Δευτέρα 20 Αυγούστου 2007

Στο Δρόμο των Μεταρρυθμίσεων

Η Ελλάδα Προχωρά με Αυτοπεποίθηση
www.tsigris.gr
Στις 7 Μαρτίου του 2004, οι Έλληνες ζήτησαν διακυβέρνηση ευθύνης, οικονομία ευκαιριών, βιώσιμη και ισόρροπη ανάπτυξη, διαφάνεια, σύγχρονο κράτος δικαίου. Ζήτησαν νέο πολιτικό πολιτισμό. Σήμερα, η Ελλάδα βρίσκεται σε μια νέα πορεία. Οι πολίτες διαπιστώνουν καθημερινά ότι η Χώρα μπήκε σε τροχιά σταθερότητας και ανάπτυξης. Η πολιτική της ΝΔ αποδεικνύεται αποτελεσματική σε όλα τα επίπεδα: Στο εσωτερικό, στην Ευρωπαϊκή Ένωση, στην ευρύτερη περιοχή.

Βρισκόμαστε λιγότερες από 30 ημέρες πριν τις εκλογές της 16ης Σεπτεμβρίου. Η πρώτη τετραετία της Κυβέρνησης Καραμανλή είναι πλέον σαφές ότι χαρακτηρίζεται από μεγάλες αλλαγές, που έχει ανάγκη ο Τόπος και απαιτούν οι πολίτες. Είναι η τετραετία των τομών και των μεταρρυθμίσεων. Η Κυβέρνηση προχωρά μπροστά χωρίς προκαταλήψεις και λαϊκισμούς, μακριά από αναχρονιστικές αντιλήψεις. και απαλλαγμένη από νοοτροπίες συντήρησης.

Όλες οι πολιτικές πρωτοβουλίες της Κυβέρνησης πηγάζουν από την αδιαπραγμάτευτη αρχή για διαφάνεια και ισοπολιτεία και μέσα από αυτό το πολιτικό σκεπτικό πρέπει να αναλύονται. Για τον λόγο αυτό η Κυβέρνηση της ΝΔ κατέστησε σαφές ότι η πολιτική της τοποθέτηση είναι στον χώρο του Κοινωνικού Κέντρου, σε έναν χώρο όπου επικρατεί η σύνεση, η μετριοπάθεια, η συνεννόηση και η σύνθεση απόψεων και απουσιάζουν ο φανατισμός, η πόλωση και οι τεχνητές διαχωριστικές γραμμές.

Σ’ αυτό το πολιτικό πλαίσιο η Νέα Διακυβέρνηση έχει ήδη δώσει απτά δείγματα γραφής που αποδεικνύουν ότι η αξιοπιστία του πολιτικού συστήματος ενισχύεται μέσα από την συνέπεια των προεκλογικών δεσμεύσεων και των κυβερνητικών δράσεων. Η Νέα Διακυβέρνηση κάνει πράξη τις προεκλογικές της δεσμεύσεις, και αυτό επαναφέρει την αξιοπιστία της πολιτικής στην διακυβέρνηση της χώρας.

Προεκλογικά οι πολίτες εμπιστεύθηκαν τον Κώστα Καραμανλή και την ΝΔ για τη δημιουργία της Νέας Ελλάδας. Η πλατιά κοινωνική συμμαχία που διαμορφώθηκε οδήγησε σε μια μεγάλη κοινοβουλευτική πλειοψηφία στις εκλογές του Μαρτίου 2004, η οποία ενισχύθηκε στις Ευρωεκλογές του Ιουνίου 2004. Σήμερα, οι πολίτες περιβάλλουν με την ίδια εμπιστοσύνη την Κυβέρνηση της ΝΔ, γιατί αναγνωρίζουν τη δύσκολη κατάσταση που παρέλαβε, αλλά και γιατί αναγνωρίζουν τις επίπονες προσπάθειές της να επαναφέρει τη διαφάνεια και την κοινωνική δικαιοσύνη στη χώρα, προσδίδοντας παράλληλα αισιόδοξη προοπτική για το μέλλον.

Δεν ισχυρίζεται κανένας ότι έχουν αντιµετωπιστεί όλα τα προβλήµατα του Τόπου. Οι διαρθρωτικές αλλαγές και ο έλεγχος της οικονοµίας, η αντιµετώπιση της ανεργίας και της ακρίβειας, η μεταρρυθµιστική πολιτική για την παιδεία και την υγεία και η πάταξη των φαινοµένων διαφθοράς είναι μάχες διαρκείας.

Στο σημείο αυτό αξίζει να τονιστεί το αναμφισβήτητο γεγονός ότι οι δημοσκοπήσεις δείχνουν διαχρονικά σταθερή υπεροχή της Νέας ∆ηµοκρατίας. Συγκεκριμένα, το σύνολο σχεδόν των δημοσκοπήσεων που έχουν δημοσιευθεί -από τον Μάρτιο του 2004 έως και σήμερα- µε ερωτήματα «πρόθεσης ψήφου», «παράστασης νίκης» και «αξιολόγησης των κοµµάτων και των πολιτικών αρχηγών», η Νέα Δηµοκρατία διαθέτει σταθερά το προβάδισμα σε όλους τους σχετικούς δείκτες.

Σήμερα, η Νέα ∆ηµοκρατία, όχι µόνο εξακολουθεί να προηγείται στην πρόθεση ψήφου, αλλά υπερέχει εντυπωσιακά και σε όλους τους λεγόμενους ποιοτικούς δείκτες που μετρούν την ικανότητα διακυβέρνησης, το βαθμό ικανοποίησης, την εικόνα των στελεχών και την εμπιστοσύνη των πολιτών για την επίλυση των μεγάλων προβλημάτων. Η ελληνική κοινή γνώμη εμπιστεύεται την Κυβέρνηση και τον Πρωθυπουργό Κώστα Καραµανλή, αναγνωρίζοντας στο πρόσωπό του το σύγχρονο αποφασιστικό ηγέτη που χρειάζεται ο Τόπος. Η ΝΔ θεωρείται καταλληλότερη να αντιμετωπίσει όλα τα κρίσιμα προβλήματα του τόπου.

Ποτέ άλλοτε το κόµµα που έχει την ευθύνη της διακυβέρνησης δεν είχε επιτύχει τέτοια υπεροχή, ιδίως στην αντίστοιχη χρονικά συγκυρία. Από την άλλη μεριά, το ΠΑΣΟΚ δεν πείθει ότι είναι σε θέση να αναδείξει πειστικές εναλλακτικές λύσεις για τα σηµαντικά προβλήµατα του τόπου. Αντίθετα απ’ ότι θα περίµενε κανείς για ένα κόµµα της αντιπολίτευσης, η εµβέλεια της κυβερνητικής - προγραµµατικής του εικόνας μειώνεται αντί να αυξάνει.

Ο βασικός αντίπαλος της Κυβέρνησης ήταν και παραµένουν τα κρίσιµα προβλήµατα που αντιµετωπίζει ο Τόπος. Στην κατεύθυνση αυτή, εντείνει διαρκώς τις προσπάθειές της. Αποφασισμένη να πάει πιο γρήγορα, πιο δυνατά, πιο ψηλά. Έχει τη θέληση, έχει τη δύναμη, έχει την τόλμη, να πάει τη Χώρα μπροστά. Προχωρά χωρίς αιφνιδιασμούς. Με την κοινωνία παρούσα. Χωρίς δογµατισµούς. Με τον πολίτη συµµέτοχο. Χωρίς προκαταλήψεις. Με διάλογο, συνεννόηση, σύνθεση.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ κ. Τσιγκρή,

με χαρά είδαμε την υποψηφιότητά σας. Το Αίγιο θα στηρίξει σθεναρά το νέο διακεκριμένο επιστήμονα Άγγελο Τσιγκρή με την προοπτική της εμπεριστατωμένης γνώσης, της σοβαρής προοπτικής.

Ν.Μ.