Τρίτη 22 Φεβρουαρίου 2011

Δημοσκόπηση VPRC

Εκμηδενίζεται η Διαφορά ΝΔ - ΠΑΣΟΚ
Εντυπωσιακή μείωση της ψαλίδας μόλις στο 1% ανάμεσα στη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ καταγράφεται στην εκτίμηση εκλογικής επιρροής που κάνει η εταιρεία VPRC σε έρευνα που δημοσιεύεται στο περιοδικό «Επίκαιρα» (17/2)।

Μετά την προφανή μείωση της διαφοράς ανάμεσα στα δύο κόμματα, σύμφωνα με όλες ανεξαιρέτως τις δημοσκοπήσεις που δημοσιεύονται, η διαφορά σχεδόν 11 μονάδων που σημειώθηκε στις τελευταίες εθνικές εκλογές πλέον εκμηδενίζεται।

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας, η εκτίμηση εκλογικής επιρροής της ΝΔ βρίσκεται σήμερα στο 32%, έναντι 33% του ΠΑΣΟΚ। Από τα υπόλοιπα κόμματα, το ΚΚΕ παίρνει 12,5%, ΛΑΟΣ και ΣΥΡΙΖΑ από 5%, ενώ και οι Οικολόγοι-Πράσινοι με 4% υπερβαίνουν το όριο εισόδου στη Βουλή। Αντίθετα, οι νεοπαγείς σχηματισμοί της Δημοκρατικής Αριστεράς (2,5%) και Δημοκρατικής Συμμαχίας (2%) βρίσκονται κάτω από το όριο του 3%।

Στην ίδια έρευνα, το 74% θεωρεί ότι τα πράγματα στην Ελλάδα κινούνται σε λάθος κατεύθυνση έναντι μόνο του 15% που απάντησε ότι κινούνται σε σωστή κατεύθυνση, ενώ το 84% των ερωτηθέντων δηλώνουν ότι δεν είναι ικανοποιημένοι από τον τρόπο που αντιμετωπίζει η κυβέρνηση την οικονομική κρίση με το 15% και πάλι να δηλώνει ικανοποίηση।

Την ίδια στιγμή, το 81% απαντούν ότι έχει χειροτερεύσει η οικονομική κατάσταση της χώρας και το 82% ότι έχει χειροτερεύσει η προσωπική τους οικονομική κατάσταση।

Ποτέ άλλοτε στην Ελλάδα, η απαισιοδοξία της κοινωνίας και η έλλειψη ελπίδας δεν είχε τη σημερινή διάχυτη ένταση। Με αυτά τα δεδομένα, το 50% απαντά ευθέως ότι η Ελλάδα πρέπει να απεμπλακεί από το Μνημόνιο που υπέγραψε η κυβέρνηση με το ΔΝΤ και την Ευρωπαϊκή Ένωση, έναντι του 32% που πιστεύει ότι η χώρα θα πρέπει να τηρήσει τους όρους του Μνημονίου (το 18% δεν απάντησε).

Οι πολίτες αναζητούν διέξοδο από τη σημερινή «…βαριά κοινωνική και πολιτική ατμόσφαιρα που αιφνιδιαστικά, χωρίς διάλογο, χωρίς συναίνεση, χωρίς προγραμματισμό, μεταβάλλει τους όρους ζωής για εκατομμύρια Έλληνες πολίτες» όπως δήλωσε ο Αντώνης Σαμαράς।

Η πολιτική του ΠΑΣΟΚ δεν έχει καμία προοπτική γιατί, όχι μόνο δεν μας βγάζει από την κρίση, αλλά μας βυθίζει περισσότερο στην ύφεση. Υπάρχει εναλλακτικός δρόμος, με λιγότερες θυσίες που πιάνουν τόπο και τις οποίες μπορεί να αντέξει ο τόπος. Μία στρατηγική με συγκροτημένη ανάλυση και συγκεκριμένες προτάσεις που έχει ήδη καταθέσει επίσημα, δια του Προέδρου της, η Νέα Δημοκρατία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: