Δευτέρα 22 Νοεμβρίου 2010

Ημερίδα για τη Βία

Ομιλία για τη Βία σε Συνέδριο Αστυνομικών


Ο υπ. Βουλευτής Αχαίας της Νέας Δημοκρατίας και καθηγητής της Εγκληματολογίας Άγγελος Τσιγκρής θα μιλήσει -για την Αντιμετώπιση των Φαινομένων της Σύγχρονης Βίας- σε ημερίδα που συνδιοργανώνεται από την Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων (Π.Ο.ΑΣ.Υ.) και την Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Νομού Θεσσαλονίκης, η οποία θα πραγματοποιηθεί στο κτίριο της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης την Παρασκευή 26 Νοεμβρίου και ώρα 10.00 π.μ. παρουσία εκπροσώπων της Ηγεσίας της Ελληνικής Αστυνομίας.

Εκτός από τον Αχαιό καθηγητή της Εγκληματολογίας και υπ. Βουλευτή της ΝΔ, θα μιλήσει ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων Χρήστος Φωτόπουλος, ο καθηγητής του Ποινικού Δικαίου και Κοσμήτορας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης Νίκος Παρασκευόπουλος, ο αρθρογράφος της εφημερίδας «Καθημερινή» Διονύσης Γουσέτης και ο Διευθυντής της εφημερίδας «Αγγελιοφόρος» Τραϊανός Χατζηδημητρίου. Τη συζήτηση θα συντονίσει ο δημοσιογράφος Σεραφείμ Φυντανίδης.

Στις εργασίες έχουν κληθεί ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Χρήστος Παπουτσής, ο Υφυπουργός Σπύρος Βούγιας και ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας Λευτέρης Οικονόμου.

Ο Άγγελος Τσιγκρής θα αναφερθεί στο φαινόμενο της βίας έτσι όπως αυτό εκδηλώνεται στις διάφορες εκφάνσεις του: στη νεολαία, στην οικογένεια, στα γήπεδα, στις φυλακές, στην κοινωνία. Συγκεκριμένα θα τονίσει ότι: «Υπάρχουν λύσεις για τον έλεγχο της διαρκώς αυξανόμενης βίας. Απαιτείται, όμως, πρώτα και κύρια μια πολιτική κοινωνικής πρόληψης και η απομάκρυνσή μας από το απόλυτα κατασταλτικό μοντέλο, το οποίο έχει αποτύχει διεθνώς. Το ζήτημα δεν είναι αποκλειστικά αστυνομικό. Είναι πρωταρχικά κοινωνικό».

Δεν υπάρχουν σχόλια: