Τρίτη 9 Μαρτίου 2010

Οικονομικά Μέτρα 2

Οι Πολίτες Συμφωνούν με τις Προτάσεις της ΝΔ
www.tsigris,gr

Οι Έλληνες πολίτες δικαιώνουν απόλυτα τη στάση και τις προτάσεις της ΝΔ για την έξοδο της Χώρας από την κρίση, με γνώμονα την προστασία των χαμηλόμισθων και των χαμηλοσυνταξιούχων, τη στήριξη της μεσαίας τάξης και την απαιτούμενη αναπτυξιακή προοπτική. Για τη λήψη μέτρων δηλαδή που δεν είναι άδικα, αλλά και δεν δημιουργούν ασφυξία οδηγώντας σε κοινωνική έκρηξη.

Σύμφωνα με την έρευνα της εταιρείας «Public Issue», η οποία παρουσιάστηκε την Παρασκευή 5 Μαρτίου στην εκπομπή «Πρώτη Γραμμή» του τηλεοπτικού «Σκάϊ», η μεγάλη πλειοψηφία των πολιτών απορρίπτει και εγκρίνει αντίστοιχα τα ίδια μέτρα που είχε επισημάνει αρνητικά ή θετικά και ο αρχηγός της ΝΔ στη δήλωσή του αμέσως μετά την ανακοίνωση των νέων μέτρων της κυβέρνησης.

Συγκεκριμένα, οι πολίτες απορρίπτουν με μεγάλα ποσοστά, την αύξηση του ΦΠΑ (68%), την περικοπή του λεγόμενου 13ου και 14ου μισθού (72%), το πάγωμα των συντάξεων (74%) και την αύξηση του φόρου κατανάλωσης στα καύσιμα (78%). Ακόμα και οι ψηφοφόροι του ΠΑΣΟΚ απορρίπτουν τα μέτρα αυτά με ποσοστά 57%, 61%, 66% και 68%, αντίστοιχα.

Από την άλλη, η πλειοψηφία της κοινής γνώμης εγκρίνει μέτρα όπως, η επιβολή φόρου σε είδη πολυτελείας (82%) και η αύξηση του φόρου κατανάλωσης στα ποτά και τα τσιγάρα (65%), όπως ακριβώς είχε επισημάνει στη δήλωσή του ο Πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς, δίνοντας έμφαση στον περιορισμό της σπατάλης με την περικοπή των λειτουργικών εξόδων του κράτους για την οποία η κυβέρνηση ελάχιστα πράγματα μας είπε.

Τα μέτρα της κυβέρνησης δεν οδηγούν στη σωτηρία της οικονομίας. Αντίθετα, παραλύουν και τραυματίζουν τον κοινωνικό ιστό. Η πολιτική αυτή δεν μας βγάζει από την κρίση. Σύντομα θα απαιτηθούν και επιπλέον μέτρα που η Ελλάδα δεν τα αντέχει. Παράλληλα, θα βαθύνουν την ύφεση, μειώνοντας κατά 25%-30% την αγοραστική δύναμη των νοικοκυριών.

Η Νέα Δημοκρατία πιστεύει ότι χρειάζεται διαφορετικό μίγμα πολιτικής και μέτρων. Όπως τονίσαμε από την πρώτη στιγμή, στηρίζουμε οτιδήποτε βοηθά να βγει ο Τόπος από την κρίση. Απορρίπτουμε, όμως, τα μέτρα που είναι άδικα, χωρίς μάλιστα να δίνουν αναπτυξιακή προοπτική και ελπίδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: