Δευτέρα 11 Ιουνίου 2007

Φορολογική Πολιτική

Νέα Διακυβέρνηση και Φορολογική Μεταρρύθμιση
www.tsigris.gr

Το Υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών, υλοποιώντας το κυβερνητικό πρόγραμμα για τη δημιουργία σύγχρονων ελεγκτικών υπηρεσιών αντιμετώπισης της φοροδιαφυγής και του λαθρεμπορίου, έθεσε ήδη σε λειτουργία την Υπηρεσία Ειδικών Ελέγχων. Η δημιουργία της νέας Υπηρεσίας ικανοποιεί την ανάγκη λειτουργίας μιας αποτελεσματικής, ευέλικτης και σύγχρονης Υπηρεσίας πρόληψης και καταστολής του οικονομικού εγκλήματος, της μεγάλης έκτασης φοροδιαφυγής και της λαθρεμπορίας.

Με τη φορολογική μεταρρύθμιση, εκτός από την αναπτυξιακή κατεύθυνση που δίνεται στο φορολογικό σύστημα της χώρας μας, γίνεται πιο αντικειμενικό και αποτελεσματικό στην καταπολέμηση της φοροδιαφυγής και απλουστεύονται οι διαδικασίες.

Η φοροδιαφυγή αποτελεί μια από τις μεγαλύτερες πληγές. Έχει διαρθρωτικά χαρακτηριστικά και δεν αντιμετωπίστηκε όπως θα έπρεπε στο παρελθόν. Έμειναν στο περιθώριο οι δυνατότητες που παρείχαν οι νέες τεχνολογίες και ζημιώθηκε τόσο το Δημόσιο, όσο και οι νομοταγείς πολίτες. Σήμερα η φοροδιαφυγή αντιμετωπίζεται. Γι’ αυτό παρατηρούμε τους τελευταίους μήνες μια σημαντική βελτίωση των εσόδων.

Η Κυβέρνηση δεν συνθηματολογεί όταν λέει ότι καταπολεμά τη φοροδιαφυγή. Η πολιτική της χαρακτηρίζεται από συνέχεια και συνέπεια. Αλλά έχει πολύ δρόμο ακόμα μπροστά της. Δεν κάνει κινήσεις εντυπωσιασμού, εκθέτοντας μερικά ονόματα φοροφυγάδων. Αντιμετωπίζει τη φοροδιαφυγή γιατί έτσι επιβάλλει κάθε έννοια φορολογικής δικαιοσύνης και το Σύνταγμα της χώρας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: