Πέμπτη 15 Μαρτίου 2007

Τρία Χρόνια Νέας Διακυβέρνησης

Η Ελλάδα Προχωρά με Αυτοπεποίθηση
Βρισκόμαστε στον τρίτο χρόνο της πρώτης τετραετίας της ΝΔ. Η πρώτη τετραετία της Κυβέρνησης Καραμανλή είναι πλέον σαφές ότι χαρακτηρίζεται από μεγάλες αλλαγές, που έχει ανάγκη ο Τόπος και απαιτούν οι πολίτες. Είναι η τετραετία των τομών και των μεταρρυθμίσεων. Η Κυβέρνηση προχωρά μπροστά χωρίς προκαταλήψεις και λαϊκισμούς, μακριά από αναχρονιστικές αντιλήψεις. και απαλλαγμένη από νοοτροπίες συντήρησης.

Προεκλογικά οι πολίτες εμπιστεύθηκαν τον Κώστα Καραμανλή και την ΝΔ για τη δημιουργία της Νέας Ελλάδας. Η πλατιά κοινωνική συμμαχία που διαμορφώθηκε οδήγησε σε μια μεγάλη κοινοβουλευτική πλειοψηφία στις εκλογές του Μαρτίου 2004, η οποία ενισχύθηκε στις Ευρωεκλογές του Ιουνίου 2004. Σήμερα, οι πολίτες περιβάλλουν με την ίδια εμπιστοσύνη την Κυβέρνηση της ΝΔ, γιατί αναγνωρίζουν τη δύσκολη κατάσταση που παρέλαβε, αλλά και γιατί αναγνωρίζουν τις επίπονες προσπάθειές της να επαναφέρει τη διαφάνεια και την κοινωνική δικαιοσύνη στη χώρα, προσδίδοντας παράλληλα αισιόδοξη προοπτική για το μέλλον.

Στο σημείο αυτό αξίζει να τονιστεί το αναμφισβήτητο γεγονός ότι οι δημοσκοπήσεις δείχνουν διαχρονικά σταθερή υπεροχή της Νέας ∆ηµοκρατίας. Συγκεκριμένα, το σύνολο σχεδόν των δημοσκοπήσεων που έχουν δημοσιευθεί -από τον Μάρτιο του 2004 έως και σήμερα- µε ερωτήματα «πρόθεσης ψήφου», «παράστασης νίκης» και «αξιολόγησης των κοµµάτων και των πολιτικών αρχηγών», η Νέα Δηµοκρατία διαθέτει σταθερά το προβάδισμα σε όλους τους σχετικούς δείκτες.

Ο βασικός αντίπαλος της Κυβέρνησης ήταν και παραµένουν τα κρίσιµα προβλήµατα που αντιµετωπίζει ο Τόπος. Στην κατεύθυνση αυτή, εντείνει διαρκώς τις προσπάθειές της. Αποφασισμένη να πάει πιο γρήγορα, πιο δυνατά, πιο ψηλά. Έχει τη θέληση, έχει τη δύναμη, έχει την τόλμη, να πάει τη Χώρα μπροστά. Προχωρά χωρίς αιφνιδιασμούς. Με την κοινωνία παρούσα. Χωρίς δογµατισµούς. Με τον πολίτη συµµέτοχο. Χωρίς προκαταλήψεις. Με διάλογο, συνεννόηση, σύνθεση.

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Με αφορμή τα τρία χρόνια της Κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας, οι ΟΝΝΕΔίτες της Αχαΐας διοργανώνουμε μεγάλη πολιτική εκδήλωση στις 18 Μαρτίου στον πολυχώρο ΙΝΤΕΑΛ της Πάτρας. Την εκδήλωση θα τιμήσουν με τις ομιλίες τους ο Γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του Κόμματος Λευτέρης Ζαγορίτης και ο Πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Γιώργος Παπανικολάου. Θα είναι μεγάλη χαρά για τους ΟΝΝΕΔίτες να παρευρεθείς στην εκδήλωση. Με τα άρθρα σου στον τοπικό Τύπο της Αχαΐας προβάλεις το έργο της Κυβέρνησης και αυτό είναι προς τιμήν σου. Το μέλλον είναι μπροστά για τους νέους και αυτοδημιούργητους ανθρώπους που αγαπάνε τον τόπο τους και την παράταξη. ΕΙΣΑΙ ΕΙΣΑΙ ΕΝΑς ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ!

ΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΓΚΡΗΣ είπε...

Αγαπητέ Φίλε ΟΝΝΕΔίτη,
σε ευχαριστώ για την πρόσκληση και θα προσπαθήσω να ανταποκριθώ στο κάλεσμά σου. Σε κάθε περίπτωση εύχομαι καλή επιτυχία στην εκδήλωση της ΟΝΝΕΔ και θερμά συγχαρητήρια για την πρωτοβουλία.

Ανώνυμος είπε...

Κύριε Τσιγκρή, διαβάζουμε στις εφημερίδες και ακούμε στα ραδιόφωνα και τις τηλεοράσεις ότι είναι πιθανό να γίνουν πρόωρες εκλογές τον Μάιο ή τον Ιούνιο. Αυτό δεν το θέλει ο κόσμος. Εμείς ψηφίζουμε κυβέρνηση για τέσσερα χρόνια και όχι για τρία. Πιστεύω ότι το Κόμμα μας θα έχει εκλογική φθορά αν προκηρύξει πρόωρες εκλογές. Οι πολίτες, σε αυτή την περίπτωση, θα πιστέψουν ότι υπάρχει σκοπιμότητα και ότι ο μοναδικός λόγος της πρόωρης προσφυγής στις κάλπες είναι η εκλογική νίκη της ΝΔ, τώρα που τα πράγματα είναι ευνοϊκά για αυτήν. Σήμερα, αγαπητέ κ. Τσιγκρή οι πολίτες δεν είναι τόσο βλάκες, όσο πιστεύουν μερικοί και θα κρίνουν αρνητικά μια τέτοια μεθόδευση. Εγώ πάντως τον μόνο που πιστεύω είναι τον Καραμανλή που είπε ότι οι εκλογές θα γίνουν στο τέλος της τετραετίας.

ΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΓΚΡΗΣ είπε...

Αγαπητέ κύριε Σωτήρη, ο ίδιος ο Πρωθυπουργός της Χώρας έχει κλείσει το ζήτημα των πρόωρων εκλογών στην πρόσφατη πανηγυρική συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας στις 7/3/2007, με αφορμή την επέτειο των τριών (3) χρόνων της Νέας Διακυβέρνησης. Στη συνεδρίαση αυτή, ο Πρωθυπουργός και Πρόεδρος της ΝΔ Κώστα Καραμανλής δήλωσε κατηγορηματικά ότι οι εκλογές θα γίνουν το 2008, δηλαδή στο τέλος της τετραετίας. Η παραπάνω δήλωση του Πρωθυπουργού δεν επιδέχεται καμία απολύτως παρερμηνεία και συνεπώς το θέμα κλείνει εδώ. Σε κάθε περίπτωση, πάντως, η Νέα Δημοκρατία έχει αποδείξει ότι σέβεται τους θεσμούς και τους Έλληνες πολίτες.