Δευτέρα 26 Απριλίου 2010

Προσφυγή στο ΔΝΤ

Ομολογία της Παταγώδους Κυβερνητικής Αποτυχίας
www.tsigris.gr

Με την προσφυγή στο μηχανισμό στήριξης, δηλαδή και στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ), ομολογήθηκε από την ίδια την κυβέρνηση η παταγώδης αποτυχία της στη διαχείριση της κρίσης. Συνιστά την τραγική κορύφωση της επί μισό χρόνο αντίφασης λόγων και ανυπαρξίας έργου. Της μετατροπής της κρίσης ελλείμματος σε κρίση δανεισμού.

Επί μήνες βιώνουμε ένα πρωτοφανές κλίμα απειλής για όσα θα μας συμβούν την επόμενη ημέρα. Μέτρα που ανακοινώνονταν, αποσύρονταν, διορθώνονταν και ξανα-ανακοινώνονταν εξάντλησαν κάθε ίχνος αξιοπιστίας της κυβέρνησης. Ο φόβος της υπαγωγής μας στον άμεσο έλεγχο του ΔΝΤ είχε κυριολεκτικά παγώσει την κοινωνία.

Την ίδια ώρα η σύγχυση, η οποία επικρατούσε στις κινήσεις και στις δηλώσεις της κυβέρνησης, έχει γίνει πλέον αντιληπτή από το σύνολο των πολιτών επιτείνοντας την ανησυχία. Μια κυβέρνηση που αποδείχθηκε ότι είναι μονίμως πίσω από τα γεγονότα, μονίμως πίσω από τις εξελίξεις. Ένα κόμμα που ήλθε στην εξουσία χωρίς κανένα σχέδιο, χωρίς κανένα πρόγραμμα. Και ταυτόχρονα τα στελέχη του να φλυαρούν, να αγνοούν την πραγματικότητα, να μην συντονίζονται.

Από τους πανηγυρισμούς για το μηχανισμό στήριξης στην κατάσταση έκτακτης ανάγκης, από την αφέλεια για την εκστρατεία κατά των διεθνών κερδοσκόπων στην υπαγωγή στην τριπλή επιτροπεία, από το «όπλο πάνω στο τραπέζι» στο «μονόδρομο» του ΔΝΤ.

Για όλα τα δεινά της χώρας και για την προσφυγή στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο κατονομάζουν τη Νέα Δημοκρατία.

Είναι πλέον φανερό ότι τα κυβερνητικά στελέχη αλλά και ο ίδιος ο πρωθυπουργός διατελούν από καιρό σε κατάσταση πανικού. Μοναδική τους έγνοια σε τούτες τις κρίσιμες στιγμές φαίνεται να είναι η διάσωση του ναυαγίου της εικόνας τους.

Αναζητούν εναγωνίως να κατασκευάσουν ενόχους ώστε να αποπροσανατολίσουν την κοινή γνώμη. Μιλούν συνεχώς για την κατάσταση της οικονομίας, σαν να βρέθηκαν στην Ελλάδα μετά τις 4 Οκτωβρίου. Επιδιώκουν να κρύψουν την ανεπάρκεια και τον ερασιτεχνισμό τους σαν να μην κυβερνά το ΠΑΣΟΚ για πάνω από έξι μήνες.

Απέναντι στα νέα δεδομένα η Νέα Δημοκρατία θα συνεχίσει να ασκεί υπεύθυνη αντιπολίτευση, όπως το έκανε όλο το προηγούμενο διάστημα. Με συγκεκριμένες προτάσεις θα προσπαθήσουμε να αμβλύνουμε τις συνέπειες των νέων συνθηκών για την Ελληνική κοινωνία.

Θα εντείνουμε την προσπάθεια για το ξεπέρασμα της κρίσης, μειώνοντας το χρονικό διάστημα της δέσμευσης της χώρας από το ΔΝΤ. Με αξιόπιστο πολιτικό λόγο να ξαναδώσουμε όραμα και ελπίδα στον Ελληνικό λαό.

Δεν υπάρχουν σχόλια: