Κυριακή 2 Νοεμβρίου 2008

Αθλητισμός

Πολιτικές Εξυγίανσης και Ανάπτυξης του Αθλητισμού
www.tsigris.gr

Σε ότι αφορά στον αθλητισμό, σταθερή επιδίωξη της Κυβέρνησης του Κώστα Καραμανλή είναι η οριστική απομάκρυνση της βίας από τους αγωνιστικούς χώρους. Με τη συνεργασία όλων, με την καθιέρωση ηλεκτρονικού εισιτηρίου, με τις κάμερες να καταγράφουν τις δραστηριότητες όλων στα γήπεδα, ή με την πιστή εφαρμογή του νόμου, σε συνεργασία με τα Υπουργεία Δικαιοσύνης και Εσωτερικών, και την εφαρμογή της αυτόφωρης διαδικασίας για όσους συλλαμβάνονται για επεισόδια στα γήπεδα.

Η εξυγίανση της οικονομικής κατάστασης του ελληνικού επαγγελματικού αθλητισμού είναι μια πρόκληση, διότι θεωρούμε ότι το κράτος δεν πρέπει να είναι ο χρηματοδότης, αλλά να θεσπίζει τους κανόνες, να μεριμνά και να επιβλέπει την πιστή τήρησή τους, και να δημιουργεί προϋποθέσεις για την πρόοδο του αθλητικού θεάματος, πάντοτε μέσα στο πλαίσιο της ελεύθερης οικονομίας της αγοράς.

Σκοπός μας είναι, επίσης, η χρηματοδότηση των αθλητικών πανεπιστημιακών ιδρυμάτων, για την ανάπτυξη εξειδικευμένων προγραμμάτων στους τομείς της εκπαίδευσης των στελεχών του αθλητισμού και της αθλητικής έρευνας. Προγραμματίζεται η επέκταση των χώρων άθλησης και ψυχαγωγίας στους ελεύθερους χώρους και χρησιμοποίηση των σχολικών εγκαταστάσεων τις ημέρες που δεν θα γίνονται μαθήματα. Ξεκινά το πιλοτικό πρόγραμμα «αθλητισμός στη γειτονιά», σε πενήντα συνοικίες της Αθήνας και πενήντα της Θεσσαλονίκης, με σκοπό την προσέλκυση στην άσκηση ατόμων όλων των ηλικιών, που δεν συμμετέχουν σε αθλητικά προγράμματα της τοπικής αυτοδιοίκησης και των σωματείων.

Θέλουμε να βγουν από τα σπίτια τους οι συνάνθρωποί μας με αναπηρίες, και να ανακαλύψουν νέα ενδιαφέροντα στον αθλητισμό. Έχουμε ξεκινήσει την καταγραφή όλων των παιδιών με αναπηρία σε 1.600 σχολεία σε όλη τη χώρα, με στόχο την άμεση ένταξή τους σε αθλητικά προγράμματα. Προωθούμε την προσβασιμότητα όλων των αθλητικών χώρων αλλά και τη δημιουργία νέων αθλητικών υποδομών για τα Άτομα με Αναπηρίες.

Για την αντιμετώπιση του ντόπινγκ, επιδιώκουμε να λειτουργήσει το Εθνικό Συμβούλιο Καταπολέμησής του ως Ανεξάρτητη Αρχή, μέσα στο πλαίσιο που καθορίζεται από τον παγκόσμιο οργανισμό. Επίσης, προγραμματίζουμε μια συνεχή ενημερωτική προσπάθεια για τις αρνητικές συνέπειες του ντόπινγκ, με στόχο κυρίως τους νέους ανθρώπους.

Αναφορικά με την μεταολυμπιακή αξιοποίηση, πρόκειται να υπογραφούν προγραμματικές συμβάσεις με δήμους, προκειμένου να συνδεθούν άμεσα οι αθλητικές εγκαταστάσεις με τις τοπικές κοινωνίες, ενώ θα αξιοποιηθεί και ένα σύγχρονο διεθνές μητροπολιτικό συνεδριακό κέντρο, το οποίο αποτελεί απαραίτητη υποδομή για την Αθήνα, συνολικού προϋπολογισμού 65 εκατομμυρίων ευρώ.

Το διάστημα που πέρασε, η στρατηγική της Κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας εμπεριείχε ευρείας κλίμακας παρεμβάσεις στις αθλητικές υποδομές σε τοπικό και εθνικό επίπεδο. Ο στόχος μας είναι φιλόδοξος: Με δραστικές παρεμβάσεις στην ποιότητα και την ποσότητα των αθλητικών υποδομών, τη καλλιέργεια ενός νέου αθλητικού πνεύματος, αποσκοπούμε στην οικοδόμηση αθλητισμού ανταγωνιστικού στο σύγχρονο διεθνές περιβάλλον, αλλά και καθαρού, μακριά από ουσίες και αναβολικά. Ενός αθλητισμού που σέβεται τους ανθρώπους του και τις ανάγκες τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: