Δευτέρα 2 Μαρτίου 2009

Κυβέρνηση Ευθύνης

Η Ελλάδα Προχωρά με Αυτοπεποίθηση
www.tsigris.gr

Στις 7 Μαρτίου του 2004, οι Έλληνες ζήτησαν διακυβέρνηση ευθύνης, οικονομία ευκαιριών, βιώσιμη και ισόρροπη ανάπτυξη, διαφάνεια, σύγχρονο κράτος δικαίου. Ζήτησαν νέο πολιτικό πολιτισμό. Σήμερα, η Ελλάδα βρίσκεται σε μια νέα πορεία. Οι πολίτες διαπιστώνουν καθημερινά ότι η Χώρα μπήκε σε τροχιά σταθερότητας και ανάπτυξης. Η πολιτική της ΝΔ αποδεικνύεται αποτελεσματική σε όλα τα επίπεδα: Στο εσωτερικό, στην Ευρωπαϊκή Ένωση, στην ευρύτερη περιοχή.

Βρισκόμαστε ακριβώς πέντε (5) χρόνια μετά τις εκλογές του 2004. Η πρώτη τετραετία της Κυβέρνησης Καραμανλή είναι πλέον σαφές ότι χαρακτηρίσθηκε από μεγάλες αλλαγές, που είχε ανάγκη ο Τόπος και απαιτούσαν οι πολίτες. Ήταν η τετραετία των τομών και των μεταρρυθμίσεων.

Όλες οι πολιτικές πρωτοβουλίες της Κυβέρνησης πηγάζουν από την αδιαπραγμάτευτη αρχή για διαφάνεια και ισοπολιτεία και μέσα από αυτό το πολιτικό σκεπτικό πρέπει να αναλύονται. Προχωρά μπροστά χωρίς προκαταλήψεις και λαϊκισμούς, μακριά από αναχρονιστικές αντιλήψεις. και απαλλαγμένη από νοοτροπίες συντήρησης.

Σε αυτό το πολιτικό πλαίσιο η Νέα Διακυβέρνηση έχει ήδη δώσει απτά δείγματα γραφής που αποδεικνύουν ότι η αξιοπιστία του πολιτικού συστήματος ενισχύεται μέσα από την συνέπεια των προεκλογικών δεσμεύσεων και των κυβερνητικών δράσεων. Η Νέα Διακυβέρνηση κάνει πράξη τις προεκλογικές της δεσμεύσεις, και αυτό επαναφέρει την αξιοπιστία της πολιτικής στην διακυβέρνηση της χώρας.

Δεν ισχυρίζεται κανένας ότι έχουν αντιµετωπιστεί όλα τα προβλήµατα του Τόπου μέσα σε πέντε (5) χρόνια. Οι διαρθρωτικές αλλαγές και ο έλεγχος της οικονοµίας, η αντιµετώπιση της ανεργίας και της ακρίβειας, η μεταρρυθµιστική πολιτική για την παιδεία και την υγεία και η πάταξη των φαινοµένων διαφθοράς είναι μάχες διαρκείας.

Με κινητήρια δύναμη την πλατιά συµµαχία των πολιτών, η Κυβέρνηση διαμορφώνει την Ελλάδα που δεν θα αγκομαχά πίσω από τις εξελίξεις, την Ελλάδα που ξεφεύγει από τις θέσεις των ουραγών, για να βρεθεί στους πρωτοπόρους της Ευρώπης. Ο στόχος της Κυβέρνησης είναι ξεκάθαρος: Ελλάδα ανταγωνιστική, µε ποιότητα και ισχυρό πλεονέκτημα στις διεθνείς αγορές.

Η Νέα Εποχή ορίζει ξεκάθαρες αρχές: Διαφάνεια – Αποτελεσματικότητα - Ευθύνη. Ορίζει σταθερές αξίες: Ομοψυχία – Συστράτευση - Διεθνή συνεργασία. Ορίζει συγκεκριμένους στόχους: Οικονομία ευκαιριών - Ανθρωποκεντρική ανάπτυξη - Κράτος Δικαίου, δίπλα στον πολίτη. Ορίζει µε σαφήνεια και το δρόμο του μέλλοντος: Αλλαγές και μεταρρυθμίσεις – Σύγχρονες πολιτικές - Αποτελεσματική διακυβέρνηση.

Η Ελλάδα οφείλει -και μπορεί- να βγει μπροστά. Η Νέα Διακυβέρνηση οφείλει -και είναι αποφασισμένη- να ενισχύσει τη σχέση εμπιστοσύνης μεταξύ πολίτη και πολιτικής. Να σηκώσει πιο ψηλά το δημόσιο βίο. Να δημιουργήσει νέο πολιτικό πολιτισμό. Οφείλει και είναι αποφασισμένη να προχωρήσει σε αλλαγές και μεταρρυθμίσεις, οι οποίες, όμως χρειάζονται και την αντίστοιχη συνταγματική βάση.

Ο βασικός αντίπαλος της Κυβέρνησης ήταν και παραµένουν τα κρίσιµα προβλήµατα που αντιµετωπίζει ο Τόπος. Στην κατεύθυνση αυτή, εντείνει διαρκώς τις προσπάθειές της. Αποφασισμένη να πάει πιο γρήγορα, πιο δυνατά, πιο ψηλά. Έχει τη θέληση, έχει τη δύναμη, έχει την τόλμη, να πάει τη Χώρα μπροστά. Προχωρά χωρίς αιφνιδιασμούς. Με την κοινωνία παρούσα. Χωρίς δογµατισµούς. Με τον πολίτη συµµέτοχο. Χωρίς προκαταλήψεις. Με διάλογο, συνεννόηση, σύνθεση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: