Παρασκευή 14 Δεκεμβρίου 2007

Κακοποίηση Παιδιών

Ο Άγγελος Τσιγκρής για την Κακοποίηση των Παιδιών
www.tsigris.gr
Ο Πολιτευτής της Νέας Δημοκρατίας Άγγελος Τσιγκρής έδωσε στη δημοσιότητα τις προτάσεις του για την αντιμετώπιση της σεξουαλικής κακοποίησης των παιδιών, θέτοντας στο δημόσιο διάλογο δέσμη μέτρων για τη χάραξη μιας ορθολογικής αντεγκληματικής πολιτικής για τα παιδιά της χώρας μας.

Μεταξύ των άλλων, ο Πολιτευτής Αχαΐας της ΝΔ, τονίζει τα ακόλουθα: «Από το σύνολο αυτών των εγκλημάτων άλλα τιμωρούνται ως πλημμελήματα και άλλα ως κακουργήματα, άλλα προσβάλλουν το έννομο αγαθό της γενετήσιας ελευθερίας και άλλα αποσκοπούν στην οικονομική εκμετάλλευση της γενετήσιας ζωής, άλλα διαπράττονται από αγνώστους και άλλα από άτομα του στενού οικογενειακού περιβάλλοντος, σε άλλα τα θύματα τραυματίζονται σωματικά και σε άλλα όχι. Όμως, σε κάθε περίπτωση στα εγκλήματα αυτού του τύπου προσβάλλεται η ανηλικότητα και η αξιοπρέπεια του ατόμου και στιγματίζεται ανεξίτηλα ο ψυχικός και συναισθηματικός του κόσμος στην πιο τρυφερή του ηλικία».

Από τα αποτελέσματα έρευνας του Πολιτευτή της ΝΔ κ. Άγγελου Τσιγκρή, βγαίνει το συμπέρασμα ότι τα εγκλήματα σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών σπάνια φτάνουν στη γνώση της αστυνομίας και ακόμη πιο σπάνια στα δικαστήρια προκειμένου να εκδικασθούν. Είναι πολύ διαδεδομένες εγκληματικές πράξεις και ταυτόχρονα παραγνωρισμένα, χαρακτηρίζονται από τεράστιο σκοτεινό αριθμό και ελάχιστη θεατότητα και καλύπτονται από έντονες μυθολογίες και στερεότυπα.

Μεταξύ των προτάσεων του Αχαιού Πολιτευτή της ΝΔ για την αντιμετώπιση του φαινομένου περιλαμβάνονται οι ακόλουθες: 1) Αυστηροποίηση του νομοθετικού πλαισίου. 2) Πρόβλεψη της ποινής της ισόβειας κάθειρξης για το έγκλημα του βιασμού με θύματα παιδιά. 3) Προστασία των δικαιωμάτων και της ανωνυμίας των παιδιών – θυμάτων κατά τη διάρκεια της ποινικής διαδικασίας. 4) Ανάθεση των υποθέσεων σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών σε ειδικά εκπαιδευμένους αστυνομικούς, εισαγγελείς, δικαστές, ανακριτές και ιατροδικαστές. 5) Βιντεοσκόπηση της κατάθεσης των παιδιών – θυμάτων έτσι ώστε να μην καταθέτουν τρεις και τέσσερις φορές κατά τη διάρκεια της ποινικής δίκης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: