Τετάρτη 6 Φεβρουαρίου 2008

Ασφαλιστική Μεταρρύθμιση

Οι Προτάσεις του Άγγελου ΤΣΙΓΚΡΗ για το Ασφαλιστικό

Ο πολιτευτής Αχαΐας της Νέας Δημοκρατίας Άγγελος ΤΣΙΓΚΡΗΣ έδωσε στη δημοσιότητα τις προτάσεις του για την αναμόρφωση του Ασφαλιστικού μας Συστήματος. Σύμφωνα με το Αχαιό πολιτευτή: «Είναι άμεση και επιτακτική ανάγκη η αναμόρφωση του θεσμικού πλαισίου και η ενίσχυση της διαφάνειας στη διαχείριση των αποθεματικών των Ασφαλιστικών Ταμείων. Στην κατεύθυνση αυτή είναι ανάγκη να προχωρήσουμε σε: 1) Ενοποίηση Ταμείων και Κλάδων. 2) Αναδιάρθρωση των ασφαλιστικών φορέων. 3) Επανακαθορισμός των βαρέων και ανθυγιεινών επαγγελμάτων. 4) Θεσμοθέτηση κινήτρων για την παραμονή στην εργασία, όσων το επιθυμούν, και πέρα από τα όρια συνταξιοδότησης. 5) Αποφασιστική αντιμετώπιση της εισφοροδιαφυγής. 6) Αποτελεσματική αξιοποίηση της κινητής και ακίνητης περιουσίας των Ταμείων. 7) Εξυγίανση των κλάδων ασθένειας».

Σύμφωνα πάντα με τον πολιτευτή της ΝΔ Άγγελο ΤΣΙΓΚΡΗ: «Στο διάλογο για την αναμόρφωση του ασφαλιστικού μας Συστήματος η Νέα Δημοκρατία προσέρχεται με συγκροτημένες θέσεις, τις οποίες παρουσίασε προεκλογικά. Οι θέσεις αυτές είναι: 1) Θωράκιση του Συστήματος για να αποτρέπονται πλασματικές αναπηρικές συντάξεις. 2) Θέσπιση μόνιμου μηχανισμού αυτόματης ενίσχυσης των οικονομικά ασθενέστερων συνταξιούχων. Η συμμετοχή στον εθνικό διάλογο για τη μεταρρύθμιση του Ασφαλιστικού Συστήματος αποτελεί ευθύνη και υποχρέωση όλων των πολιτικών κομμάτων και κοινωνικών φορέων. Αλλά αυτή η συμμετοχή πρέπει να είναι ουσιαστική, με θέσεις και προτάσεις».

Κλείνοντας τη δήλωσή του ο Πολιτευτής της ΝΔ Άγγελος ΤΣΙΓΚΡΗΣ επισημαίνει ότι: «Στηρίζουμε το δημόσιο χαρακτήρα του Συστήματος. Εγγυόμαστε και δεσμευόμαστε για την κρατική χρηματοδότηση της Κοινωνικής Ασφάλισης. Επιδιώκουμε των ασφαλιστικών ταμείων χωρίς πρόσθετες εισφορές, χωρίς αύξηση των ορίων ηλικίας, χωρίς μείωση των συντάξεων. Θέτουμε στο επίκεντρο της πολιτικής μας τη μεγάλη πλειονότητα των σημερινών αλλά και μελλοντικών δικαιούχων του Ασφαλιστικού μας Συστήματος».

Δεν υπάρχουν σχόλια: