Παρασκευή 26 Μαρτίου 2010

Αυτοδιοίκηση

Η Ώρα της Αυτοδιοίκησης
www.tsigris.gr

Η υλοποίηση της διοικητικής μεταρρύθμισης της χώρας που σχεδιάστηκε από την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας δεν εφαρμόστηκε άμεσα λόγω της διεθνούς οικονομικής κρίσης που δεν επέτρεπε την αναγκαία χρηματοδότησή της.
Το σχέδιο αυτό με την ονομασία “Καλλικράτης” σήμερα υπονομεύεται από την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ γιατί: 1) Εξαγγέλλεται χωρίς να ξεκαθαρίζεται η χωροθέτηση των νέων δήμων. 2) Μας λένε με ακρίβεια ότι οι 1034 σημερινοί δήμοι και κοινότητες θα συγχωνευτούν σε 370! Προφανώς έχουν κάνει τη γεωγραφική κατανομή και δεν το ανακοινώνουν. Πιθανόν για να αιφνιδιάσουν, καθώς πλησιάζουν οι δημοτικές εκλογές. 3) Για την εφαρμογή του θεσμού απαιτούνται 4 έως 5 δισεκατομμύρια ευρώ, τα οποία δεν μας λέει η Κυβέρνηση από που θα βρεθούν.

Το καθήκον μας, ως Νέα Δημοκρατία, είναι να ασκήσουμε και σε αυτό το ζήτημα αντιπολίτευση συνετή, δυναμική και συνεπή. Συνετή αντιπολίτευση, γιατί η χώρα αντιμετωπίζει πολύ σοβαρά προβλήματα και δεν υπάρχει κανένα περιθώριο για εύκολα λόγια και ανεύθυνες διακηρύξεις. Δυναμική αντιπολίτευση, διότι "συναίνεση" δεν σημαίνει συνυπευθυνότητα με τα σφάλματα που κάνει η Κυβέρνηση. Συνεπή αντιπολίτευση, σύμφωνη με τις αρχές και τις αξίες μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: