Τετάρτη 6 Οκτωβρίου 2010

Κλίμα Δυσφορίας κατά ΠΑΣΟΚ

Κλίμα Δυσφορίας κατά της Κυβέρνησης
www.tsigris.gr

Σύμφωνα με τα ευρήματα των δημοσκοπήσεων της εταιρείας “MRB” για λογαριασμό της “Real News” και της “RASS” για το “Παρόν” δηλώνεται χαρακτηριστικά ότι η πολύ μεγάλη απαισιοδοξία που καταγράφεται για το μέλλον της χώρας έχει συγκεκριμένη αιτία: τις αναποτελεσματικές επιλογές της κυβέρνησης που οδηγούν σε θυσίες χωρίς ελπίδα.

Καταγράφεται, δηλαδή, με τον πιο σαφή τρόπο ότι οι επιλογές του μνημονίου δεν είναι μόνο δυσβάστακτες για τους πολίτες, αλλά και αντιαναπτυξιακές, οδηγώντας την οικονομία σε ασφυξία. Από τις απαντήσεις που δίνουν οι πολίτες, προκύπτει ο σχηματισμός μίας μεγάλης κοινωνικής πλειοψηφίας ενάντια στις αναποτελεσματικές επιλογές της κυβέρνησης.

Η μεγάλη απαισιοδοξία που καταγράφεται πλέον διαρκώς σε όλες τις δημοσκοπήσεις επιβεβαιώνεται από μία ακόμα (“RASS”) και μάλιστα στη πιο γενική μορφή της. Χωρίς χαρακτηρισμούς για την κυβέρνηση, το μνημόνιο, ή οτιδήποτε άλλο, το 71,5% των πολιτών απαντούν σαφώς ότι είναι απαισιόδοξοι για το μέλλον της χώρας, με μόνο το 27,9% να εκφράζει κάποια αισιοδοξία.

Στην ίδια έρευνα άλλωστε, περισσότεροι από τους μισούς (53,2%) πιστεύουν ότι η κυβέρνηση δεν θα καταφέρει να βγάλει τη χώρα από την κρίση, ενώ μόνο το 34,5% θεωρεί ότι οι αποφάσεις που παίρνει η κυβέρνηση κινούνται έστω προς τη σωστή κατεύθυνση.

Η ίδια εικόνα με αντίστοιχες αναλογίες προκύπτει και από την έρευνα της ”MRB”. Το 57,6% θεωρεί ότι η αποτελεσματικότητα της κυβέρνησης χειροτερεύει και το 55,2% ότι οι θυσίες που κάνει ο ελληνικός λαός δεν θα έχουν αποτέλεσμα.

Έτσι, το 81,7% προεξοφλεί ότι η κυβέρνηση είναι αναγκασμένη να λάβει επιπλέον μέτρα, δεδομένου ότι, σύμφωνα με το 69,3%, η οικονομική πολιτική που έχει υιοθετήσει η κυβέρνηση δεν δημιουργεί προϋποθέσεις ανάπτυξης.

Η θέση της ΝΔ και οι επισημάνσεις του Αντώνη Σαμαρά υιοθετούνται σταδιακά από όλο και περισσότερους. Ο κόσμος αντιλαμβάνεται πλέον ότι με τη δοσολογία του συγκεκριμένου μνημονίου δεν πάμε πουθενά. Η Ελλάδα χρειάζεται μία εναλλακτική πρόταση εξόδου από την κρίση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: