Παρασκευή 5 Δεκεμβρίου 2008

Λαθρομετανάστευση

Ο Άγγελος ΤΣΙΓΚΡΗΣ για την Αντιμετώπιση της Λαθρομετανάστευσης
www.tsigris.gr

Ο πολιτευτής της Νέας Δημοκρατίας Άγγελος ΤΣΙΓΚΡΗΣ έδωσε στη δημοσιότητα τις απόψεις του για την αντιμετώπιση της λαθρομετανάστευσης και τη χάραξη μιας νέας Ευρωπαϊκής Μεταναστευτικής Πολιτικής.

Συγκεκριμένα, ο πολιτευτής της ΝΔ Άγγελος ΤΣΙΓΚΡΗΣ τονίζει ότι: «Η Κυβέρνηση του Κώστα Καραμανλή δίνει καθημερινά μάχες στην Ευρώπη για τη χάραξη μιας νέας Ευρωπαϊκής Μεταναστευτικής Πολιτικής, η οποία θα στηρίζεται: 1) στην εναρμόνιση του δικαίου που ρυθμίζει το άσυλο και στον καθορισμό του καθεστώτος των προσφύγων, 2) στην καταπολέμηση των δικτύων που διακινούν λαθρομετανάστες, 3) στην ενίσχυση του ελέγχου στα εξωτερικά σύνορα της ΕΕ, 4) στη συνεργασία των χωρών υποδοχής με τις χώρες προέλευσης των μεταναστών και 5) στη συγκρότηση ενός ευρωπαϊκού σώματος φρούρησης των συνόρων».

Σύμφωνα πάντα με τον πολιτευτή της ΝΔ Άγγελο ΤΣΙΓΚΡΗ: «Μεταξύ των προτάσεων που πρέπει άμεσα να υιοθετηθούν από τα κράτη-μέλη της ΕΕ είναι: 1) Η διακοπή των κοινοτικών ενισχύσεων προς τις χώρες προέλευσης που δε θα επιδείξουν πνεύμα συνεργασίας στη δίωξη των δικτύων που διακινούν λαθρομετανάστες. 2) Η ενίσχυση των ελέγχων. 3) Η στενότερη συνεργασία στο ζήτημα της θεώρησης των διαβατηρίων. 4) Η αύξηση της κοινοτικής βοήθειας προς την Ελλάδα, την Κύπρο, την Ιταλία και την Ισπανία, χώρες που αποτελούν ευαίσθητα εξωτερικά σύνορα της ΕΕ».

Κλείνοντας τη δήλωσή του ο υποψήφιος βουλευτής της ΝΔ Άγγελος ΤΣΙΓΚΡΗΣ επισημαίνει ότι: «Τα κράτη-μέλη της ΕΕ πρέπει να επιδείξουν πνεύμα συνεργασίας προκειμένου να ληφθούν άμεσα μέτρα: 1) ενημέρωσης των Ευρωπαίων πολιτών σε ζητήματα μετανάστευσης, 2) περιθωριοποίησης των φαινομένων ξενοφοβίας και ρατσισμού, 3) ενημέρωσης των παραγωγικών φορέων για τη διευκόλυνση της πρόσβασης των μεταναστών στην απασχόληση, 4) ενημέρωσης των μεταναστών σε ζητήματα εργασίας, εκπαίδευσης, υγείας και κοινωνικής ένταξης, 5) εκπαίδευσής τους και στοιχειώδους εκμάθησης της γλώσσας των κρατών υποδοχής, 6) υγειονομικής περίθαλψης των μεταναστών και εξέτασή τους για τυχών μεταφορά μολυσματικών ασθενειών και επιδημιών και 7) επίλυσης του στεγαστικού τους προβλήματος και διευκόλυνσής τους στην απόκτηση στέγης».

Δεν υπάρχουν σχόλια: