Τρίτη 5 Ιουνίου 2007

Οικονομία

Η Έξοδος της Ελλάδας από την Επιτήρηση της ΕΕ
www.tsigris.gr

Η απόφαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής που δρομολογεί την έξοδο της Ελλάδας από τη διαδικασία του υπερβολικού ελλείμματος είναι εξαιρετικής σημασίας για όλους τους Έλληνες. Είναι εξέλιξη καθοριστική για την πορεία της χώρας προς την πραγματική σύγκλιση με τις οικονομίες της ΕΕ.

Η σημαντική αυτή επιτυχία είναι απόρροια των μεταρρυθμίσεων που η Κυβέρνηση εφαρμόζει στην οικονομία: 1) του περιορισμού της δημόσιας σπατάλης, 2) της αποτελεσματικότερης αντιμετώπισης της φοροδιαφυγής, 3) της μείωσης των φορολογικών συντελεστών για νοικοκυριά και επιχειρήσεις, 4) των αποκρατικοποιήσεων και του νέου αναπτυξιακού νόμου και 5) της ταχύτερης απορρόφησης και της αποτελεσματικής αξιοποίησης των πόρων του Κοινοτικού Πλαισίου Στήριξης.

Η Κυβέρνηση έβαλε τέλος στην αμφισβήτηση των στοιχείων για τα δημόσια οικονομικά και τις έντονες ανησυχίες που εκφράζονταν από τη Eurostat επανειλημμένα. Έβαλε τέλος στην εικονική πραγματικότητα. Η ΕΕ αναγνωρίζει ότι για πρώτη φορά η Ελλάδα παρέχει πειστικά στοιχεία για την οικονομία της. Και αυτό συνιστά σαφή αποδοκιμασία στις πρακτικές του παρελθόντος, αλλά και επιβράβευση της Νέας Οικονομικής και Αναπτυξιακής Πολιτικής.

Τον Μάιο του 2007 η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αναγνώρισε τις μεγάλες προσπάθειες που έγιναν στην Ελλάδα και για τη μείωση του ελλείμματος αλλά και για τις άλλες διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις, που είχαν ως αποτέλεσμα να συνδυαστεί η μείωση του ελλείμματος με πολύ ισχυρή οικονομική ανάπτυξη και μείωση της ανεργίας.

Οι μεταρρυθμίσεις συνεχίζονται. Σταθερή επιδίωξη της Κυβέρνησης του Κώστα Καραμανλή είναι το χτίσιμο μιας αληθινά ισχυρής Ελλάδας, μιας κοινωνίας συνοχής, αλληλεγγύης και ανθρωπιάς.

Δεν υπάρχουν σχόλια: