Παρασκευή 9 Μαΐου 2008

Νοσοκομείο Αιγίου

Επίσκεψη του Άγγελου ΤΣΙΓΚΡΗ στο Νοσοκομείο Αιγίου
Την Παρασκευή 9 Μαΐου -και ενόψει των εγκαινίων των νέων χειρουργείων από τον Υπουργό Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ. Δημήτρη ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟ- ο πολιτευτής Αχαΐας της Νέας Δημοκρατίας Άγγελος ΤΣΙΓΚΡΗΣ επισκέφθηκε το Νοσοκομείο Αιγίου όπου συναντήθηκε με τη Διοίκηση και ξεναγήθηκε στους χώρους του Νοσοκομείου.

Ο πολιτευτής της ΝΔ ενημερώθηκε για το έργο που έχει γίνει -στο Νοσοκομέιο Αιγίου- κατά τη διάρκεια της διακυβέρνησης της χώρας από τη Νέα Δημοκρατία. Συγκεκριμένα, ολοκληρώθηκαν οι εργασίες για την αποπεράτωση της σύγχρονης καρδιολογικής κλινικής του Νοσοκομείου, συνολικού κόστους 287 χιλ. ευρώ. Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες των νέων υπερσύγχρονων χειρουργείων, τα οποία εγκαινιάζονται την Δευτέρα 12 Μαΐου από τον Υπουργό Υγείας, συνολικού κόστους 3 εκατ. και 550 χιλ. ευρώ. Προχωρούν ταχύτατα οι διαδικασίες για την αγορά σύγχρονου αξονικού τομογράφου, συνολική αξίας 550 χιλ. ευρώ. Έχει ήδη διατεθεί το ποσό των 1,5 εκατ. ευρώ για τη ριζική ανακαίνιση όλων των θαλάμων νοσηλείας και τον εξωτερικό καλλωπισμό του κτιρίου. Τέλος, έχουν συνολικά προσληφθεί -σε μόνιμες θέσεις νοσηλευτικού προσωπικού- 23 άτομα και δεκάδες άλλα με συμβάσεις ορισμένου χρόνου, για την κάλυψη των αυξημένων αναγκών.

Μετά το τέλος της συνάντησης, ο πολιτευτής της ΝΔ Άγγελος ΤΣΙΓΚΡΗΣ έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Η υπόθεση της υγείας και της κοινωνικής αλληλεγγύης και η θεμελίωση του κοινωνικού κράτους -που αξίζει στους κόπους και τις θυσίες των Ελλήνων πολιτών- είναι υπόθεση πάνω απ’ όλα εθνική. Πρέπει να ενισχύσουμε την ποιότητα των υπηρεσιών του δημοσίου συστήματος υγείας και κοινωνικής φροντίδας. Μια μεταρρύθμιση που αφορά τις τωρινές και τις επόμενες γενεές, καθώς το έργο για την κοινωνία δεν τελειώνει ποτέ. Το διακύβευμα της πολιτικής μας στην υγεία και την κοινωνική φροντίδα, είναι η προάσπιση του ανθρώπινου δικαιώματος στη ζωή, του δικαιώματος των πολιτών να ζουν με αξιοπρέπεια και σεβασμό της προσωπικότητάς τους, ειδικότερα σε δύσκολες και ευαίσθητες στιγμές προσωπικού και οικογενειακού χαρακτήρα».

Δεν υπάρχουν σχόλια: