Δευτέρα 7 Μαΐου 2007

Κοινωνικό Κράτος

Πολιτικές Ενίσχυσης της Κοινωνικής Συνοχής
www.tsigris.gr
Η Κυβέρνηση του Κώστα Καραμανλή υλοποιεί τις δεσμεύσεις της με πολιτικές που ενισχύουν την κοινωνική συνοχή. Η επιτυχία της δημοσιονομικής προσπάθειας επιτρέπει την υλοποίηση των βασικών δεσμεύσεων που ανέλαβε η Νέα Δημοκρατία προεκλογικά. Λαμβάνονται συγκεκριμένα μέτρα για τους οικονομικά ασθενέστερους.
Συγκεκριμένα:
· Αυξήθηκε η σύνταξη του ΟΓΑ στα 280 € το μήνα, για να φτάσει στα 330€ από τις αρχές του 2008.
· Αυξήθηκε το ΕΚΑΣ στα 195 € το μήνα, για να φτάσει στα 230€ από τις αρχές του 2008.
· Επιστρέφονται σταδιακά στους συνταξιούχους οι εισπραχθείσες κρατήσεις υπέρ ΛΑΦΚΑ.
· Δόθηκε λύση στο μεγάλο κοινωνικό πρόβλημα που είχε δημιουργηθεί με τα πανωτόκια που χρέωναν οι τράπεζες, με αποτέλεσμα, στο παρελθόν, χιλιάδες πολίτες να έχουν οδηγηθεί σε απόγνωση.
· Το επίδομα ανεργίας από 311,25 €, έφθασε τα 367,50 €. Το 2008 το επίδομα ανεργίας θα φθάσει στα 404 €. Έτσι, με μια αύξηση 30% σε δύο χρόνια, το επίδομα ανεργίας θα φτάσει για πρώτη φορά ν’ αναλογεί στο 55% του κατώτατου ημερομισθίου.
· Δημιουργήθηκε Ταμείο Κοινωνικής Αλληλεγγύης, για να ενισχυθούν οι άνεργοι περιοχών με υψηλά ποσοστά ανεργίας.
· Αυξήθηκε το αφορολόγητο όριο στα 12.000 €, με αποτέλεσμα πάνω από 3.000.000 Έλληνες να μην πληρώνουν ούτε ένα ευρώ φόρο εισοδήματος. 2.500.000 περίπου φορολογούμενοι, με χαμηλά και μεσαία εισοδήματα, θα πληρώνουν σταδιακά από το 2007 ως το 2009 λιγότερους φόρους. Το μεγαλύτερο όφελος θα το έχουν οι οικογένειες με δύο παιδιά.
· Δίνονται μεγαλύτερες φορολογικές απαλλαγές για τις οικογένειες με δύο παιδιά, τις πολύτεκνες μητέρες, τα άτομα με αναπηρίες. Καθιερώθηκε επίδομα 2.000 € στη μητέρα που αποκτά τρίτο παιδί.
· Όλες οι πολύτεκνες μητέρες δεν θα πληρώνουν εφεξής φόρο στο επίδομα που λαμβάνουν από το κράτος.
· Όλοι οι ενοικιαστές θα πληρώνουν πλέον λιγότερο ενοίκιο λόγω της κατάργησης του τέλους χαρτοσήμου.
· Μπήκε σε εφαρμογή και το σχέδιό για την αντιμετώπιση της φτώχειας, το οποίο στηρίζεται σε 2 βασικούς πυλώνες: Στην αύξηση των κοινωνικών δαπανών κατά 2 δις. €, σταδιακά μέσα στην πενταετία και στην καλύτερη στόχευση των κοινωνικών δαπανών.
Στα πρώτα χρόνια της Νέας Διακυβέρνησης έγιναν πολλά. Κάθε ημέρα που περνά, οι δεσμεύσεις που ανέλαβε η Νέα Δημοκρατία απέναντι στους πολίτες γίνονται πράξη. Με σχέδιο, αποφασιστικότητα και συνέπεια προωθούνται σήμερα μια σειρά από διαρθρωτικές αλλαγές και μεταρρυθμίσεις, που διασφαλίζουν ένα καλύτερο μέλλον στη χώρα και τους πολίτες.

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Κύριε Τσιγκρή, πραγματικά βρίσκω πολύ ενδιαφέρουσες τις δημόσιες τοποθετήσεις σας για τα ζητήματα της εγκληματικότητας, αλλά και την πολιτική σας αρθρογραφία στον τοπικό τύπο της Αχαΐας. Είσαστε πολύ σοβαρός άνθρωπος και ο τόπος μας έχει ανάγκη από σοβαρότητα, που πολλοί από τους τοπικούς βουλευτές μας έχουν χάσει εδώ και αρκετό καιρό. Περιμένω να σας δω υποψήφιο με τη Νέα Δημοκρατία στην Αχαΐα. Θα σας στηρίξω με όλες μου τις δυνάμεις, αν και πρέπει να σας πω ότι δε με γνωρίζετε.

Ανώνυμος είπε...

Ωραία όλα αυτά που γράφετε κ. Τσιγκρή, αλλά η πραγματικότητα για τους μισθωτούς και τους συνταξιούχους είναι ότι δεν μπορούν να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους, γιατί η ακρίβεια εξαφανίζει τις πρώτες ημέρες του μήνα τους μισθούς και τις συντάξεις μας.

Ανώνυμος είπε...

Νομίζω ότι ζείτε εσείς σε άλλον κόσμο και όλοι εμείς σε κάποιον άλλο κόσμο. Που το είδατε το κοινωνικό κράτος στην Ελλάδα; Όπως τα γράφετε έχω την εντύπωση ότι μιλάτε για μιαν άλλη χώρα περίπου σκανδιναβική.