Δευτέρα 13 Δεκεμβρίου 2010

Αναξιοπιστία ΠΑΣΟΚ

Δεν τους Πιστεύει –πλέον- Κανένας
www.tsigris.gr

Το ένα μετά το άλλο καταρρέουν τα έωλα επιχειρήματα της κυβερνητικής προπαγάνδας. Όσα η Νέα Δημοκρατία είχε με σαφήνεια και εγκαίρως διατυπώσει απέναντι στην αυθαίρετη επιχειρηματολογία του ΠΑΣΟΚ επιβεβαιώνονται περίτρανα σήμερα και μάλιστα από τις πιο έγκυρες πηγές.

Κατά πρώτον, κατάρρευσε ο μύθος που επί μήνες καλλιεργήθηκε από την κυβέρνηση ότι για την άνοδο των “spreads” των ελληνικών ομολόγων την ευθύνη είχε η προηγούμενη διακυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας.

Η έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής αποφαίνεται ότι: «…ο καταλύτης για την άνοδο των επιτοκίων δανεισμού και των ασφαλίστρων αντιστάθμισης κινδύνου ήταν η ανακοίνωση του προσχεδίου προϋπολογισμού που προέβλεπε έλλειμμα 12,7% του ΑΕΠ». Ανακοίνωση που έγινε από τον κ. Παπακωνσταντίνου ήδη από τον Οκτώβριο του 2009.

Γίνεται αντιληπτό ότι, για μικροκομματικούς λόγους, που προδίδουν ανευθυνότητα, ερασιτεχνισμό και άγνοια κινδύνου, η κυβέρνηση, αντί να υλοποιήσει τα μέτρα που είχαν ληφθεί για τον περιορισμό των ελλειμμάτων από την προηγούμενη κυβέρνηση έσπευσε να διογκώσει τεχνητά το έλλειμμα και έτσι οδήγησε τη χώρα στην κρίση δανεισμού και στα δεσμά του Μνημονίου.

Δεύτερον, διαψεύδεται πανηγυρικά ένα ακόμη ανυπόστατο επιχείρημα του κ. Παπακωνσταντίνου. Ότι, δηλαδή, πλήττεται η ανταγωνιστικότητα από τους μισθούς, γιατί έχει επιδεινωθεί το κόστος εργασίας στην Ελλάδα σε σχέση με άλλες χώρες. Διότι όπως ανακοινώθηκε, επίσης, από την Κομισιόν σύμφωνα με το βασικό δείκτη μέτρησης της ανταγωνιστικότητας, στην Ελλάδα, παρά τον τεράστιο πληθωρισμό, οι μισθοί μειώνονται και ότι το βάρος της έλλειψης της ανταγωνιστικότητας δεν οφείλεται στο υψηλό μισθολογικό κόστος αλλά στη γραφειοκρατία και στην καθυστέρηση των απαραίτητων διαρθρωτικών αλλαγών.

Η κυβέρνηση, επομένως, είναι υποχρεωμένη να παύσει την επανάληψη του ίδιου φθαρμένου μοτίβου των τελευταίων 14 μηνών, διότι η ίδια έχει την ευθύνη για:
• τον αδιέξοδο «μονόδρομο» του Μνημονίου,
• την περιδίνησή μας στο φαύλο κύκλο της ύφεσης,
• τις απόλυτα λανθασμένες εκτιμήσεις και προβλέψεις,
• την ανυπαρξία οποιασδήποτε αναπτυξιακής προοπτικής.

Άλλωστε, οι κυβερνητικές δηλώσεις έχουν περιπέσει πλέον σε ανυποληψία, καθώς καμία υπόσχεση από τα πρωθυπουργικά χείλη δεν εκπληρώθηκε, καμία εγγύηση δεν τηρήθηκε!

Οι πολίτες αντιλαμβάνονται, όπως δείχνουν και οι πρόσφατες δημοσκοπήσεις, την πραγματικότητα. Όσα η Νέα Δημοκρατία και ο Αντώνης Σαμαράς καταλόγιζαν στους όρους του Μνημονίου και στην ακολουθούμενη οικονομική πολιτική σήμερα αποτελούν πια κοινό τόπο για τη συντριπτική πλειοψηφία της κοινωνίας.

Δεν είναι άλλωστε τυχαίο ότι στο δείκτη εμπιστοσύνης της πρόσφατης έρευνας που είδε το φως της δημοσιότητας (MRB, 8/12/2010) ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, εμφανίζει σαφή δυναμική ανόδου, καθώς οι πολίτες όλο και περισσότερο αναγνωρίζουν τον αξιόπιστο λόγο και την υπεύθυνη στάση της ΝΔ ως αξιωματική αντιπολίτευση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: