Παρασκευή 22 Φεβρουαρίου 2008

Προατασία του Καταναλωτή

Πάταξη της Ακρίβειας και Προστασία του Καταναλωτή

Ο πολιτευτής Αχαίας της Νέας Δημοκρατίας Άγγελος Τσιγκρής έδωσε στη δημοσιότητα τις απόψεις του για τις κυβερνητικές πρωτοβουλίες στον τομέα της πάταξης της ακρίβειας και της προστασίας του καταναλωτή.

Μεταξύ των άλλων, ο πολιτευτής της ΝΔ Άγγελος ΤΣΙΓΚΡΗΣ, τονίζει ότι: «Στους τομείς της προστασίας του κατακαλωτή και της αντιμετώπισης τους προβλήματος της ακρίβειας η Κυβέρνηση προχώρησε στα ακόλουθα μέτρα: 1) Ενεργοποίησε τη Γενική Γραμματεία Καταναλωτή με την τοποθέτηση Γενικού Γραμματέα. 2) Θέσπισε το Συνήγορο του Καταναλωτή, ως ανεξάρτητη Αρχή επίλυσης εξωδικαστικών διαφορών χωρίς κόστος σε χρόνο και χρήμα για τον καταναλωτή. 3) Αναβάθμισε τη συμμετοχή της χώρας μας στη λειτουργία του συστήματος ειδοποίησης ελαττωματικών προϊόντων της ΕΕ. 4) Ενεργοποίησε το Ευρωπαϊκό Κέντρο Καταναλωτή που σκοπό έχει να διευκολύνει τα προβλήματα που εμφανίζονται στις διασυνοριακές συναλλαγές και να παρέχει τη δυνατότητα πρόσβασης σε σωστή ενημέρωση πάνω σε καταναλωτικά θέματα στο πλαίσιο της EE. 5) Ενίσχυσε τις καταναλωτικές οργανώσεις. 6) Πραγματοποίησε για πρώτη φορά σεμινάρια εκπαίδευσης των στελεχών τους και εξαπλασίασε τη χρηματική ενίσχυσή τους. 7) Διαβουλεύθηκε με όλες τις καταναλωτικές οργανώσεις σχετικά με την Ευρωπαϊκή Στρατηγική Καταναλωτή 2007-2013».

Σύμφωνα πάντα με τον Αχαιό πολιτευτή της ΝΔ: «Το Υπουργείο Ανάπτυξης συνεργάζεται στενά με το Υπουργείο Παιδείας για την ένταξη του μαθήματος της καταναλωτικής αγωγής στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση καθώς και την εισαγωγή των εννοιών της βιώσιμης κατανάλωσης και βιώσιμης ανάπτυξης στους νέους ενώ αναμένεται, σε συνεργασία με το Υπουργείο Εσωτερικών, η έκδοση ενός ενημερωτικού φυλλαδίου μεταφρασμένου στις μητρικές γλώσσες της πλειονότητας των οικονομικών μεταναστών που ζουν και εργάζονται στη χώρα μας, προκειμένου να ενημερωθούν πάνω σε θέματα προστασίας των οικονομικών τους συμφερόντων και να επισπευσθεί η ολοκλήρωση της ενσωμάτωσής τους στην ελληνική κοινωνία».

Κλείνοντας τη δήλωσή του ο πολιτευτής της ΝΔ Άγγελος Τσιγκρής επισημαίνει ότι: «Η Κυβέρνηση καταβάλει συντονισμένη προσπάθεια µε στόχο την Ελλάδα της ποιότητας, της παραγωγικότητας και της ανταγωνιστικότητας, με κύριο στόχο της την προάσπιση των συμφερόντων και την προστασία του Έλληνα καταναλωτή».

Δεν υπάρχουν σχόλια: