Παρασκευή 30 Οκτωβρίου 2009

ΝΔ: Επόμενη Μέρα

Οφείλουμε να Πάμε Μπροστά
www.tsigris.gr

Η παράταξής μας διαθέτει ευρύ ιδεολογικό οπλοστάσιο, ικανό και αποτελεσματικό για την αντιμετώπιση, των εθνικών θεμάτων και των κοινωνικών ζητημάτων της χώρας και των προκλήσεων της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης.

Η πολιτική φυσιογνωμία της Νέας Δημοκρατίας είναι ευκρινής. Είμαστε η παράταξη της κοινωνικής αλληλεγγύης και της ανθρωπιάς, της κοινωνικής οικονομίας της αγοράς και της οικολογίας. Με αυτό τον ανθρωποκεντρικό προσανατολισμό με έμφαση στην κοινωνική προστασία και την κοινωνική δικαιοσύνη, η Ν.Δ. αρνούμενη να προσδεθεί σε κοινωνικές τάξεις, κομματικές πελατείες και ταμπέλες, εκφράζει τις προσδοκίες και αγωνίζεται για τα συμφέροντα ολόκληρου του ελληνικού λαού.

Αιχμή του δόρατος της ιδεολογίας μας, είναι η εφαρμογή βαθιών τομών στα μεγάλα ζητήματα που αφορούν την ελληνική κοινωνία, αλλά και η διάθεση για διαρκή ανανέωση και μεταρρυθμίσεις.

Με το Συνέδριο «Αρχών και Θέσεων», απορρίψαμε τις περιχαρακώσεις, τους διαχωρισμούς και τις διακρίσεις. Απευθυνθήκαμε σε ένα ευρύ κοινωνικό φάσμα, που προσδιορίζεται με κοινωνικά κριτήρια και απευθύνεται σε όλους τους πολίτες, χωρίς κανένα αποκλεισμό. Αυτή την πλατιά κοινωνική συμμαχία, χωρίς να εισάγουμε καμία καινούρια πολιτική γεωγραφία, αποκαλέσαμε «μεσαίο χώρο», ένα χώρο διακριτό, διαυγή και σαφώς προσδιορισμένο. Ένα χώρο πρότυπο κοινωνικής και πολιτικής συμπεριφοράς. Ένα ευρύτερο πολιτικό και κοινωνικό πεδίο που απευθύνεται στην πλειοψηφία των Ελλήνων πολιτών.

Προς την κατεύθυνση αυτή και σύμφωνα με αυτές τις ιδεολογικές αρχές θα πρέπει να διαμορφώσουμε τη νέα μας πολιτική πλατφόρμα, διότι το αξιακό σύστημα των πολιτών δεν ορίζεται με βάση τις παλιές ιδεολογικές οχυρώσεις, αλλά σύμφωνα με το νέο πλαίσιο ζωής και τις πραγματικές ανάγκες της κοινωνίας.

Η ιδεολογία μας θα πρέπει να βρίσκεται πάνω από οριοθετήσεις του παρελθόντος, πέρα από κομματικές σκοπιμότητες του παρόντος και βεβαίως μακριά από τα άκρα.

Τα πολλαπλά μηνύματα που λάβαμε στις τελευταίες εκλογικές αναμετρήσεις, μεγιστοποιούν ακόμα περισσότερο την ευθύνη μας και πολλαπλασιάζουν το χρέος μας απέναντι στους πολίτες που απογοητεύσαμε, απέναντι στην κοινωνία και στον Τόπο.

Οφείλουμε όλοι μας να αγωνιστούμε για την καλύτερη δυνατή πορεία της Ν.Δ. Να αναδιατάξουμε τις δυνάμεις μας και να επανακτήσουμε την εμπιστοσύνη των εκατομμυρίων φίλων μας. Να αναδιοργανώσουμε το κόμμα μας με σύγχρονες ιδέες. Να προχωρήσουμε σε μια δυναμική αντιπολίτευση προετοιμάζοντας ταυτόχρονα την παράταξή μας να κυβερνήσει και πάλι τον Τόπο.

Στον αγώνα αυτό δεν περισσεύει κανείς. Οφείλουμε να σεβαστούμε τη βάση της παράταξης, να ενώσουμε όλες τις υγιείς δυνάμεις μας, να αξιοποιήσουμε όλα τα στελέχη μας για μια Νέα Δημοκρατία σύγχρονη και ικανή να ανταπεξέλθει στις απαιτητικές προκλήσεις του μέλλοντος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: