Κυριακή 7 Οκτωβρίου 2007

Τουριστική Ανάπτυξη

Τουριστική Πολιτική με Σχέδιο και Αποτελέσματα
www.tsigris.gr

Η ανάπτυξη στρατηγικού σχεδιασμού στο χώρο του τουρισμού αποτέλεσε βασική προτεραιότητα για την Κυβέρνηση. Τα τελευταία χρόνια, για πρώτη φορά αναγνωρίστηκε στην πράξη, ότι ο τουρισμός είναι ζήτημα κεφαλαιώδους σημασίας για την εθνική οικονομία.

Η στρατηγική μας υπήρξε στοχευμένη και αναπτυξιακή. Δημιουργείται σαφές πλαίσιο κανόνων, που διευκολύνει τις νέες επενδύσεις και την ανάπτυξη νέων μορφών Τουρισμού, σε ολόκληρη τη Χώρα, ολόκληρο το χρόνο. Αναβαθμίζεται η διεθνής προβολή του ελληνικού τουριστικού προϊόντος και προωθούνται ρυθμίσεις για την αξιοποίηση της δημόσιας τουριστικής περιουσίας.

Έχουμε χαράξει και υλοποιούμε μια Νέα Εθνική Στρατηγική για την Τουριστική Ανάπτυξη. Στο πλαίσιο αυτό, πολλαπλασιάζουμε τις επενδύσεις, αποδίδουμε την μέγιστη έμφαση στην ποιότητα και ταυτόχρονα επιδιώκουμε την εξέλιξη του ελληνικού τουριστικού προϊόντος.

Είμαστε στην αρχή μιας από τις πιο δημιουργικές περιόδους για τον ελληνικό τουρισμό. Σήμερα βρίσκονται σε εξέλιξη δράσεις και πρωτοβουλίες, που δεν έχουν προηγούμενο σε τέτοια έκταση στο παρελθόν. Δράσεις και πρωτοβουλίες που προωθούν την τουριστική ανάπτυξη σε όλη την Ελλάδα.

Στο πλαίσιο του Αναπτυξιακού Νόμου, μέχρι το τέλος τοπυ 2006, σε 12 περιφέρειες της χώρας είχαν εγκριθεί 638 τουριστικού ενδιαφέροντος επενδύσεις, που ξεπέρασαν συνολικά το 1 δισ. ευρώ. Μέσω του ΕΠΑΝ αναβαθμίζονται χιλιάδες τουριστικά καταλύματα, εκσυγχρονίζονται μεγάλα ξενοδοχεία και ενισχύονται εκατοντάδες μικρομεσαίες τουριστικές επιχειρήσεις σε όλη τη χώρα. Παράλληλα εκσυγχρονίζουμε τις ναυτιλιακές υποδομές της χώρας, με στόχο την παροχή υπηρεσιών υψηλής ποιότητας στους επιβάτες και τον μέγιστο βαθμό ασφάλειας στη βάση των απαιτήσεων των διεθνών προδιαγραφών.

Η χώρα μας εισέρχεται σε ένα δεύτερο κύμα τουριστικής ανάπτυξης που μπορεί να συγκριθεί μόνο με την ανάπτυξη που σημειώθηκε στον τουρισμό τη δεκαετία του ’60.
· Ποτέ δεν έχουν εγκριθεί τόσες νέες επενδύσεις μέσα στο ίδιο χρονικό διάστημα.
· Ποτέ δεν έχουν προχωρήσει με τέτοια ταχύτητα και αποφασιστικότητα όλες οι απαιτούμενες θεσμικές αλλαγές για να ανοίξουν νέοι δρόμοι στην τουριστική ανάπτυξη.
· Ποτέ ο ελληνικός τουρισμός δεν είχε την προβολή που έχει σήμερα στις αγορές του εξωτερικού. Η διαφημιστική μας καμπάνια είναι στοχευμένη σε κάθε αγορά του εξωτερικού.

Χτίζουμε σήμερα την Ελλάδα που κερδίζει το αύριο. Την Ελλάδα που δίνει, σε κάθε πολίτη, την ευκαιρία να αλλάζει την καθημερινότητά του, κατακτώντας ψηλότερους στόχους. Να χτίζει, με σιγουριά και αισιοδοξία, το μέλλον του και το μέλλον των παιδιών του. Είναι το όραμα που γίνεται πραγματικότητα με στοχευμένες μεταρρυθμίσεις. Με ρεαλισμό και ξεκάθαρες θέσεις, που οδηγούν σε στέρεες λύσεις. Μεταρρυθμίσεις που ωριμάζουν στην ίδια την κοινωνία και φέρνουν όφελος για όλες τις Ελληνίδες και όλους τους Έλληνες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: