Ομιλία του Άγγελου ΤΣΙΓΚΡΗ για την Παραβατικότητα των Νέων
Ο υποψήφιος βουλευτής της ΝΔ Άγγελος Τσιγκρή θα μιλήσει την Παρασκευή 15 Φεβρουαρίου και ώρα 8.30 μ.μ. στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Αιγίου με θέμα: «Σχολείο και Οικογένεια: Συγκοινωνούντα δοχεία που πλήττονται από την έξαρση της παραβατικότητας του μαθητικού πληθυσμού στις μέρες μας. Αίτια – Κίνδυνοι – Πρόληψη – Τρόποι αντιμετώπισης», προσκεκλημένος από τη Φιλεκπαιδευτική Εταιρία Αιγίου που έχει και την πρωτοβουλία για τη διοργάνωση της εκδήλωσης.
Με αφορμή την ημερίδα αυτή ο υποψήφιος βουλευτής της ΝΔ Άγγελος Τσιγκρής θα επαναφέρει παλαιότερη πρότασή του για τη σύσταση Τοπικών Συμβουλίων Πρόληψης της Παραβατικότητας σε όλους τους Δήμους του Νομού Αχαΐας.
Το Πολιτικό Γραφείο του Άγγελου Τσιγκρή καλεί όλους τους φίλους του Αχαιού υποψήφιου βουλευτή της ΝΔ να παρευρεθούν στην εκδήλωση και να συμμετέχουν ενεργά στη δημόσια συζήτηση που θα ακολουθήσει.
2 σχόλια:
Αγαπητέ Άγγελε,
Εξακολουθούν να υπάρχου τα Το.Σ.Π.Α.; ή καλύτερα εξακολουθεί η κεντρική πολιτική βούληση να είναι υπέρ της στηριξής τους;
Δυο θητείες αντιπρόεδρος του Το.Σ.Π.Α. Δήμου Ζακυνθίων και δυστυχώς μόνο μαρασμός!!!
Βασιλης Μούτσιος
Αγαπητέ Βασίλη,
Τα Τοπικά Συμβούλια Πρόληψης της Παραβατικότητας (ΤΟ.Σ.Π.ΠΑ.) προβλέπονται στο άρθρο 84 του νέου Κώδικα Δήμων και Κοινοτήτων και δίνουν τη δυνατότητα στις τοπικές κοινωνίες να καταστούν οι φυσικοί χώροι διαχείρισης και πρόληψης της μικρομεσαίας εγκληματικότητας και να συμβάλλουν στην εμπέδωση της ασφαλείας του πολίτη στην καθημερινή του ζωή, ως βασικό όρο της ποιότητας ζωής.
Τα Τοπικά Συμβούλια Πρόληψης της Παραβατικότητας μπορούν να βοηθήσουν τις τοπικές κοινωνίες: 1) Στην καταγραφή και μελέτη της εγκληματικότητας στην πραγματική της διάσταση στο πλαίσιο των Δήμων του Νομού μας. 2) Στην ευαισθητοποίηση και την ενεργό συμμετοχή των κοινωνικών φορέων και των πολιτών σε προγράμματα πρόληψης. 3) Στην πλαισίωση και στο συντονισμό πρωτοβουλιών άλλων κοινωνικών φορέων που στοχεύουν στην πρόληψη. 4) Στη συνδρομή στο κοινωνικό έργο της Αστυνομίας. 5) Στη δημιουργίας κέντρων βοηθείας, αρωγής και πληροφόρησης για τα θύματα εγκληματικών πράξεων. 6) Στην ανάπτυξη της κοινοτικής διαμεσολάβησης και στην εμπέδωση της κοινωνικής αλληλεγγύης. 7) Στην εκπόνηση και εφαρμογή προγραμμάτων παροχής κοινωφελούς εργασίας. 8) Στην υποβολή προτάσεων προς τους αρμόδιους φορείς (Περιφέρεια, Νομαρχία, ΥΠΕΧΩΔΕ) για την αναβάθμιση ορισμένων περιοχών, που παρουσιάζουν προβλήματα παραβατικότητας. 9) Στην κατάστρωση προγραμμάτων πρόληψης, σχετικά με ειδικές μορφές παραβατικής - εγκληματικής συμπεριφοράς (π.χ. σχολική και εξωσχολική βία, χρήση ναρκωτικών, κακοποίηση και εκμετάλλευση ανηλίκων, κ.λπ.).
Δημοσίευση σχολίου