Δευτέρα 29 Σεπτεμβρίου 2008

Δημόσια Διοίκηση

Αποτελεσματικό Κράτος στην Υπηρεσία των Πολιτών
www.tsigris.gr

Η Δημόσια Διοίκηση καλείται να ανταποκριθεί στις αυξημένες απαιτήσεις του πολίτη και να καταστεί αποτελεσματικότερη και ανταγωνιστικότερη, εφαρμόζοντας τις αρχές της χρηστής διοίκησης. Σήμερα, οι προοπτικές της Δημόσιας Διοίκησης είναι ευοίωνες.

Δημιουργείται Κράτος στην υπηρεσία του πολίτη. Και στην κατεύθυνση αυτή κινούνται οι πολιτικές που υλοποιεί η Κυβέρνηση Καραμανλή:
· Το αδίκημα της απιστίας περί την υπηρεσία μετατράπηκε σε κακούργημα.
· Απλουστεύθηκαν οι διαδικασίες που αφορούν τις συναλλαγές του πολίτη με το Δημόσιο. Μια σειρά δικαιολογητικών αναζητούνται πλέον από τη Διοίκηση για λογαριασμό των πολιτών.
· Ορίσθηκε προθεσμία διεκπεραίωσης των υποθέσεων των πολιτών από τη Διοίκηση και καθιερώσαμε την υποχρέωση καταβολής πλήρους αποζημίωσης για τη μη έγκαιρη ικανοποίηση των αιτημάτων τους.

Η Νέα Διακυβέρνηση προώθησε τη σταδιακή μετατροπή των Κέντρων Εξυπηρέτησης Πολιτών (ΚΕΠ) σε Κέντρα Ολοκληρωμένων Συναλλαγών, φέρνοντας τη Δημόσια Διοίκηση πιο κοντά στον πολίτη και συντομεύοντας τις διαδικασίες. Ο αριθμός των υποθέσεων που διεκπεραιώθηκαν τα τελευταία χρόνια από τα ΚΕΠ πενταπλασιάσθηκε. Σήμερα 208 πιστοποιητικά, τα αναζητούν οι υπηρεσίες και όχι ο πολίτης.

Η Κυβέρνηση επέλυσε το ζήτημα των συμβασιούχων, ένα από τα δυσκολότερα κοινωνικά προβλήματα που μας κληροδότησαν οι προηγούμενες Κυβερνήσεις. Μετατράπηκαν σε αορίστου χρόνου οι συμβάσεις των συμβασιούχων εκείνων που καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες και μάλιστα με την εγγύηση του ΑΣΕΠ. Αξίζει εδώ να τονιστεί ότι υπεβλήθησαν 72.926 αιτήσεις και έγιναν αορίστου χρόνου από το ΑΣΕΠ οι συμβάσεις 32.924 συμβασιούχων.

Ψηφίσθηκε ο νέος Υπαλληλικός Κώδικας, με τη συναίνεση -στα περισσότερα θέματα- της ΑΔΕΔΥ. Με το νέο Υπαλληλικό Κώδικα -ο οποίος διακρίνεται για το κοινωνικό του πρόσωπο και την προώθηση των αρχών της αξιοκρατίας και της ισότητας των ευκαιριών για όλους τους υπαλλήλους- εισάγεται αντικειμενικό και διαφανές σύστημα αξιοκρατικής αξιοποίησης του ανθρώπινου δυναμικού της Δημόσιας Διοίκησης.

Γίνεται διαφανές το σύστημα προμηθειών του Δημοσίου. Τα τελευταία τεσσεράμισι χρόνια, η προώθηση της ψηφιακής οικονομίας και των νέων τεχνολογιών -στο χώρο των δημόσιων υπηρεσιών- αποτέλεσε βασική προτεραιότητα της Κυβέρνησης.

Ήδη έχει επιτευχθεί σημαντική άνοδος της ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών. Για παράδειγμα, το 2007 πραγματοποιήθηκαν συνολικά περίπου 3,5 εκατ. ηλεκτρονικές συναλλαγές, που ουσιαστικά υποκατέστησαν ισάριθμες επισκέψεις πολιτών στις υπηρεσίες του Δημοσίου. Σημειώθηκε άλμα ανάπτυξης 159% σε σχέση με το 2003.

Η μετάβαση σε μια ανοικτή Δημόσια Διοίκηση, στην υπηρεσία του πολίτη, αλλά και ικανή να αναλάβει η ίδια αναπτυξιακές πρωτοβουλίες βρίσκεται πλέον σε πλήρη εξέλιξη. Η συνέχιση της στρατηγικής των μεταρρυθμίσεων θα επιτρέψει στη Δημόσια Διοίκηση να επιτύχει όλους τους παραπάνω στόχους της και να ξεφύγει από τις παθογένειες του παρελθόντος. Για να μπορέσει ο πολίτης να αποκαταστήσει τη σχέση του με το Κράτος και να το εμπιστευθεί και πάλι.

Βρισκόμαστε ένα χρόνο μετά τις εκλογές της 16ης Σεπτεμβρίου. Η πρώτη τετραετία της Κυβέρνησης Καραμανλή είναι πλέον σαφές ότι χαρακτηρίσθηκε από τις μεγάλες αλλαγές, που είχε ανάγκη ο Τόπος και απαιτούσαν οι πολίτες. Υπήρξε η τετραετία των τομών και των μεταρρυθμίσεων. Η Κυβέρνηση προχωρά μπροστά χωρίς προκαταλήψεις και λαϊκισμούς, μακριά από αναχρονιστικές αντιλήψεις, απαλλαγμένη από νοοτροπίες συντήρησης.

Τρίτη 23 Σεπτεμβρίου 2008

Νέα Διακυβέρνηση

Η Ελλάδα Προχωρά με Αυτοπεποίθηση

Πριν από έναν χρόνο οι Έλληνες ανανέωσαν την εμπιστοσύνη τους στον Κώστα Καραμανλή και τη Νέα Διακυβέρνηση. Ζήτησαν διακυβέρνηση ευθύνης, βιώσιμη και ισόρροπη ανάπτυξη, σύγχρονο κράτος δικαίου. Ζήτησαν νέο πολιτικό πολιτισμό. Σήμερα, η Ελλάδα βρίσκεται σε μια νέα πορεία. Οι πολίτες διαπιστώνουν καθημερινά ότι η Χώρα μπήκε σε τροχιά σταθερότητας και ανάπτυξης. Η πολιτική της ΝΔ αποδεικνύεται αποτελεσματική σε όλα τα επίπεδα: Στο εσωτερικό, στην Ευρωπαϊκή Ένωση, στην ευρύτερη περιοχή.

Βρισκόμαστε ένα χρόνο μετά τις εκλογές της 16ης Σεπτεμβρίου. Η πρώτη τετραετία της Κυβέρνησης Καραμανλή είναι πλέον σαφές ότι χαρακτηρίσθηκε από μεγάλες αλλαγές, που είχε ανάγκη ο Τόπος και απαιτούσαν οι πολίτες. Ήταν η τετραετία των τομών και των μεταρρυθμίσεων.

Όλες οι πολιτικές πρωτοβουλίες της Κυβέρνησης πηγάζουν από την αδιαπραγμάτευτη αρχή για διαφάνεια και ισοπολιτεία και μέσα από αυτό το πολιτικό σκεπτικό πρέπει να αναλύονται. Προχωρά μπροστά χωρίς προκαταλήψεις και λαϊκισμούς, μακριά από αναχρονιστικές αντιλήψεις. και απαλλαγμένη από νοοτροπίες συντήρησης.

Σ’ αυτό το πολιτικό πλαίσιο η Νέα Διακυβέρνηση έχει ήδη δώσει απτά δείγματα γραφής που αποδεικνύουν ότι η αξιοπιστία του πολιτικού συστήματος ενισχύεται μέσα από την συνέπεια των προεκλογικών δεσμεύσεων και των κυβερνητικών δράσεων. Η Νέα Διακυβέρνηση κάνει πράξη τις προεκλογικές της δεσμεύσεις, και αυτό επαναφέρει την αξιοπιστία της πολιτικής στην διακυβέρνηση της χώρας.

Δεν ισχυρίζεται κανένας ότι έχουν αντιµετωπιστεί όλα τα προβλήµατα του Τόπου. Οι διαρθρωτικές αλλαγές και ο έλεγχος της οικονοµίας, η αντιµετώπιση της ανεργίας και της ακρίβειας, η μεταρρυθµιστική πολιτική για την παιδεία και την υγεία και η πάταξη των φαινοµένων διαφθοράς είναι μάχες διαρκείας.

Ο Πρωθυπουργός της Χώρας Κώστας Καραμανλής αποτελεί τη σταθερή επιλογή των πολιτών. Η Νέα Δημοκρατία αποτελεί την κυρίαρχη κοινωνική και πολιτική δύναμη. Δύναμη εμπιστοσύνης και ευθύνης για το μέλλον. Δύναμη μεταρρύθμισης.

Ο βασικός αντίπαλος της Κυβέρνησης ήταν και παραµένουν τα κρίσιµα προβλήµατα που αντιµετωπίζει ο Τόπος. Στην κατεύθυνση αυτή, εντείνει διαρκώς τις προσπάθειές της. Αποφασισμένη να πάει πιο γρήγορα, πιο δυνατά, πιο ψηλά. Έχει τη θέληση, έχει τη δύναμη, έχει την τόλμη, να πάει τη Χώρα μπροστά. Προχωρά χωρίς αιφνιδιασμούς. Με την κοινωνία παρούσα. Χωρίς δογµατισµούς. Με τον πολίτη συµµέτοχο. Χωρίς προκαταλήψεις. Με διάλογο, συνεννόηση, σύνθεση.

Δευτέρα 15 Σεπτεμβρίου 2008

Ένας Χρόνος Μετά

Ο Άγγελος ΤΣΙΓΚΡΗΣ για τη Δεύτερη Θητεία της ΝΔ

Ο πολιτευτής της Νέας Δημοκρατίας Άγγελος ΤΣΙΓΚΡΗΣ -με αφορμή τη συμπλήρωση ενός χρόνου από τις Εκλογές της 16ης Σεπτέμβρη- έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Στις 16 Σεπτεμβρίου του 2007, οι Έλληνες ανανέωσαν την εμπιστοσύνη τους στον Κώστα Καραμανλή και τη Νέα Διακυβέρνηση. Ζήτησαν διακυβέρνηση ευθύνης, βιώσιμη και ισόρροπη ανάπτυξη, σύγχρονο κράτος δικαίου. Ζήτησαν νέο πολιτικό πολιτισμό. Σήμερα, η Ελλάδα βρίσκεται σε μια νέα πορεία. Οι πολίτες διαπιστώνουν καθημερινά ότι η Χώρα μπήκε σε τροχιά σταθερότητας και ανάπτυξης. Η πολιτική της ΝΔ αποδεικνύεται αποτελεσματική σε όλα τα επίπεδα: Στο εσωτερικό, στην Ευρωπαϊκή Ένωση, στην ευρύτερη περιοχή. Βρισκόμαστε ένα χρόνο μετά τις εκλογές της 16ης Σεπτεμβρίου. Η πρώτη τετραετία της Κυβέρνησης Καραμανλή είναι πλέον σαφές ότι χαρακτηρίσθηκε από μεγάλες αλλαγές, που είχε ανάγκη ο Τόπος και απαιτούσαν οι πολίτες. Ήταν η τετραετία των τομών και των μεταρρυθμίσεων. Δεν ισχυρίζεται κανένας ότι έχουν αντιµετωπιστεί όλα τα προβλήµατα του Τόπου. Οι διαρθρωτικές αλλαγές και ο έλεγχος της οικονοµίας, η αντιµετώπιση της ανεργίας και της ακρίβειας, η μεταρρυθµιστική πολιτική για την παιδεία και την υγεία και η πάταξη των φαινοµένων διαφθοράς είναι μάχες διαρκείας. Ο βασικός αντίπαλος της Κυβέρνησης ήταν και παραµένουν τα κρίσιµα προβλήµατα που αντιµετωπίζει ο Τόπος. Στην κατεύθυνση αυτή, εντείνει διαρκώς τις προσπάθειές της. Αποφασισμένη να πάει πιο γρήγορα, πιο δυνατά, πιο ψηλά. Έχει τη θέληση, έχει τη δύναμη, έχει την τόλμη, να πάει τη Χώρα μπροστά. Προχωρά χωρίς αιφνιδιασμούς. Με την κοινωνία παρούσα. Χωρίς δογµατισµούς. Με τον πολίτη συµµέτοχο. Χωρίς προκαταλήψεις. Με διάλογο, συνεννόηση, σύνθεση».

Παρασκευή 12 Σεπτεμβρίου 2008

Λαθρομετανάστευση

Μέτρα για τον Έλεγχο της Λαθρομετανάστευσης
www.tsigris.gr

Το φαινόμενο της λαθρομετανάστευσης στην Ευρώπη -αλλά πρόσφατα και στη χώρα μας- έχει προσλάβει ανησυχητικές διαστάσεις. Η κατάσταση επιβάλει τη χάραξη μιας μακρόπνοης και ορθολογικής μεταναστευτικής πολιτικής στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ), η οποία θα πρέπει να στηριχθεί: 1) στην εναρμόνιση του δικαίου που ρυθμίζει το άσυλο και στον καθορισμό του καθεστώτος των προσφύγων, 2) στην καταπολέμηση των δικτύων που διακινούν λαθρομετανάστες, 3) στην ενίσχυση του ελέγχου στα εξωτερικά σύνορα της ΕΕ και 4) στη συνεργασία των χωρών υποδοχής με τις χώρες προέλευσης των μεταναστών.

Πάντως, η ιδέα για τη συγκρότηση ενός ευρωπαϊκού σώματος φρούρησης των συνόρων φαίνεται ότι για την ώρα έχει μπει στο περιθώριο, γεγονός που πρέπει να ανησυχεί πρώτα και κύρια την Ελλάδα, η οποία -λόγω της γεωγραφικής της θέσης- αποτελεί τη βασική πύλη της ανεξέλεγκτης εισόδου λαθρομεταναστών στην Ευρώπη. Η χώρα μας αποτελεί το πλέον νευραλγικό -από άποψη γεωγραφικής θέσης- εξωτερικό σύνορο της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Από τα ελληνικά χερσαία και θαλάσσια σύνορα διακινείται το μεγαλύτερο μέρος λαθρομεταναστών προς τα κράτη-μέλη της ΕΕ.

Μεταξύ των προτάσεων που θα πρέπει να υιοθετηθούν άμεσα από τη Γαλλική Προεδρία της ΕΕ είναι: 1) η διακοπή των κοινοτικών ενισχύσεων προς τις χώρες προέλευσης που δε θα επιδείξουν πνεύμα συνεργασίας στη δίωξη των δικτύων που διακινούν λαθρομετανάστες, 2) η ενίσχυση των ελέγχων, 3) η στενότερη συνεργασία στο ζήτημα της θεώρησης των διαβατηρίων και 4) η αύξηση της κοινοτικής βοήθειας προς την Ελλάδα, την Ιταλία και την Ισπανία, οι οποίες αποτελούν ευαίσθητα εξωτερικά σύνορα της ΕΕ.

Τα κράτη-μέλη της ΕΕ πρέπει να επιδείξουν πνεύμα συνεργασίας προκειμένου να ληφθούν άμεσα μέτρα: 1) ενημέρωσης των Ευρωπαίων πολιτών σε ζητήματα μετανάστευσης, 2) περιθωριοποίησης των φαινομένων ξενοφοβίας και ρατσισμού, 3) ενημέρωσης των παραγωγικών φορέων για τη διευκόλυνση της πρόσβασης των μεταναστών στην απασχόληση, 4) ενημέρωσης των μεταναστών σε ζητήματα εργασίας, εκπαίδευσης, υγείας και κοινωνικής ένταξης, 5) εκπαίδευσής τους και στοιχειώδους εκμάθησης της γλώσσας των κρατών υποδοχής, 6) υγειονομικής περίθαλψης των μεταναστών και εξέτασή τους για τυχών μεταφορά μολυσματικών ασθενειών και επιδημιών και 7) επίλυσης του στεγαστικού τους προβλήματος και διευκόλυνσής τους στην απόκτηση στέγης.

Τα κράτη-μέλη της ΕΕ έχουν ακόμη να κάνουν πολλά στον τομέα των υποδομών για την υποδοχή μεταναστών και πρέπει να θέσουν σαφείς στοχεύσεις στη μεταναστευτική τους πολιτική. Η Ευρώπη έχει την υποχρέωση να αποδείξει έμπρακτα την κοινωνική της ευαισθησία με ουσιαστικές παρεμβάσεις που θα κάνουν τη ζωή των μεταναστών καλύτερη. Είμαστε υποχρεωμένοι να παλέψουμε και να συνεργαστούμε για να οικοδομηθεί μια Ευρώπη για Όλους.

Τρίτη 9 Σεπτεμβρίου 2008

Καλή Χρονιά

Ο Άγγελος ΤΣΙΓΚΡΗΣ για τη Νέα Σχολική Χρονιά
www.tsigris.gr
Ο πολιτευτής της Νέας Δημοκρατίας Άγγελος ΤΣΙΓΚΡΗΣ με αφορμή την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Η πολιτική για την Παιδεία δεν πρέπει να περιορίζεται προγραμματικά στα όρια μιας τετραετίας. Είναι ανάγκη να διαμορφώνει την προοπτική ολόκληρης της νέας γενιάς και οι εκπαιδευτικές πολιτικές να μη γνωρίζουν κομματικά σύνορα, ιδεοληψίες και φανατισμούς. Πρέπει να βασίζονται στη συνεννόηση των κοινωνικών δυνάμεων, στη συνεργασία των πολιτικών δυνάμεων, στη σύνθεση των διαφορετικών απόψεων, στη συναίνεση. Η εκπαίδευση οδηγεί στην οικονομία της γνώσης, προωθεί την αειφόρο ανάπτυξη και την απασχόληση, ενισχύει την κοινωνική κινητικότητα, συμβάλλει στην αναδιανομή του πλούτου και του εισοδήματος, ενισχύει την κοινωνική συνοχή».

Σύμφωνα με τον πολιτευτή της ΝΔ Άγγελο ΤΣΙΓΚΡΗ: «Το βασικό κοινωνικό στερεότυπο που οφείλουμε να καταρρίψουμε, είναι η εννοιολογική ταύτιση των όρων Εκπαίδευση και Παιδεία. Εκπαίδευση είναι το σύστημα, οι πόροι, η υλικοτεχνική υποδομή, το θεσμικό πλαίσιο, τα εποπτικά μέσα, και πάνω απ’ όλα, οι άνθρωποι. Παιδεία είναι το παραγόμενο αποτέλεσμα της εκπαιδευτικής διαδικασίας. Η μετάδοση των διαχρονικών αξιών του ανθρωποκεντρικού πολιτισμού, του ήθους, της ανθρωπιάς, της ευαισθησίας. Εθνική Παιδεία είναι η εξέλιξη του δικού μας ζωντανού πολιτισμού, που περιλαμβάνει τη συλλογή και την αξιοποίηση ιδεών και προσεγγίσεων, την επεξεργασία τους και την προσαρμογή τους στα ελληνικά δεδομένα».

Κλείνοντας τη δήλωσή του ο πολιτευτής της ΝΔ Άγγελος ΤΣΙΓΚΡΗΣ επισημαίνει ότι: «Δέσμευσή μας είναι το κάθε ευρώ που δαπανάται στο χώρο της εκπαίδευσης από ευρωπαϊκές ή εθνικές πηγές, να φέρει το μέγιστο δυνατό κοινωνικό αποτέλεσμα».

Δευτέρα 8 Σεπτεμβρίου 2008

Το Αίγιο στην Α2

Ο Άγγελος ΤΣΙΓΚΡΗΣ για την Άνοδο του ΚΕΡΑΥΝΟΥ

Ο πολιτευτής της Νέας Δημοκρατίας Άγγελος ΤΣΙΓΚΡΗΣ, μετά την ανακοίνωση της ανόδου του “ΚΕΡΑΥΝΟΥ” στην Α2 εθνική κατηγορία μπάσκετ, έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Εκφράζω δημόσια τα θερμά μου συγχαρητήρια σε όλους όσους βοήθησαν στη μεγάλη επιτυχία της ομάδας μας: στη διοίκηση, στην τεχνική ηγεσία, στους αθλητές, στους φιλάθλους, στους χορηγούς, σε όλη τη φίλαθλη Αιγιάλεια. Η εφετινή πορεία της ομάδας μας κάνει όλους περήφανους, μας δίνει αισιοδοξία για το αθλητικό μέλλον της Αιγιάλειας, αλλά εκπέμπει και ένα δυνατό μήνυμα, ότι δηλαδή αν προσπαθήσουμε μεθοδικά και δουλέψουμε ομαδικά μπορούμε να καταφέρουμε πολλά περισσότερα για την πόλη μας».

Τρίτη 2 Σεπτεμβρίου 2008

Οικονομία

Οι Μεταρρυθμίσεις στον Τομέα της Οικονομίας
www.tsigris.gr

Η Κυβέρνηση παίρνει δύναμη από τους πολίτες, απαντά με εντατικότερη προσπάθεια, με ολοένα πιο γρήγορα βήματα, με πολιτική ευθύνη και κοινωνική ευαισθησία.
Στην ομιλία του στη Βουλή κατά τη συζήτηση του Προϋπολογισμού 2007, ο Πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής ήταν ξεκάθαρος όταν έλεγε ότι: «Δεν πρόκειται να αντιγράψουμε πρακτικές του χτες, που υποθήκευαν το μέλλον του Τόπου, για κομματικές σκοπιμότητες. Δεν πρόκειται να υποκύψουμε στον ανεύθυνο λαϊκισμό, που εναντιώνεται σε κάθε μεταρρύθμιση για χάρη της συντήρησης. Δεν πρόκειται, σε καμιά περίπτωση, να θυσιάσουμε το συμφέρον των πολλών, σε συμβιβασμούς με τους λίγους. Εκπτώσεις δεν γίνονται πουθενά. Συνεχίζουμε απαρέγκλιτα, αποφασιστικά, αταλάντευτα, τόσο τις μεταρρυθμίσεις που ξεκινήσαμε, όσο και το σχεδιασμό των επόμενων».

Η Κυβέρνηση χάραξε άμεσα μια νέα συγκροτημένη οικονομική στρατηγική. Κινήθηκε με γνώμονα το διάλογο και τη συνεννόηση και προώθησε στοχευμένες μεταρρυθμίσεις στον τομέα της οικονομίας. Ελήφθησαν δύσκολες, αλλά αναγκαίες αποφάσεις. Η στρατηγική των αλλαγών και των μεταρρυθμίσεων άρχισε ήδη να παράγει απτά αποτελέσματα:
· Ο κύκλος εργασιών στο λιανικό εμπόριο παρουσιάζει σημαντική διεύρυνση (της τάξης του 16%).
· «Οι επενδύσεις», όπως τονίζει σε έκθεσή της η Ευρωπαϊκή Ένωση, «επιστρέφουν και πάλι στην Ελλάδα».
· Με όχημα το νέο αναπτυξιακό νόμο δρομολογήθηκαν σχεδόν 2.300 επενδύσεις περίπου 3,5 δισ. ευρώ, ενώ από το Πρόγραμμα «Ανταγωνιστικότητα» επωφελήθηκαν 85 χιλιάδες επιχειρήσεις και μεμονωμένοι επαγγελματίες, με περισσότερα από 1,7 δισ. ευρώ.
· «Η Οικονομία», όπως σημειώνει σε έκθεσή της η Τράπεζα της Ελλάδας, «βρίσκεται σε διαδικασία πραγματικής σύγκλισης».
· Οι οικονομικοί δείκτες, όπως προκύπτει από την έκθεση του ΟΟΣΑ, βελτιώνονται.
· Η ανεργία, η πιο βαριά κληρονομιά του χτες, υποχωρεί και σήμερα κυμαίνεται γύρο στο 8%.

Τα αποτελέσματα αυτά είναι σταθερά βήματα προόδου. Τίποτε περισσότερο, τίποτε λιγότερο. Κανείς δεν εξωραΐζει την πραγματικότητα και δεν υποτιμά τα προβλήματα, που πρέπει να αντιμετωπιστούν. Στη Νέα Δημοκρατία έχουμε τη δύναμη να κάνουμε την αυτοκριτική μας, όπου και όταν χρειάζεται. Τις τελικές αποφάσεις τις παίρνει η Κυβέρνηση, με την εντολή και τη στήριξη των πολιτών.

Η Κυβέρνηση συνεχίζει αταλάντευτα, τις μεταρρυθμίσεις που βελτιώνουν το νέο αναπτυξιακό πρότυπο. Συνεχίζει τις μεταρρυθμίσεις για την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας του Έλληνα, την ανταγωνιστικότητα και την εξωστρέφεια της Ελληνικής Οικονομίας, τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας. Καλύπτει τα κενά, που άφησε πίσω του το χτες. Διασφαλίζει δημοσιονομική σταθερότητα και δημιουργεί νέα θεσμικά πλαίσια, νέα εργαλεία ανάπτυξης και προόδου. Τίθενται σε εφαρμογή οι αναθεωρημένες διατάξεις του αναπτυξιακού νόμου, που αυξάνουν τις επιδοτήσεις έως και το 60% της επένδυσης. Ενισχύονται, πρωτίστως, οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις, η επενδυτική δραστηριότητα στην Περιφέρεια, η αξιοποίηση των νέων τεχνολογιών.

Η μεταρρυθμιστική στρατηγική της Κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας δεν στηρίζεται σε ιδεολογήματα και προκαταλήψεις. Είναι μια διαρκής διαδικασία, με πυξίδα το αύριο. Είναι διαδικασία συνεχούς προσαρμογής στο εξελισσόμενο διεθνές περιβάλλον. Οι μεταρρυθμίσεις είναι απαίτηση της κοινωνίας. Είναι επιλογή που γίνεται πράξη, μαζί με τους πολίτες, για όλους τους πολίτες. Και την επιλογή αυτή η Νέα Δημοκρατία δεν τη διαπραγματεύεται. Το μέλλον της κοινωνίας μας δεν είναι διαπραγματεύσιμο.