Σάββατο 3 Μαΐου 2008

Εκπαίδευση

Ο Άγγελος ΤΣΙΓΚΡΗΣ στη Διεύθυνση Εκπαίδευσης Δυτικής Ελλάδας

Ο πολιτευτής Αχαΐας της Νέας Δημοκρατίας Άγγελος ΤΣΙΓΚΡΗΣ επισκέφθηκε -στο γραφείο του στην Πάτρα- τον Περιφερειακό Διευθυντή Εκπαίδευσης Δυτικής Ελλάδας κ. Θεόδωρο ΜΠΙΡΜΠΑ.

Ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης ενημέρωσε τον πολιτευτή της ΝΔ για όλα τα ζητήματα που απασχολούν τις δύο βαθμίδες της εκπαίδευσης στο Νομό μας. Συγκεκριμένα, για πρώτη φορά εφέτος θα έχουν ολοκληρωθεί -το πολύ μέχρι τα τέλη του Ιουνίου- όλες οι μεταθέσεις δασκάλων και καθηγητών μέσης εκπαίδευσης, έτσι ώστε να γνωρίζουν έγκαιρα οι εκπαιδευτικοί που τοποθετούνται και να μην παρατηρηθεί το φαινόμενο των κλειστών σχολείων. Επίσης ο κ. Μπίρμας διαβεβαίωσε τον Άγγελο ΤΣΙΓΚΡΗ ότι δεν θα παρατηρηθεί καμία απολύτως έλλειψη βιβλίων σε κανένα σχολείο του Νομού μας και ότι έχουν εκταμιευθεί 1.000.000 ευρώ για την κατασκευή αίθουσας πολλαπλών χρήσεων στο 1ο Γυμνάσιο Αιγίου. Να σημειωθεί ότι η Κυβέρνηση διαθέτει στη Δυτική Ελλάδα -από το Εθνικό Στρατηγικό Πλαίσιο Αναφοράς (ΕΣΠΑ)- το ποσό των 92 εκατ. ευρώ για την κατασκευή σχολικών κτηρίων.

Μετά το τέλος της συνάντησης, ο πολιτευτής Αχαΐας της ΝΔ Άγγελος ΤΣΙΓΚΡΗΣ έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Η πολιτική της Κυβέρνησής μας για την Παιδεία δεν περιορίζεται προγραμματικά στα όρια μιας τετραετίας. Διαμορφώνει την προοπτική ολόκληρης της νέας γενιάς. Οι πολιτικές μας δεν γνωρίζουν κομματικά σύνορα, ιδεοληψίες και φανατισμούς. Βασίζονται στη συνεννόηση των κοινωνικών δυνάμεων, στη συνεργασία των πολιτικών κομμάτων, στη σύνθεση των διαφορετικών απόψεων, στη συναίνεση. Η Νέα Διακυβέρνηση, μαζί με όλους ρτους Έλληνες πολίτες, αντιμετωπίζουν τις ανάγκες του σήμερα και χτίζουν τα θεμέλια και τις βάσεις για το αύριο. Για το αύριο της Παιδείας και του Πολιτισμού που αξίζουν στην Ελλάδα».

Δεν υπάρχουν σχόλια: