Παρασκευή 17 Οκτωβρίου 2008

Ημέρα της Αστυνομίας

Ο Άγγελος ΤΣΙΓΚΡΗΣ για την Ημέρα της Αστυνομίας
www.tsigris.gr

Ο πολιτευτής της Νέας Δημοκρατίας Άγγελος ΤΣΙΓΚΡΗΣ -με αφορμή τον εορτασμό της Ημέρας της Αστυνομίας (Δευτέρα, 20 Οκτωβρίου)- έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Η πολιτική της Κυβέρνησης στον τοέα της Δημόσιας Ασφάλειας στηρίζεται στην οργάνωση των συστημάτων πρόληψης και την αποτελεσματικότητα. Στα βασικά εγκλήματα, η Ελλάδα είναι από τις τελευταίες χώρες στο σύνολο των 27 κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Συγκεκριμένα βρίσκεται στην 25η θέση της ΕΕ, σύμφωνα με την Eurostat. Η Ελληνική Κοινωνία, όπως δείχνουν όλες οι μετρήσεις, εμπιστεύεται την Αστυνομία με πρωτοφανή ποσοστά που αγγίζουν το 70%».

Ο πολιτευτής της ΝΔ Άγγελος ΤΣΙΓΚΡΗΣ, τονίζει ότι: «Η Κυβέρνηση εκπλήρωσε τις υποσχέσεις της προς τα σώματα ασφαλείας κατά τον πιο ανώδυνο δημοσιονομικά τρόπο. Δρομολογήθηκαν όλες οι θεσμικές παρεμβάσεις με τις οποίες δίδονται λύσεις σε πάγια, χρόνια οικονομικά, μισθολογικά και κλαδικά αιτήματα του προσωπικού: 1) Υπεγράφη διάταξη για την πενταετία, που συμπεριλαμβάνεται στο συνταξιοδοτικό νομοσχέδιο. 2) Προσδιορίσθηκε το επίδομα ειδικών συνθηκών στο ύψος του 8%, του εκάστοτε μισθού του Ανθυπολοχαγού. 3) Ολοκληρώθηκε το νομοσχέδιο για την ομογενοποίηση του προσωπικού του Σώματος, με το οποίο εντάσσονται οι Συνοριακοί Φύλακες και οι Ειδικοί Φρουροί στο αστυνομικό προσωπικό. 4) Ολοκληρώθηκε ήδη η πρόσληψη 1.400 Ειδικών Φρουρών. 5) Αυξήθηκαν οι ώρες νυκτερινής απασχόλησης του ένστολου προσωπικού της Ελληνικής Αστυνομίας».

Κλείνοντας τη δήλωσή του ο πολιτευτής της ΝΔ Άγγελος ΤΣΙΓΚΡΗΣ, εύχεται Χρόνια Πολλά στο προσωπικό της Ελληνικής Αστυνομίας και τους ευχαριστεί τον καθένα και την καθεμιά ξεχωριστά για ότι έχουν κάνει μέχρι σήμερα για την ασφάλεια των συμπολιτών μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: