Κυριακή 5 Ιουλίου 2009

Ευρωεκλογές (2)

Στο Δρόμο της Ευθύνης
www.tsigris.gr

Ο Ελληνικός Λαός με την πολιτική του στάση και συμπεριφορά έστειλε στη Νέα Δημοκρατία δυνατό πολιτικό μήνυμα, αλλά ταυτόχρονα της έδωσε και από τα υψηλότερα ποσοστά αποδοχής για Ευρωπαϊκό Κυβερνητικό κόμμα. Η Νέα Δημοκρατία με ποσοστό 32,29% έδειξε ισχυρές αντοχές, σε σχέση με τα κυβερνητικά κόμματα των χωρών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία.

Στη Γερμανία το CDU της καγκελάριου κας Μέρκελ έλαβε ποσοστό 30,7%. Στη Γαλλία το κόμμα της Γαλλικής κεντροδεξιάς UMP του Προέδρου κ. Σαρκοζί έλαβε ποσοστό 27,8%, ενώ το σοσιαλιστικό κόμμα PS έλαβε μόλις 16,48%. Στην Πορτογαλία το σοσιαλιστικό κυβερνητικό κόμμα PS του Πρωθυπουργού κ. Σόκρατες έλαβε ποσοστό 26%, ενώ η κεντροδεξιά αντιπολίτευση PPD / PSD έλαβε ποσοστό 31,69%. Στην Ιρλανδία το κυβερνητικό κόμμα Fianna Fail ( FF ) του Πρωθυπουργού κ. Κάουεν έλαβε ποσοστό μόλις 24,08%, ενώ το κεντροδεξιό συντηρητικό κόμμα (μέλος του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος) FG έλαβε 29,13%. Στο Ηνωμένο Βασίλειο, οι εργατικοί του Πρωθυπουργού κ. Μπράουν υπέστησαν καθίζηση με 15,31%, χωρίς, όμως το κόμμα των συντηρητικών να υπερβεί το 27%.

Από τα Κυβερνητικά κόμματα των μεγάλων Ευρωπαϊκών χωρών, ανθεκτική συμπεριφορά επέδειξε το σοσιαλιστικό κυβερνητικό κόμμα του κ. Θαπατέρο, το οποίο έχασε με περίπου 4 μονάδες διαφορά, αλλά πέτυχε ένα υψηλό ποσοστό 38,5% καθώς το ποσοστό του δικομματισμού στην Ισπανία σημείωσε μία από τις υψηλότερες ευρωπαϊκές επιδόσεις στο 80%. Επίσης, ισχυρές αντοχές επέδειξε και το κυβερνητικό κόμμα PdL του Πρωθυπουργού κ. Μπερλουσκόνι, ο οποίος κατόρθωσε να λάβει 35,25%, αλλά με υψηλό ποσοστό συμμετοχής των πολιτών στις κάλπες 66,5%.

Η Νέα Δημοκρατία διαχειρίζεται τη μεγαλύτερη μεταπολεμική οικονομική κρίση με υπεύθυνο τρόπο και συγκεκριμένο Σχέδιο. Το εκλογικό αποτέλεσμα της έδωσε οκτώ (8) έδρες στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Ίδιο αριθμό Ευρωβουλευτών θα διαθέτει και η Αξιωματική Αντιπολίτευση.

Οι Ευρωπαίοι πολίτες στήριξαν την πολιτική της κοινωνικής οικονομίας της αγοράς και έδωσαν την πρωτοκαθεδρία των Ευρωκοινοβουλευτικών εδρών στο Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα, μέλος του οποίου είναι και η Νέα Δημοκρατία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: