουν εικόνες Λατινικής Αμερικής » (Δηλώσεις Μ. Χρυσοχοΐδη στην Εφημερίδα «Αξία» 15/01/2009)
· «Ασφάλεια δεν υπάρχει για τον πολίτη, δεν υπάρχει Ελληνική Αστυνομία γιατί την πάτησε το τρένο της Δεξιάς». (Δηλώσεις Χ. Καστανίδη 14/01/2009) .
· «H Ελλάδα από μία ασφαλή χώρα έχει μετατραπεί σε μία χώρα όπου τα κρούσματα είναι πλέον πάρα πολύ συχνά και φαίνεται ότι κάποια πράγματα έχουν ξεφύγει από τον έλεγχο της πολιτείας». (Συνέντευξη Β. Παπανδρέου στο Ρ/Σ «Αθήνα 9,84» 13/01/2009).
· «Το τελευταίο διάστημα έχουμε και την αύξηση της εγκληματικότητας, είτε της συνήθους είτε κυρίως της βαριάς εγκληματικότητας… μια κατάσταση δηλαδή πάρα πολύ βαριά... Η χώρα αυτή τη στιγμή έχει μια εικόνα στο εξωτερικό πάρα πολύ άσχημη, αυτό πλήττει περαιτέρω την οικονομική της δυνατότητα. Οι δανειστές δηλαδή είναι σαφώς πιο επιφυλακτικοί και θα παίξουν πάνω σε αυτό». (Συνέντευξη Γ. Φλωρίδη στο Ρ/Σ «ANT-1»).

Εδώ και καιρό το ΠΑΣΟΚ προσπαθεί να πείσει τους πολίτες ότι έχει πολιτικές θέσεις και πρόταση για την πορεία της χώρας. Όπως δείχνουν όλες οι έρευνες της κοινής γνώμης, η προσπάθεια του κόµµατος της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι ανεπιτυχής.

Η ηγετική ομάδα του ΠΑΣΟΚ προκαλεί τη μνήμη και την κρίση των Ελλήνων πολιτών και αναλαμβάνει τις συνέπειες της τυχοδιωκτικής τους πολιτικής. Το ΠΑΣΟΚ θα πρέπει, έστω και αργά, να αντιληφθεί ότι ο θεσμικός του ρόλος είναι σημαντικός για τη λειτουργία της Δημοκρατίας στη Χώρα. Όσο πιο γρήγορα αντιληφθεί τη νέα πραγματικότητα που διαμορφώνεται στην Ελληνική κοινωνία και οικονομία τόσο το καλύτερο θα είναι και για το ίδιο, αλλά και για την Ελλάδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: