Δευτέρα 16 Ιουνίου 2008

Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση

Ο Άγγελος ΤΣΙΓΚΡΗΣ στη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης
www.tsigris.gr

Ο πολιτευτής Αχαίας της Νέας Δημοκρατίας Άγγελος ΤΣΙΓΚΡΗΣ επισκέφθηκε -στο γραφείο του στην Πάτρα- το Διευθυντή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του Νομού Αχαίας κ. Ανδρέα ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟ.

Ο Διευθυντής της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του Νομού Αχαίας ενημέρωσε τον πολιτευτή της ΝΔ ότι έχουν ήδη ολοκληρωθεί οι διαδικασίες κατασκευής και επιδιορθώσεων των δημοτικών σχολείων της Ακράτας, των Μελισσίων και της Κλειτορίας. Επίσης, ο Άγγελος ΤΣΙΓΚΡΗΣ έλαβε τη διαβεβαίωση από τον κ. Παναγόπουλο ότι ολοκληρώθηκαν εμπρόθεσμα όλες οι τοποθετήσεις δασκάλων και νηπιαγωγών, έτσι ώστε το Σεπτέμβριο να μην υπάρχει κανένα νηπιαγωγείο ή δημοτικό σχολείο του Νομού μας που δεν θα έχει εκπαιδευτικό. Τέλος, ο Διευθυντής της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης ενημέρωσε τον υποψήφιο βουλευτή της ΝΔ ότι εφέτος αναβαθμίζονται τα δημοτικά σχολεία Ελίκης, Αγίου Βασιλείου, Πηγαδίων, Καρυάς, Καμινίων, 2ο Παραλίας και 44ο Πάτρας, με την αύξηση των οργανικών θέσεων των δασκάλων που υπηρετούν σε αυτά.

Μετά το τέλος της συνάντησης, ο πολιτευτής της ΝΔ Άγγελος ΤΣΙΓΚΡΗΣ έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Η πρώτη βαθμίδα αποτελεί το θεμέλιο του εκπαιδευτικού μας συστήματος. Εφαρμόζουμε την υποχρεωτική προσχολική εκπαίδευση για όλα τα νήπια, και επεκτείνουμε τον θεσμό των ολοήμερων νηπιαγωγείων, διευρύνοντας το πρόγραμμα λειτουργίας τους για την στήριξη της εργαζόμενης μητέρας. Μειώνουμε τον ανώτατο αριθμό των κατά τμήμα φοιτούντων μαθητών, διασφαλίζοντας καλύτερο παιδαγωγικό περιβάλλον στο σχολείο, και καλύπτοντας τις ανάγκες σε εκπαιδευτικό προσωπικό και διδακτικά βιβλία. Διευρύνουμε την πιλοτική εφαρμογή της διδασκαλίας της δεύτερης ξένης γλώσσας, ενώ στόχος μας είναι η εισαγωγή των νέων βιβλίων να γίνεται μετά από σοβαρή ετοιμασία και υπεύθυνη αξιολόγηση του ουσιαστικού περιεχομένου του. Προχωράμε στο δρόμο των μεταρρυθμίσεων στην Παιδεία με σύμμαχο την κοινωνία και την εκπαιδευτική κοινότητα».

Δεν υπάρχουν σχόλια: