Τρίτη 18 Μαρτίου 2008

Επίσκεψη στα Πυρόπληκτα Χωριά

Ο Άγγελος ΤΣΙΓΚΡΗΣ στα Σχολεία των Πυρόπληκτων Χωριών της Αιγιάλειας
Ο πολιτευτής της Νέας Δημοκρατίας Άγγελος ΤΣΙΓΚΡΗΣ, την Παρασκευή 14 Μαρτίου επισκέφθηκε τα Σχολεία των πυρόπληκτων χωριών της Αιγιάλειας (Κουνινά, Μαυρίκι και Μελίσσια).

Ο πολιτευτής της ΝΔ Άγγελος ΤΣΙΓΚΡΗΣ συζήτησε με τους δασκάλους και τους νηπιαγωγούς των τριών σχολικών μονάδων και ενημερώθηκε για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν. Ο Άγγελος ΤΣΙΓΚΡΗΣ δήλωσε ικανοποιημένος για τα άμεσα αντανακλαστικά της Κυβέρνησης στην αποκατάσταση των ζημιών και την εύρυθμη λειτουργία των σχολικών εγκαταστάσεων και δεσμεύθηκε ότι θα παρακολουθεί από κοντά τις ανάγκες της περιοχής για εκπαίδευση και θα παρεμβαίνει όπου χρειάζεται για να αντιμετωπίζονται άμεσα τυχόν δυσλειτουργίες στο μέλλον.

Μετά το τέλος της επισκεψής του στα τριά (3) σχολεία των πυρόπληκτων χωριών, ο πολιτευτής της ΝΔ Άγγελος ΤΣΙΓΚΡΗΣ έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Στόχος της Κυβέρνησής μας είναι η νέα γενιά της χώρας μας να αποτελεί τον εκφραστή και το συνεχιστή ενός διαχρονικού πολιτισμού, που είναι ανοικτός στις προκλήσεις του κόσμου, που διαπνέεται από τις σύγχρονες ευρωπαϊκές αξίες και συνεχίζει δυναμικά να προσφέρει, όχι μόνο στην πατρίδα, αλλά και σε ολόκληρη την ανθρωπότητα. Η πρώτη βαθμίδα αποτελεί το θεμέλιο του εκπαιδευτικού μας συστήματος. Εφαρμόζουμε την υποχρεωτική προσχολική εκπαίδευση για όλα τα νήπια, και επεκτείνουμε τον θεσμό των ολοήμερων νηπιαγωγείων, διευρύνοντας το πρόγραμμα λειτουργίας τους για την στήριξη της εργαζόμενης μητέρας. Μειώνουμε τον ανώτατο αριθμό των κατά τμήμα φοιτούντων μαθητών, διασφαλίζοντας καλύτερο παιδαγωγικό περιβάλλον στο σχολείο, και καλύπτοντας τις ανάγκες σε εκπαιδευτικό προσωπικό και διδακτικά βιβλία. Διευρύνουμε την πιλοτική εφαρμογή της διδασκαλίας της δεύτερης ξένης γλώσσας, ενώ στόχος μας είναι η εισαγωγή των νέων βιβλίων να γίνεται μετά από σοβαρή ετοιμασία και υπεύθυνη αξιολόγηση του ουσιαστικού περιεχομένου τους».

Κλείνοντας τη δήλωσή του ο πολιτευτής της ΝΔ Άγγελος ΤΣΙΓΚΡΗΣ επισημαίνει ότι: «Η πολιτική μας για την Παιδεία δεν περιορίζεται προγραμματικά στα όρια μιας τετραετίας. Διαμορφώνει την προοπτική ολόκληρης της νέας γενιάς, και οι πολιτικές μας δεν γνωρίζουν κομματικά σύνορα, ιδεοληψίες και φανατισμούς. Πρέπει να βασίζονται στη συνεννόηση των κοινωνικών δυνάμεων, στη συνεργασία των πολιτικών δυνάμεων, στη σύνθεση των διαφορετικών απόψεων, στη συναίνεση».

Δεν υπάρχουν σχόλια: